Giv din beskedoplevelse et boost med RCS. Se, hvordan du aktiverer RCS-chatsamtaler.

Få mere sikre chatsamtaler med virksomheder, der sender bekræftede sms-beskeder

Med Bekræftet sms kan du se, når Google kan bekræfte identiteten af en virksomhed, der sender dig beskeder.

Se, hvordan du bruger Bekræftet sms.

Sådan fungerer Bekræftet sms

Det er ikke altid nemt at stole på en virksomhed, der sender sms-beskeder til dig. Nogle beskeder kan være vildledende og foregive at være fra virksomheder, du har tillid til. Disse beskeder kan anmode om private oplysninger eller indeholde links til farlige websites. Dette kaldes phishing.

Verificeret sms kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilken virksomhed der sender beskederne, så du undgår phishing.

Når Verificeret sms er aktiveret, og du modtager en besked fra en virksomhed, der er registreret hos Google, oversætter Google den besked, du har modtaget, til en autenticitetskode, der ikke kan læses. Alt dette foregår på din enhed. Derefter sammenligner Google denne kode med de ikke-læselige autenticitetskoder, som virksomheden har sendt til Google. Hvis disse koder (også kaldet beskedhash eller besked-HMAC) stemmer overens, bekræfter Google, at beskedens indhold blev sendt af virksomheden, og Google Beskeder viser dig oplysninger om virksomheden som f.eks. virksomhedens logo med et "verificeret"-ikon.

Google bruger din enheds telefonnummer til at oprette autenticitetskoder. På enheder med flere SIM-kort bruger Google SIM-kortets id-numre (IMSI'er) til at identificere, hvilket telefonnummer der har modtaget sms-beskeden, så der kan oprettes autenticitetskoder. Google læser ikke dine beskeder, heller ikke når autenticitetskoder sendes til Google direkte fra virksomheden. Hvis Verificeret sms er aktiveret i appen Google Beskeder på en given enhed, kan deltagende virksomheder se, om det telefonnummer, der er knyttet til din enhed, er kvalificeret til at modtage verificerede beskeder i appen Google Beskeder.
Sådan beskytter Google dine beskeder

Bekræftet sms tjekker, om autenticitetskoderne stemmer overens, uden at sende beskedindholdet til Google.

Bekræftet sms sammenligner autenticitetskoder for at bekræfte identiteten på virksomheder

Når virksomheder er registreret i Verificeret sms, samarbejder Google med dem med henblik på at bekræfte deres sande identitet. Når en registreret virksomhed vil sende en besked til dig, opretter virksomheden en autenticitetskode, der ikke kan læses (også kaldet en beskedhash), for beskeden, sender den til Google og sender beskeden til dig via sms. En autenticitetskode er en kryptografisk teknologi, der kan bruges til at bekræfte, om en besked er ægte, uden at beskedindholdet afsløres. For at oprette en autenticitetskode skal virksomheden bruge en offentlig nøgle for din enhed, en privat nøgle, der genereres af virksomheden, og det beskedindhold, som virksomheden planlægger at sende til dig. På baggrund af disse elementer genereres der en kode, der ikke kan læses, og som er unik for dig, virksomheden og det pågældende beskedindhold.

Når appen Google Beskeder modtager din besked, tjekker den, om senderen findes på listen over registrerede virksomheder. Hvis virksomheden er registreret hos Verificeret sms, henter appen Google Beskeder virksomhedens offentlige nøgle, anvender den offentlige nøgle og din private nøgle til at generere en autenticitetskode for beskeden og sender koden til Google. Google sammenligner den kode, der blev sendt af Google Beskeder, med den kode, der blev sendt af den registrerede virksomhed. Hvis koderne stemmer overens, blev beskedindholdet sendt af den rigtige virksomhed. Google registrerer eller gemmer ikke de virksomheder, der sender beskeder til dig.

Selv hvis nogen kunne læse autenticitetskoden, kan vedkommende ikke afkode den, da dette også ville kræve adgang til din eller virksomheden private nøgle. Dette giver Google mulighed for at bekræfte, at det beskedindhold, du modtager, rent faktisk blev sendt af en virksomhed, uden at få adgang til beskedens indhold.

Google forsøger at bekræfte hver besked, der sendes af de deltagende virksomheder

Som et led i denne funktion forsøger Google at verificere alle de beskeder, der ser ud til at være sendt af en virksomhed, der er registreret i Verificeret sms. Hvis Google ikke kan verificere beskeden, viser appen Google Beskeder "Afsenderen kunne ikke verificeres". En afsender er muligvis ikke verificeret, fordi:

• Den tilknyttede virksomhed bad ikke Google om at bekræfte den pågældende besked.
  • Tekniske fejl forhindrede Google i at bekræfte beskeden.
  • En person har forsøgt at efterligne den tilknyttede virksomhed.

Da verificering forudsætter en dataforbindelse, viser appen Google Beskeder muligvis "Afsenderen verificeres…", hvis du har en langsom dataforbindelse. Hvis du ikke har dataforbindelse, viser appen Google Beskeder "Venter på forbindelse til at verificere afsender". Så længe afsenderen endnu ikke er verificeret, anbefaler Google, at du undlader at svare med følsomme oplysninger eller åbne links, du ikke har tillid til.

Du bestemmer

Verificeret sms aktiveres automatisk. Sådan slår du funktionen fra:

1. Åbn appen Google Beskeder .
  2. Tryk på Mere Mereog derefter Indstillinger.
  3. Tryk på Bekræftet sms.
  4. Skift kontakten til venstre ud for "Verificer virksomhedsbeskedens afsender".