Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Åtgärda problem med att skicka och ta emot meddelanden eller ansluta till Google Messages

Om du inte kan skicka eller ta emot meddelanden eller har problem med att ansluta till Google Messages på webben, prova följande förslag nedan.

Lös problem med att skicka eller ta emot meddelanden

• Kontrollera att du har den senaste versionen av Google Messages.
  • Om du har ett SIM-kort, kontrollera att det sitter rätt.
  • Logga in på appen Project Fi om du använder Fi.
  • Bekräfta att Google Messages är inställd som standardapp för sms. Läs om att ändra standardapp för sms.
  • Kontrollera om operatören stöder sms, mms eller RCS-meddelanden.
  • Kontrollera planen eller kreditsaldot om du har tillräckligt för att skicka/ta emot meddelanden
  • Kontrollera om du har signal.
  • Kontrollera om flygplansläget är aktiverat. Stäng i så fall av det.
  • Inaktivera iMessage för ditt mobilnummer om du byter från en iPhone.
  • Om du byter meddelandeapp på telefonen och inte får meddelanden måste du kanske stänga av RCS-chattar.

Lös problem med att skicka eller ta emot meddelanden från vissa kontakter

• Ta bort kontakten och lägg till den igen.
  • Kontrollera om du blockerade den.
  • Kontrollera att kontaktens telefonnummer är korrekt.
  • Kontrollera om du måste ange landskod (t.ex. +1 för nummer i USA).

Lös problem med att skicka mms

• Kontrollera att du har en dataanslutning.
  • Återställ APN-inställningarna till standard i appen Inställningar.

Försök med andra felsökningssteg

• Det finns inte tillräckligt utrymme på min enhet: Om du får ett meddelande om att Google Messages kanske inte skickar eller tar emot meddelanden förrän mer utrymme är tillgängligt, försök med dessa tips för att frigöra utrymme.
  • Jag får oläsliga sms: Om du har bytt från en telefon med visuell röstbrevlåda till en utan och får oläsliga sms från mobiloperatören felsöker du röstmeddelandena.
  • Jag har bytt telefon från iPhone till Android: Om du byter telefon från iPhone till Android ser du till att stänga av iMessage.