Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Problemen met het sturen en ontvangen van berichten of verbindingsproblemen met Google Berichten oplossen

Als je geen berichten kunt sturen of ontvangen of als het niet lukt om verbinding te maken met Google Berichten op het web, probeer je de volgende suggesties.

Problemen oplossen met het sturen of ontvangen van berichten

• Zorg dat je de nieuwste update van Google Berichten hebt.
  • Als je een simkaart hebt, check je of deze correct is geplaatst.
  • Als je Fi gebruikt, log je in bij de Project Fi-app.
  • Check of Google Berichten is ingesteld als je standaard-app voor tekstberichten. Meer informatie over hoe je de standaard app voor tekstberichten wijzigt
  • Zorg dat je provider sms-, mms- of RCS-berichten ondersteunt.
  • Check je abonnement of beltegoed om te zien of dit genoeg is om berichten te sturen/ontvangen.
  • Zorg dat je ontvangst hebt.
  • Check of de vliegtuigmodus aanstaat. Als dat zo is, zet je deze uit.
  • Als je van een iPhone overstapt naar Android, zorg je ervoor dat je iMessage voor je nummer hebt gedeactiveerd.
  • Als je de berichten-app op je telefoon wijzigt en geen berichten krijgt, moet je misschien RCS-chats uitzetten.

Problemen oplossen met het sturen en krijgen van berichten van specifieke contacten

• Verwijder het contact en voeg het opnieuw toe.
  • Check of je deze persoon hebt geblokkeerd.
  • Ga na of het telefoonnummer juist is.
  • Check of je een landcode moet opgeven (bijv. +1 voor Amerikaanse nummers).

Problemen oplossen met het sturen van mms-berichten

• Zorg dat je verbinding hebt met een datanetwerk.
  • Ga naar de Instellingen-app op je apparaat en zet de standaard APN-instellingen terug.

Andere stappen voor probleemoplossing proberen

• Er is niet genoeg ruimte op mijn apparaat: Als je de melding krijgt dat Google Berichten misschien geen berichten stuurt of ontvangt totdat er meer ruimte beschikbaar is, volg je deze tips om ruimte vrij te maken.
  • Ik krijg onleesbare tekstberichten: Als je bent overgestapt van een telefoon met visuele voicemail naar een telefoon zonder visuele voicemail en je onleesbare tekstberichten van je mobiele provider krijgt, volg je de instructies om problemen met je voicemailmeldingen op te lossen.
  • Ik ben overgestapt van een iPhone naar een Android-telefoon: Als je overstapt van een iPhone naar een Android-telefoon, moet je iMessage uitzetten.