Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Ta emot interaktiva meddelanden från företag

Det går att få interaktiva meddelanden och multimedia, såsom foton och videor, från företag. Ett flygbolag kan till exempel skicka ett meddelande med ditt boardingkort.

För interaktiva samtal med företag

Aktivera RCS-chattar för att ha en interaktiv konversation med ett företag.

Om telefonen och operatören kan använda RCS visas alternativet i de avancerade inställningarna.

Tips! Tillgänglighet varierar och operatörsavgifter kan tillkomma. Kontakta operatören för mer information.

1. Öppna Google Messages .
  2. Tryck på din profilbild eller ikon följt av Google Messages-inställningar.
  3. Tryck på RCS-chattar följt av Aktivera RCS-chattar.
  • Tips! Tryck på Chattfunktioner om du inte hittar RCS-chattar.

Om alternativet inte visas är det kanske inte är tillgängligt på enheten eller hos operatören.

Felsökning: Konversationen är inte tillgänglig

Om ett företag inte är tillgängligt för en konversation kan det bero på att

• Du inte har Google Messages. Ladda ned appen på Google Play.
  • Aktivera RCS-chattar om RCS-chattar inte är aktiverade.
  • Företaget eller tjänsten du försöker kommunicera med stöds för närvarande inte i landet eller regionen där du befinner dig eller av operatören.

Läs mer om verifierade företag

När ett företag använder RCS-chattar kan Google eller andra externa leverantörer verifiera företagets identitet. Om företaget är verifierat visas Verifierat eller verifieringsmärket Verifierad.

När du kommunicerar med företaget får de ett läskvitto för varje meddelande från företaget du läser. Läs om att stänga av läskvitton.

Få mer information om ett företag

Tryck på företagets namn följt av Information om du vill ha information om ett företag.

Granska företagets sekretesspolicy och användarvillkor

1. Tryck på Information och alternativ följt av Alternativ.
  2. Välj ett alternativ:
    • Visa sekretesspolicy
    • Visa användarvillkor

Blockera eller rapportera företagsmeddelanden

Om du inte längre vill ta emot meddelanden från ett företag går det att blockera och rapportera.

1. Öppna Google Messages .
  2. Öppna konversationen med företaget som du vill blockera.
  3. Tryck på Blockera och rapportera under konversationen.
  4. Du kan även trycka på Mer Mer följt av Blockera och rapportera spam.
  5. Välj ett alternativ:
    • Rapportera som spam: Markera kryssrutan om du vill rapportera spam eller dåligt företagsbeteende till Google. Då blockeras även företaget.
    • Blockera: Bekräfta att du vill blockera företaget.

Tips! När du har blockerat ett företag flyttas er konversation till mappen Spam och blockerat. Tryck på Mer Mer följt av Spam och blockerat för att söka efter företagsmeddelanden som du har blockerat.

Återaktivera företag

1. Öppna Google Messages .
  2. Tryck på Mer Merföljt av Spam och blockerat.
  3. Tryck på namnet på företaget som du vill återaktivera.
  4. Bekräfta genom att trycka på Återaktivera.