Få en enda bedre meldingsopplevelse med RCS. Finn ut hvordan du slår på RCS-chat.

Få interaktive meldinger fra bedrifter

Du kan motta interaktive meldinger med rich media-innhold, for eksempel bilder og videoer, fra bedrifter. Et flyselskap kan for eksempel sende deg en melding med ombordstigningskortet ditt.

Ha interaktive samtaler med bedrifter

For å ha en interaktiv samtale med en bedrift må du slå på RCS-chatter.

Hvis du kan bruke RCS via telefonen og operatøren din, vises alternativet i de avanserte innstillingene.

Tips: Tilgjengeligheten varierer, og avgifter fra mobiloperatøren kan påløpe. Kontakt operatøren din for å finne ut mer.

1. Åpne Google Meldinger .
  2. Trykk på profilbildet eller -ikonet etterfulgt av Innstillinger for Google Meldinger.
  3. Trykk på RCS-chatter og så Slå på RCS-chatter.
  • Tips: Hvis du ikke finner «RCS-chatter», trykker du på Chatfunksjoner.

Hvis du ikke finner dette alternativet, kan det hende det ikke er tilgjengelig for telefonen eller operatøren din.

Feilsøking: Ikke tilgjengelig for samtaler

Hvis en bedrift ikke er tilgjengelig for samtaler, kan det skyldes dette:

• Du har ikke Google Meldinger. Gå til Google Play og last ned appen.
  • Hvis RCS-chat ikke er slått på, slår du på RCS-chat.
  • Bedriften eller tjenesten du prøver å kontakte, støttes foreløpig ikke i landet eller regionen der du er, eller av operatøren din.

Finn ut mer om bekreftede bedrifter

Når bedrifter bruker RCS-chatter, bekrefter Google eller andre tredjepartsleverandører bedriftens identitet. Hvis en bedrift er bekreftet, ser du teksten «bekreftet» eller dette merket Bekreftet ved siden av bedriftsnavnet.

Når du utveksler meldinger med en bekreftet bedrift, mottar bedriften en lesebekreftelse hver gang du leser en melding fra den. Finn ut mer om hvordan du slår av lesebekreftelser.

Få mer informasjon om bedrifter

For å få informasjon om en bedrift, trykk på bedriftens navn etterfulgt av Informasjon.

Slik kan du se gjennom bedriftens personvernregler og vilkår for bruk

1. Trykk på Informasjon og alternativer etterfulgt av Alternativer.
  2. Velg et alternativ:
    • Se personvernreglene
    • Se vilkårene for bruk

Blokkér eller rapportér bedriftsmeldinger

Hvis du ikke vil ha meldinger fra en bedrift lenger, kan du blokkere og rapportere bedriften.

1. Åpne Google Meldinger .
  2. Åpne samtalen med bedriften du vil blokkere.
  3. Trykk på Blokkér og rapportér nedenfor samtalen.
  4. Alternativt kan du trykke på Mer Mer etterfulgt av Blokker og rapporter som nettsøppel.
  5. Velg et alternativ:
    • Rapporter som nettsøppel: For å rapportere nettsøppel eller dårlig forretningsskikk til Google trykker du på avmerkingsboksen. Da blir bedriften også blokkert.
    • Blokkér: Bekreft at du vil blokkere bedriften.

Tips: Når du har blokkert en bedrift, flyttes den aktuelle samtalen til «Nettsøppel og blokkert»-mappen. For å se bedriftsmeldinger du har blokkert, kan du trykke på Mer Mer etterfulgt av Nettsøppel og blokkert.

Opphev blokkering av bedrifter

1. Åpne Google Meldinger .
  2. Trykk på Mer Mer etterfulgt av Nettsøppel og blokkert.
  3. Trykk på navnet på bedriften du vil oppheve blokkeringen av.
  4. Bekreft ved å trykke på Opphev blokkeringen.