Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Interactieve berichten van bedrijven ontvangen

U kunt interactieve berichten met rich media, zoals foto's en video's, ontvangen van bedrijven. Een luchtvaartmaatschappij kan u bijvoorbeeld een bericht met uw instapkaart sturen.

Interactieve gesprekken voeren met bedrijven

Als je een interactief gesprek met een bedrijf wilt voeren, zet je RCS-chats aan.

Als je telefoon en provider RCS kunnen gebruiken, wordt deze optie getoond in de geavanceerde instellingen.

Tip: De beschikbaarheid verschilt en je provider kan kosten in rekening brengen. Neem contact op met je provider voor meer informatie.

1. Open Google Berichten .
  2. Tik op je profielfoto of icoon en dan Instellingen voor Google Berichten.
  3. Tik op RCS-chats en dan RCS-chats aanzetten.
  • Tip: Als je RCS-chats niet kunt vinden, tik je op Chatfuncties.

Als deze optie niet wordt getoond, is deze misschien niet beschikbaar voor je telefoon of provider.

Problemen oplossen: Gesprek niet beschikbaar

Als een bedrijf niet beschikbaar is voor een gesprek, kan dat de volgende oorzaken hebben:

• Je gebruikt Google Berichten niet. Download de app via Google Play.
  • Als RCS-chats uitstaan, zet je RCS-chats aan.
  • Het bedrijf of de service waarmee je wilt communiceren, wordt op dit moment niet ondersteund in het land of de regio waarin je je bevindt of door je provider.

Meer informatie over geverifieerde bedrijven

Als een bedrijf RCS-chats gebruikt, kunnen Google en andere externe providers de identiteit van het bedrijf verifiëren. Als het bedrijf is geverifieerd, wordt de vermelding Geverifieerd of een verificatiebadge Geverifieerd getoond.

Als je een bericht naar het bedrijf stuurt, krijgt het een leesbevestiging voor elk bericht dat je leest. Meer informatie over hoe je leesbevestigingen uitzet

Meer informatie over een bedrijf krijgen

Tik op de naam van het bedrijf en dan Informatie voor informatie over een bedrijf.

Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van het bedrijf bekijken

1. Tik op Informatie en opties en dan Opties.
  2. Selecteer een optie:
    • Privacybeleid bekijken
    • Servicevoorwaarden bekijken

Berichten van bedrijven blokkeren of melden

Als je geen berichten van een bedrijf meer wilt krijgen, kun je het bedrijf blokkeren en melden.

1. Open Google Berichten .
  2. Open het gesprek met het bedrijf dat je wilt blokkeren.
  3. Tik onder het gesprek op Blokkeren en melden.
  4. Je kunt ook tikken op Meer Meer en dan Blokkeren en spam melden.
  5. Selecteer een optie:
    • Melden als spam: Als je spam of ongewenst gedrag van een bedrijf wilt melden aan Google, tik je op het selectievakje. Zo blokkeer je ook het bedrijf.
    • Blokkeren: Bevestig dat je het bedrijf wilt blokkeren.

Tip: Nadat je een bedrijf hebt geblokkeerd, wordt het gesprek met het bedrijf verplaatst naar de map Spam en geblokkeerd. Als je zakelijke berichten wilt zoeken die je hebt geblokkeerd, tik je op Meer Meer en dan Spam en geblokkeerd.

De blokkering van bedrijven opheffen

1. Google Berichten openen .
  2. Tik op Meer Meer en dan Spam en geblokkeerd.
  3. Tik op de naam van het bedrijf dat je niet meer wilt blokkeren.
  4. Tik op Blokkering opheffen om te bevestigen.