Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Google Messages ‑sovelluksen käytön aloittaminen

Google Messagesin kautta voit lähettää ja vastaanottaa tekstiviestejä, valokuvia, ääniviestejä ja videoita. Jos sinulla ei ole Google Messagesia, voit ladata sen Google Playsta.

Google Messagesin asettaminen viestien oletussovellukseksi

Tärkeää: Osa näistä ohjeista toimii vain Android 6.0:ssa ja uudemmissa versioissa. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Tärkeää: Viestit tallennetaan laitteesi tekstiviestitietokantaan, ja muilla sovelluksilla saattaa olla pääsy niihin. Saat lisätietoja sovellusten pääsyoikeuksien ylläpidosta laitteen valmistajalta.

Jos laitteella on useita viestisovelluksia, voit asettaa Google Messagesin oletusviestisovellukseksi. Tällöin näet tekstiviestihistorian Google Messagesissa ja voit lähettää ja vastaanottaa uusia tekstiviestejä ainoastaan Google Messagesissa.

Jos haluat asettaa Google Messagesin viestien oletussovellukseksi, valitse haluamasi vaihtoehto:

1. Avaa Google Messages . Lue lisää sovellusten etsimisestä.
  2. Kun saat kehotuksen viestien oletussovelluksen vaihtamiseen, seuraa näytöllä näkyviä ohjeita.

Tai:

1. Avaa Asetukset Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset.
  3. Klikkaa sovelluslistasta Google Messages Ja sitten Tekstiviestit Ja sitten Google Messages .

Jos et halua enää pitää Google Messagesia viestien oletussovelluksena, voit poistaa Google Messages ‑sovelluksen asennuksen tai muuttaa viestien oletussovellusta laitteen asetuksista.

Keskustelun aloittaminen kontaktin kanssa

Jos kontakti on jo puhelimellasi, se näkyy myös Google Messages ‑sovelluksessa. Voit lisätä uuden kontaktin myös sovelluksesta.

1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta Aloita chat.
  3. Kirjoita viestin vastaanottajan nimi, puhelinnumero tai sähköpostiosoite.
  4. Kirjoita viesti ja napauta .

Uuden numeron lisääminen keskustelusta yhteystietoihin

1. Avaa Google Messages .
  2. Valitse keskustelu, jossa yhteystietoihisi kuulumaton henkilö on.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Lisää kontakti.

Uuden yhteystiedon lisääminen ryhmäkeskustelusta

1. Avaa Google Messages .
  2. Valitse ryhmäkeskustelu, jossa olevan henkilön numeron haluat lisätä yhteystietoihin.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Tiedot.
  4. Valitse lisättävä numero ja sitten Lisää kontakti.

Tiettyä henkilöä koskevien ilmoitusasetusten muokkaaminen

1. Avaa Google Messages .
  2. Avaa keskustelu, johon kuuluvan henkilön ilmoitusasetuksia haluat muuttaa.
  3. Valitse Lisää Lisää ja sitten Tiedot ja sitten Ilmoitukset.

Voit laittaa tätä käyttäjää koskevat ilmoitukset päälle tai pois päältä tai muokata ilmoitusten näyttötapaa lisäasetuksista.