Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Viesti-ilmoitusten ja -asetusten muuttaminen

Kun saat viestin, voit valita, millä seuraavista tavoista siitä ilmoitetaan:

• Ääni
  • Värinä
  • Muistutus

Voit valita myös, miten

• laite lähettää kuvia ja videoita
  • Google Messages käsittelee edistyneitä tehtäviä.
Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Yleisten asetusten muuttaminen

Oletusilmoitusasetusten muuttaminen
  1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta profiilikuvaa tai kuvaketta ja sitten Asetukset.
    • Lopeta ilmoitukset muista sovelluksista: Napauta Ilmoitukset ja sitten Laita Kaikki "Oletusasetusten ilmoitukset" pois päältä.
    • Vastaanota Google Messages ‑ilmoituksia puhelimeen: Napauta Ilmoitukset ja sitten Laita Saapuvat viestit päälle.
    • Lopeta ääni-ilmoitukset viestien lähettämisen yhteydessä: Laita Lähtevien viestien äänet käytössä pois päältä.

Lue lisää tiettyjä ihmisiä koskevien asetusten muuttamisesta.

Oletusviestisovelluksen muuttaminen
  1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus .
  2. Valitse Sovellukset ja sitten Oletussovellukset ja sitten Tekstiviestisovellus.
Fonttikoon muuttaminen

Näin voit pienentää tai suurentaa fonttikokoa:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuus ja sitten Teksti ja näyttö.
  3. Valitse Fonttikoko.
  4. Valitse fonttikoko liukusäätimellä.
Näytön koon muuttaminen

Näin voit suurentaa tai pienentää kohteita näytöllä:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Saavutettavuusja sitten Teksti ja näyttöja sitten Näytön koko.
  3. Valitse näytön koko liukusäätimellä.

Lisäasetusten muuttaminen

Kuvien, videoiden ja audiotiedostojen lähetystavan vaihtaminen Google Messagesissa
  1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta profiilikuvaa tai kuvaketta ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset.
    • Lähetä viesti tai tiedosto erikseen keskustelussa oleville henkilöille: Napauta Ryhmäviestit ja sitten Lähetä tekstiviestivastaus kaikille vastaanottajille ja saa yksittäiset vastaukset (joukkoviesti).
    • Lataa automaattisesti viestien sisältämät tiedostot: Laita Lataa MMS-viestit automaattisesti päälle.
    • Lataa tiedostot automaattisesti roaming-tilassa: Laita Lataa MMS-viestit automaattisesti roaming-tilassa päälle.
Yksinkertaisten merkkien käyttäminen / tiedostojen lähettämisen numeron vaihtaminen
  1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta profiilikuvaa tai kuvaketta ja sitten Asetukset ja sitten Lisäasetukset.
    • Muuta erikoismerkit yksinkertaisiksi merkeiksi: Laita Käytä yksinkertaisia merkkejä päälle.
    • Vaihda puhelinnumeroa, jota käytät tiedostojen lähettämiseen: Napauta Puhelinnumero .
Ilmoituskupla-asetusten muuttaminen

Voit pitää keskustelut helposti saatavilla kupla-ilmoituksilla. Kun kiinnität kuplia aloitusnäyttöön, voit saada viestejä kontakteilta kätevämmin.

1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta profiilikuvaa tai kuvaketta ja sitten Asetukset ja sitten Kuplat.
  3. Valitse:
    • Jos haluat saada ilmoituksia kaikista keskusteluista, napauta Kaikki keskustelut voivat kuplia.
    • Jos haluat saada ilmoituksia tietyiltä kontakteilta, napauta Valitut keskustelut voivat kuplia.
    • Jos haluat lopettaa kaikki ilmoitukset, napauta Mikään ei voi kuplia.

Vinkkejä:

• Muuta tiettyjen kontaktien kupla-asetuksia: Avaa keskustelu ja sitten napauta Lisäasetukset ja sitten Tiedot ja sittenIlmoitukset.
  • Hylkää ilmoitus: Kosketa kuplaa pitkään ja vedä se näytön alareunaan.
Ilmoitusten, estämisen ja ryhmäviestien lisävalinnat
  1. Avaa Google Messages .
  2. Avaa kahdenkeskinen keskustelu tai ryhmäviesti.
  3. Napauta Lisää Lisää ja sitten Tiedot tai Lisää Lisää ja sitten Ryhmän tiedot.
    • Lopeta viesti-ilmoitukset: Napauta Ilmoitukset ja sitten Äänetön.
    • Tärkeät ilmoitukset: Napauta Ilmoitukset ja sitten Tärkeät.
    • Estä tietystä puhelinnumerosta tai tietyltä ryhmältä tulevat viestit: Napauta Estä ja merkitse roskasisällöksi ja sitten OK.
      Valinnainen: Merkitse "Merkitse roskasisällöksi" ‑ruutu valituksi, jos haluat lähettää roskasisältöilmoituksen.
    • Lisää ihmisiä keskusteluun: Napauta Lisää ihmisiä.
Verkkosivustojen linkkien esikatselun laittaminen pois päältä

Verkkosivustojen linkkien esikatselut voi laittaa päälle tai pois päältä:

1. Avaa Google Messages .
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta profiilikuva tai kuvake ja sitten Asetukset ja sitten Automaattiset esikatselut.
  3. Laita Näytä kaikki esikatselut pois päältä.
  • Valinnainen: Jos haluat laittaa keskusteluissa lähetettävien ja vastaanotettavien linkkien esikatselun pois päältä, valitse Näytä vain verkkosivustojen linkkien esikatselut.

Vinkki: Jaa vain linkkejä, joihin luotat. URL-osoitteet voivat sisältää henkilökohtaisia tietoja, kuten sijaintisi tai pankkitietosi.

Lue lisää linkkien esikatselujen luomisesta.

Tumman teeman laittaminen pois päältä

Tärkeää: Nämä ohjeet koskevat vain Android 10:tä tai sitä uudempaa versiota.

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus .
  2. Valitse Näyttö.
  3. Laita Tumma teema päälle tai pois päältä.
Vahvistettujen tekstiviestien laittaminen pois päältä

Tärkeää: Vahvistetut tekstiviestit eivät ole saatavilla kaikissa maissa tai kaikilla alueilla.

Kun vahvistetut tekstiviestit ovat päällä, Google vahvistaa toiminnon piiriin kuuluvilta yrityksiltä saapuvat viestit.

Vahvistettujen tekstiviestien laittaminen pois päältä:

1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta profiilikuvaa tai kuvaketta ja sitten Asetukset ja sitten Vahvistetut tekstiviestit.
  3. Laita Vahvista yritykseltä tulevan viestin lähettäjä pois päältä.

Lue lisää siitä, miten vahvistetut tekstiviestit toimivat.