Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Teksti- ja ääniviestien lähettäminen ja vastaanottaminen Google Messagesissa

Voit lähettää tekstiviestejä kavereille ja kontakteille sekä vastaanottaa niitä Google Messagesin kautta.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista toimii vain Android 6.0:ssa ja uudemmissa versioissa. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Keskustelun aloittaminen

1. Avaa Google Messages .
  2. Napauta Kirjoita viesti Kirjoita.
  3. Lisää Vastaanottaja-kenttään niiden käyttäjien nimet, puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet, joille haluat lähettää viestin. Voit myös valita eniten käytetyistä yhteystiedoista tai valita kaikki yhteystiedot.

Viestin lähettäminen

1. Napauta viestikenttää.
  2. Kirjoita viestisi. Jos haluat tallentaa viestin luonnoksena ja palata edelliselle näytölle, valitse Takaisin Takaisin.
  3. Kun olet valmis, valitse Lähetä Lähetä

Vinkki: Katso, kuinka voit jakaa yhteystietoja viestillä.

Ääniviestin lähettäminen

1. Napauta viestikenttää.
  2. Napauta mikrofonikuvaketta .
  3. Äänitä viesti.
    • Ääniviesti tallennetaan automaattisesti luonnoksena, jotta voit kuunnella sen ennen lähettämistä.
    • Ääniviestiä ei lähetetä, ennen kuin napautat Lähetä Lähetä.
  4. Valitse Lähetä Lähetä.

Tärkeää: Jos laitat livetekstitykset päälle, transkriptio on saatavilla verkossa. Lue lisää livetekstitysten laittamisesta päälle.

Viestin lähettäminen edelleen

Kun olet avannut keskustelun, voit lähettää sen uudelle yhteystiedolle milloin vain.

1. Avaa Google Messages .
  2. Avaa chat.
  3. Kosketa viestiä pitkään.
  4. Valitse Lisää ja sitten Välitä.
  5. Valitse yhteystieto.
  6. Valitse Lähetä Lähetä.

Tekstiviestien lukeminen

Voit lukea juuri saamasi viestin pyyhkäisemällä ylhäältä alas ja valitsemalla Uusi viesti Uusi viesti.

Voit myös avata haluamasi keskustelun Google Messagesissa ja lukea sen uudelleen.

• Kaikkien viestien merkitseminen luetuksi: Valitse Lisää Lisää ja sitten Merkitse kaikki luetuksi.
  • Viestin merkitseminen lukemattomaksi:
    1. Kosketa keskusteluhistoriassa lukemattomaksi merkittävää keskustelua pitkään.
    2. Valitse yläreunasta Lisää ja sitten Merkitse lukemattomaksi.
  • Videon toistaminen tai tallentaminen: Napauta keskustelua. Valitse videon tai tallenteen vierestä Toista Toista.
  • Puhelun soittaminen: Napauta keskustelua. Valitse oikeasta yläkulmasta Soita Soita.
  • Arkistoitujen viestien lukeminen: Valitse keskustelulistasta Lisää Lisää ja sitten Arkistoitu.

Vinkki: Lue lisää ilmoitusasetusten muuttamisesta.