Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

Je Google-accountprofiel instellen in Google Berichten

Als je de profielfoto van je Google-account maakt of activeert in Google Berichten, zijn je naam of initialen en je profielfoto beschikbaar voor mensen die je telefoonnummer hebben en worden ze gedeeld in gesprekken. Meer informatie over Google Berichten

Je profiel delen

Als je de Google Berichten-app opent en inlogt met je Google-account, kun je je Google-accountprofiel delen met iedereen die je telefoonnummer heeft.

Profiel delen in Google Berichten aan- of uitzetten
  1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Instellingen voor berichten en dan Geavanceerd en dan Profieldetectie.
  4. Zet Profiel delen aan of uit.
Een naam en profielfoto selecteren
  1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Instellingen voor berichten en dan Geavanceerd en dan Profieldetectie.
  4. Tik op Wijzigen.
  5. Selecteer in de lijst hoe je wilt dat je naam en profielfoto worden getoond.
    • Als je geen naam uit deze lijst wilt gebruiken, ga je in je Google-account naar Persoonlijke informatie en bewerk je deze.
  6. Tik op OK.
Je profielfoto updaten
  1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto en dan Je Google-account beheren.
  3. Tik op je Google-accountpagina op je profielfoto of initiaal en dan Wijzigen.
  4. Kies de foto die je wilt toevoegen.
    • Je kunt de foto ook bewerken of bijsnijden.
  5. Tik op Volgende.
  6. Tik op Opslaan als profielfoto om je profielfoto te updaten in alle Google-services.
  7. Nadat je profielfoto is ingesteld, tik je op Terug .

Tip: Als je een foto uit een andere locatie wilt kiezen, gebruik je de tabbladen bovenaan.

Je Google-accountprofiel beheren

Je kunt het profiel van je Google-account wijzigen en bepalen welke informatie je met anderen deelt.

Profieldetectie in Google Berichten beheren
  1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Instellingen voor berichten en dan Profieldetectie.
  4. Zet Profieldetectie aan of uit.
  5. Tik naast je profielgegevens op Bewerken Bewerken.
Je profielfoto beheren in je Google-account
  1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsboven op je profielfoto.
  3. Tik op Je Google-account beheren.
Je telefoonnummer ontkoppelen van het profiel van de vorige eigenaar
Als je onlangs een nieuw telefoonnummer hebt gekregen, vind je de naam en foto van de vorige eigenaar in Google Berichten. Je kunt het aanpassen om jouw informatie te tonen.

Stap 1: Voeg je nieuwe nummer toe aan je Google-account

1. Ga naar myaccount.google.com/phone.
  2. Check of je telefoonnummer wordt vermeld onder je Google-account.
  3. Als het niet wordt vermeld, ga je naar myaccount.google.com/profile.
    1. Tik op Contactgegevens toevoegen.
    2. Selecteer Telefoonnummer toevoegen.
    3. Voltooi de sms-verificatie als hierom wordt gevraagd.

Stap 2 (indien nodig): Bevestig je telefoonnummer

1. Ga naar myaccount.google.com/phone.
  2. Selecteer je telefoonnummer.
  3. Zet Beter delen op Google aan.
  4. Rond de sms-verificatie af.
  5. Nadat je je telefoonnummer hebt geverifieerd, worden de naam en foto van het Google-account van de vorige eigenaar verwijderd.

Tip: Als je wilt dat mensen met je telefoonnummer je naam en foto kunnen vinden, zet je Zorg dat mensen je kunnen vinden via je telefoonnummer aan.

Beheren wat andere gebruikers over je te zien krijgen in Google-services.

Een contact maken vanuit een gesprek

Belangrijk: Als Google de identiteit van de afzender niet kan verifiëren, staat er een tilde naast de naam van de afzender.

1. Open het bericht van het contact dat je wilt opslaan.
  2. Tik in de prompt Contact opslaan? op Contact toevoegen.
    • Je kunt de vooraf ingevulde contactgegevens ook bewerken.
  3. Tik rechtsboven op Opslaan.

Een nieuw gesprek starten vanuit een Google-accountprofiel

1. Open Google Berichten .
  2. Tik rechtsonder op Chat starten om een nieuw gesprek te starten.