Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Gör mer med Google Messages

Google Messages kan göra mer än bara skicka sms.

Svara på ett meddelande

Det går att skicka svar på meddelanden. När du svarar på ett visst meddelande i en konversation citeras innehållet i det ursprungliga meddelandet tillsammans med ditt svar

Viktigt! Om du använder en dator kan du visa svar på meddelanden, men det går inte att skicka svar. Svar är endast tillgängliga om du har aktiverat chattfunktionerna. Läs mer om chattfunktionerna.

1. Öppna Google Messages-appen .
  2. Tryck länge på meddelandet som du vill svara på i en konversation.
  3. Tryck på svarspilen .
  4. Skriv meddelandet.

Hantera påminnelser för meddelanden

Ställ in en påminnelse för ett meddelande:

Ställ in en påminnelse för ett meddelande:

1. Öppna Google Messages .
  2. Sök efter meddelandet som du vill ställa in en påminnelse för.
  3. Tryck länge på meddelandet.
  4. Tryck på Påminnelse .
  5. Välj ett alternativ.

Tips! Tryck länge på en konversation om du vill ställa in en påminnelse i konversationslistan.

Redigera eller radera en påminnelse

1. Öppna Google Messages .
  2. Tryck på Påminnelse till höger om meddelandet eller konversationen.
  3. Välj en ny tid om du vill ändra påminnelsen.
  4. Tryck på Radera om du vill radera påminnelsen.

Få en verifieringskod från ett meddelande

Vissa appar och webbplatser skickar en verifieringskod, en säkerhetskod eller ett engångslösenord för att logga in eller bekräfta din identitet.

Kopiera kod från ett meddelande

1. Öppna Google Messages .
  2. Öppna ett meddelande med en verifieringskod.
  3. Klicka på Kopiera {kod}.
  4. Klistra in koden i appen eller på webbplatsen.
Tips! Google ser inte dina meddelanden eller verifieringskoder. De skickas inte till Googles servrar som en del av den här funktionen.

Sök efter meddelanden, foton, platser, med mera

Sök i meddelanden

1. Öppna Google Messages .
  2. Tryck på Sök Sök.
  3. Skriv in sökord. Det går att begränsa sökningen med filter.

Tips! Inaktivera förhandsgranskning av länkar i inställningarna om du vill radera förhandsgranskningen.

Schemalägg meddelanden så att de skickas senare

Schemalägg meddelanden

Viktigt! Det går att schemalägga meddelanden som skickas på telefoner med Android 7 och senare. Om telefonen inte är ansluten till Wi-Fi eller data på den schemalagda tiden skickas meddelandet när enheten återansluter.
  1. Öppna Google Messages .
  2. Öppna en konversation.
  3. Skriv meddelandet.
  4. Tryck länge på Skicka Skicka.
  5. Välj bland förslagen.
    • Valfritt: En kalender öppnas om du väljer ett eget datum och en egen tid. När du har valt ett datum öppnas en klocka så att du kan välja en tid. Tryck på Nästa.
  6. Tryck på Skicka Skicka.
Tips! Om du öppnar en konversation med ett schemalagt meddelande visas aviseringen Schemalagt meddelande.

Redigera, skicka eller radera ett schemalagt meddelande

1. Öppna Google Messages .
  2. Öppna konversationen med det schemalagda meddelandet.
  3. Tryck på Schemalägg intill det schemalagda meddelandet.
  4. Det går att uppdatera, skicka eller radera det schemalagda meddelandet.

Förstora ett meddelande

Zooma in på ett meddelande för att öka textstorleken

1. Öppna Google Messages .
  2. Öppna en konversation och välj ett meddelande.
  3. Zooma in på meddelandet genom att nypa och gör texten större.

Tips! Om du vill minska textstorleken till standardinställningen nyper du för att zooma ut.

Läs mer om hur du ändrar skärminställningarna på Android.