Varsel

Nå er alle RCS-samtalene dine i Meldinger fra Google ende-til-ende-kryptert, inkludert gruppechatter

Slik blir Google Meldinger sikrere med ende-til-ende-kryptering

De kvalifiserte meldingene dine og tilhørende vedlegg, for eksempel bilder og videoer, blir ende-til-ende-kryptert. Ende-til-ende-kryptering er en sikkerhetsmetode som beskytter kommunikasjonen din. Med ende-til-ende-kryptering kan ingen – inkludert Google og tredjeparter – lese kvalifiserte meldinger når disse sendes mellom telefonen din og telefonen du utveksler meldinger med.

For å bruke ende-til-ende-kryptering i Google Meldinger må både du og personen eller gruppen du sender meldinger til,

• bruke Google Meldinger-appen
  • ha RCS-chatter slått på
  • bruke data- eller wifi-tilkobling for RCS-meldinger (RCS – Rich Communication Services)

Tips:

• Tekstmeldinger er mørkeblå i RCS-modus og lyseblå i SMS/MMS-modus.
  • Ende-til-ende-kryptering skjer automatisk i kvalifiserte samtaler.
  • Du ser et banner der det står « Chatter med [kontaktens navn eller telefonnummer]» når ende-til-ende-kryptering er aktiv i en samtale. Du ser også en lås  på sendeknappen når du skriver meldinger. I tillegg ser du en lås på tidsstemplene for ende-til-ende-krypterte meldinger.

Viktig: Ende-til-ende-kryptering er ikke tilgjengelig for SMS-/MMS-meldinger.

Slik fungerer ende-til-ende-kryptering

Når du bruker Google Meldinger-appen til å sende ende-til-ende-krypterte meldinger, blir alle chatter, inkludert teksten samt eventuelle filer og medier, kryptert når dataene sendes mellom enheter. Ved kryptering konverteres dataene til forvrengt tekst. Den uleselige teksten kan bare dekodes med en hemmelig nøkkel.

Den hemmelige nøkkelen er et tall som

• opprettes på enheten din og på enheten du sender melding til – den finnes bare på disse to enhetene
  • ikke deles med Google eller noen andre personer eller enheter
  • genereres på nytt for hver melding
  • slettes fra avsenderens enhet når den krypterte meldingen er opprettet, og slettes fra mottakerens enhet når meldingen er dekryptert

Verken leveringstjeneren for Google Meldinger eller eventuelle personer eller tredjeparter som skulle få tilgang til data i meldinger og innhold som sendes mellom enhetene, kan lese ende-til-ende-krypterte meldinger, da de ikke har nøkkelen.

Hver ende-til-ende-krypterte samtale har en unik bekreftelseskode. Du og kontakten din må ha den samme koden for å kunne bekrefte at meldingene er ende-til-ende-krypterte.

Tips: For sikkerhets skyld kan du sjekke at du og kontakten din har samme bekreftelseskode

Finn ut mer ved å lese det åpne infodokumentet om ende-til-ende-kryptering i Google Meldinger.

Hvordan vet jeg om ende-til-ende-kryptering er på?

Hvis du ser en lås på sendeknappen når du skriver en melding, samt ved siden av tidsstempelet for meldingen, er ende-til-ende-kryptering i bruk.

Hvis du eller kontakten din mister tilgangen til RCS-chatter, er ikke ende-til-ende-kryptering tilgjengelig lenger for meldinger du sender eller mottar. Hvis det skjer, ser du ingen lås ved siden av tidsstempelet for den siste meldingen i samtalen eller på sendeknappen når du skriver en melding.

Finn ut hvordan du administrerer hvordan meldinger skal sendes når ende-til-ende-kryptering ikke er tilgjengelig.

Du har kontrollen

Samtaler bruker ende-til-ende-kryptering som standard

Når en samtale er ende-til-ende-kryptert, blir den ikke tilbakestilt til SMS-meldinger med mindre du eller kontakten din slår av eller mister tilgangen til RCS eller bytter telefon eller operativsystem. Ende-til-ende-krypterte meldinger kan bare leveres via data- eller Wi-Fi-tilkobling. Hvis du eller personen du utveksler meldinger med, mister data- eller Wi-Fi-tilkoblingen, mister dere også tilgangen til RCS.

Du kan sende en SMS i stedet, eller du kan vente til du eller den andre personen får tilgang til RCS igjen.

Merk: SMS/MMS-meldinger blir ikke ende-til-ende-kryptert.
Bruk smarte funksjoner med ende-til-ende-kryptering

Ende-til-ende-kryptering skjer automatisk i kvalifiserte samtaler, så Google Meldinger fører ikke til deaktivering av andre funksjoner i meldingsgrensesnittet ditt, for eksempel forslag fra Google-assistenten, identifisering av nettsøppel eller automatiske forhåndsvisninger.

Merk: Automatiske forhåndsvisninger og forhåndsvisning av linker fungerer med ende-til-ende-krypterte meldinger, men personvernet ditt beskyttes ved at innholdet i forhåndsvisningen holdes atskilt fra identifiserende opplysninger, for eksempel navn eller telefonnummer. Du kan endre innstillinger og varsler for Google Meldinger.

Administrer lagring av og tilgang til meldinger

Med tillatelse fra deg kan enkelte Google- og tredjepartsapper få tilgang til meldingene dine for å levere sømløse følgefunksjoner, for eksempel når du gjenoppretter meldinger til en ny telefon eller app, eller når du sender meldingsvarsler til en smarthjemenhet, smartklokke eller bil.

Når du mottar ende-til-ende-krypterte meldinger på telefonen, tas de også med i Android-sikkerhetskopieringen og blir tilgjengelige for apper du har gitt SMS- eller varslingstillatelser. Du kan styre hvilke apper som skal ha tilgang til meldingene dine.

Relaterte ressurser