Alle dine RCS-samtaler i Google Beskeder, herunder gruppechatsamtaler, er nu E2E-krypteret

Sådan giver E2E-kryptering i Google Beskeder mere sikkerhed

Dine kvalificerede beskeder og deres vedhæftede filer, f.eks. billeder og videoer, er E2E-krypteret. E2E-kryptering er en sikkerhedsmetode, der beskytter din kommunikation. Med E2E-kryptering kan ingen, herunder Google og tredjeparter, læse kvalificerede beskeder, når de overføres mellem din telefon og den telefon, du sender din besked til.

Hvis du vil bruge E2E-kryptering i Google Beskeder, skal du og den person eller gruppe, du skriver med:

• Bruge appen Google Beskeder.
  • Aktivere RCS-chatsamtaler.
  • Bruge data eller Wi-Fi til RCS-beskeder (Rich Communications Services).

Tips!

• Sms-beskeder er mørkeblå i RCS-tilstanden og lyseblå i sms/mms-tilstanden.
  • E2E-kryptering er automatisk i kvalificerede samtaler.
  • Du ser et banner med teksten " Chatter med [navn eller telefonnummer på kontakt]", når E2E-kryptering er aktiv i en samtale. Dine beskeder har også en lås på knappen Send. Tidsstempelerne for E2E-krypterede beskeder har også en lås .

Vigtigt! E2E-kryptering er ikke tilgængelig for sms-/mms-beskeder.

Sådan fungerer E2EE-kryptering

Når du bruger appen Google Beskeder til at sende beskeder med E2E-kryptering, krypteres alle chatsamtaler, herunder deres tekst og eventuelle filer eller medier, i takt med, at dataene overføres mellem enheder. Kryptering konverterer data til kodet tekst. Den ulæselige tekst kan kun afkodes med en hemmelig nøgle.

Den hemmelige nøgle er et tal, som:

• Er oprettet på din enhed og den enhed, du sender beskeder til. Kun findes på disse to enheder.
  • Hverken deles med Google, andre personer eller andre enheder.
  • Genereres igen for hver besked.
  • Slettes fra afsenderens enhed, når den krypterede besked oprettes, og slettes på modtagerens enhed, når beskeden er dekrypteret.

Serveren til levering af beskeder i Google Beskeder samt enhver person eller tredjepart, der kan få adgang til data om beskeder og indhold, der sendes mellem enheder, kan ikke læse E2E-krypterede beskeder, fordi de ikke har nøglen.

Hver E2E-krypteret samtale har en unik verificeringskode. Denne kode skal være den samme for dig og din kontakt for at verificere, at jeres beskeder er E2E-krypteret.

Tip! Som et ekstra tiltag kan du sikre dig, at du og din kontakt har den samme bekræftelseskode.

Du kan få flere oplysninger i den tekniske dokumentationen om E2E-kryptering i Google Beskeder.

Sådan ved du, at E2E-kryptering er aktiveret

Hvis du har en lås på knappen Send, når du skriver en besked, og ud for beskedens tidsstempel, bruges der E2E-kryptering.

Hvis du eller din kontakt mister RCS-chatfunktioner, er E2E-kryptering ikke længere mulig for beskeder, du sender eller modtager. Hvis det sker, har du ikke en lås ud for tidsstemplet for samtalens seneste besked eller på knappen Send, når du skriver en besked.

Få flere oplysninger om styring af, hvordan beskeder kan sendes, når E2E-kryptering ikke er tilgængelig.

Du bestemmer

Samtalerne er som standard E2E-krypteret

Når en samtale bliver E2E-krypteret, gendannes den ikke til sms-beskeder, medmindre du eller din kontakt mister eller deaktiverer RCS eller skifter til en ny telefon eller et nyt operativsystem. E2E-krypterede beskeder kan kun leveres via data eller Wi-Fi. Hvis du eller den person, du sender beskeder til, mister data- eller Wi-Fi-forbindelsen, mister du også RCS.

Du kan sende en sms i stedet eller vente, indtil du eller den person, du sender beskeder til, får RCS igen.

Bemærk! Sms- og mms-beskeder er ikke E2E-krypteret.
Brug smarte funktioner med E2E-kryptering

E2E-kryptering er automatisk aktiveret i kvalificerede samtaler, så Google Beskeder deaktiverer ikke andre funktioner, der hjælper med at gøre din beskedoplevelse bedre, f.eks. forslag fra Google Assistent, spamregistrering og automatiske forhåndsvisninger.

Bemærk! Automatiske forhåndsvisninger og forhåndsvisninger af links fungerer sammen med E2E-krypterede beskeder, men dit privatliv er beskyttet ved at fjerne det forhåndsviste indhold fra bruger-id'er såsom dit navn eller dit telefonnummer. Du kan ændre dine indstillinger og notifikationer for Google Beskeder.

Administrer beskedlagring og -adgang

Hvis du giver tilladelse til det, kan nogle apps fra Google og tredjeparter have adgang til dine beskeder for at give en problemfri ledsagende oplevelse. Det kan f.eks. være, når du gendanner dine beskeder til en ny telefon eller app, eller når du sender beskednotifikationer til dit smart-ur, enheden i dit hjem eller din bil.

Når E2E-krypterede beskeder modtages på din telefon, medtages de også i Android-backup og er tilgængelige for apps, hvor du har givet tilladelse til sms-beskeder eller notifikationer. Du kan administrere, hvilke apps der kan få adgang til dine beskeder.