Ara totes les teves converses RCS a Missatges de Google s'encripten d'extrem a extrem, inclosos els xats de grup

Com millora la seguretat l'encriptació d'extrem a extrem de Missatges de Google

Els missatges aptes i els fitxers adjunts que puguin incloure, com ara fotos i vídeos, s'encripten d'extrem a extrem. Aquest tipus d'encriptació és un mètode de seguretat que protegeix les teves comunicacions. Amb l'encriptació d'extrem a extrem, ningú, com ara Google o tercers, no pot llegir els missatges aptes mentre es transmeten d'un telèfon a un altre.

Per utilitzar l'encriptació d'extrem a extrem a Missatges de Google, tant tu com la persona o el grup a qui envies el missatge:

• Heu d'utilitzar l'aplicació Missatges de Google.
  • Heu de tenir els xats RCS activats.
  • Heu d'utilitzar una connexió de dades o Wi-Fi per als missatges RCS (Rich Communications Services).

Consells:

• Els missatges de text es mostren de color blau fosc si són RCS i de color blau clar si són SMS o MMS.
  • L'encriptació d'extrem a extrem s'aplica automàticament a les converses aptes.
  • Quan l'encriptació d'extrem a extrem estigui activa en una conversa, se't mostrarà un bàner amb el text " Estàs xatejant amb [nom del contacte o número de telèfon]". Els missatges encriptats d'extrem a extrem també inclouran un cadenat al botó d'enviament  i a les marques de temps .

Important: l'encriptació d'extrem a extrem no està disponible per als missatges SMS o MMS.

Com funciona l'encriptació d'extrem a extrem

Quan utilitzes l'aplicació Missatges de Google per enviar missatges encriptats d'extrem a extrem, tots els xats, inclosos el text i els fitxers o continguts multimèdia, s'encripten en transmetre les dades d'un dispositiu a un altre. L'encriptació converteix les dades en text codificat i il·legible, que només es pot descodificar amb una clau secreta.

La clau secreta és un número que:

• Es crea al teu dispositiu i al de la persona a qui envies el missatge. Només existeix en aquests dos dispositius.
  • No es comparteix amb Google, amb altres persones ni amb altres dispositius.
  • Es genera de nou per a cada missatge.
  • Se suprimeix del dispositiu del remitent un cop creat el missatge encriptat i se suprimeix del dispositiu del destinatari després de desencriptar el missatge.

Ni el servidor d'entrega de Missatges de Google ni les persones o els tercers que puguin obtenir accés a les dades dels missatges i del contingut enviats entre dispositius no podran llegir els missatges encriptats d'extrem a extrem perquè no en tenen la clau.

Cada conversa encriptada d'extrem a extrem té un codi de verificació únic. Tu i el teu contacte heu d'utilitzar el mateix codi perquè pugueu verificar que els missatges estan encriptats d'extrem a extrem.

Consell: com a mesura addicional, pots comprovar que tu i el teu contacte tingueu el mateix codi de verificació.

Pots obtenir més informació a l'article tècnic sobre l'encriptació d'extrem a extrem a Missatges de Google.

Com es pot saber si l'encriptació d'extrem a extrem està activada

Si en redactar un missatge veus un cadenat al botó d'enviament i al costat de la marca de temps del missatge, vol dir que s'està utilitzant l'encriptació d'extrem a extrem.

Si tu o el teu contacte deixeu de tenir els xats RCS, ja no es podrà utilitzar l'encriptació d'extrem a extrem en els missatges que us envieu. Si això passa, quan redactis un missatge no veuràs cap cadenat al costat de la marca de temps del darrer missatge de la conversa ni al botó d'enviament.

Obtén informació sobre com pots controlar la manera en què s'envien els missatges quan l'encriptació d'extrem a extrem no està disponible.

Tu tens el control

L'encriptació d'extrem a extrem s'aplica a les converses de manera predeterminada

Quan una conversa s'hagi encriptat d'extrem a extrem, no es tornarà a convertir en missatges SMS tret que tu o el teu contacte perdeu l'accés a RCS o els desactiveu, o bé canvieu de telèfon o de sistema operatiu. Els missatges encriptats d'extrem a extrem només es poden entregar mitjançant una connexió de dades o Wi-Fi. Si tu o la persona a qui envies el missatge perdeu aquesta connexió, també perdreu l'accés a RCS.

Si això passa, pots optar per enviar un SMS o esperar fins que tu o la persona a qui envies el missatge torneu a tenir RCS.

Nota: els missatges SMS i MMS no s'encripten d'extrem a extrem.
Utilitzar funcions intel·ligents amb encriptació d'extrem a extrem

L'encriptació d'extrem a extrem s'aplica automàticament a les converses aptes. Per tant, Missatges de Google no desactivarà altres funcions que contribueixin a millorar la teva experiència amb els missatges, com ara els suggeriments de l'Assistent de Google, la detecció de contingut brossa o les previsualitzacions automàtiques.

Nota: les previsualitzacions automàtiques i les d'enllaços funcionen amb els missatges encriptats d'extrem a extrem, però la teva privadesa està protegida perquè el contingut previsualitzat es desvincula dels identificadors d'usuari, com ara el nom o el número de telèfon. Pots canviar la configuració i les notificacions de Missatges de Google.

Gestionar l'accés als missatges i el seu emmagatzematge

Si els dones permís, algunes aplicacions de Google i de tercers poden accedir als teus missatges per oferir-te experiències complementàries fluïdes, com ara quan restaures els missatges a una aplicació o a un telèfon nous, o bé quan envies notificacions de missatges a un dispositiu domèstic, un rellotge intel·ligent o un cotxe.

Els missatges encriptats d'extrem a extrem que reps al telèfon també s'inclouen a la còpia de seguretat d'Android. A més, les aplicacions a què hagis donat permisos d'SMS o de notificacions també hi podran accedir. Pots gestionar quines aplicacions poden accedir als teus missatges.