Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Styra leverans av meddelanden

Det är inte alltid möjligt att leverera meddelanden, till exempel när du eller kontakten förlorar mobil- eller internettjänsten. Google Messages levererar kontinuerligt meddelanden som inte skickats. Om det finns ett fel eller om du vill testa en annan visningsmetod går det att växla RCS till sms/mms.

Viktigt! När du skickar meddelanden som sms/mms är de inte end-to-end-krypterade. Kontrollera om en konversation är end-to-end-krypterad.

Skicka ej levererade meddelanden som sms/mms

Om ett meddelande har skickats men inte har levererats:

1. Öppna Google Messages .
  2. Tryck på konversationen med det ej skickade meddelandet.
  3. Tryck på det ej skickade meddelandets tidsstämpel.
  4. Tryck på Växla till text (sms/mms).

Tips!

• Sms är mörkblåa i RCS-läget och ljusblåa i sms-/mms-läget.
  • Behåll dataanslutningen på så att meddelanden skickas och tas emot snabbt.