Förbättra meddelandefunktionen med RCS. Läs om att aktivera RCS-chattar.

Använda end-to-end-kryptering i Google Messages

När du skickar ett meddelande till någon som också har RCS-chattar aktiverade i Google Messages uppgraderas dina chattkonversationer automatiskt till end-to-end-kryptering. Med end-to-end-kryptering kan ingen annan läsa innehållet som skickas mellan dig och den andra personen.

Kontrollera om en konversation är end-to-end-krypterad

End-to-end-krypterade konversationer har följande:

• En banner med texten Chattar med [kontaktnamn eller telefonnummer].
  • Ett lås intill meddelandenas tidsstämpel.
  • Ett lås på knappen Skicka när du skriver ett meddelande.

Om meddelanden inte har lås måste du kontrollera att du och personen du skickar meddelandet till har följande:

Bekräfta verifieringskoden

Dina konversationer är end-to-end-krypterade med en nyckel som bara du och andra konversationsdeltagare har åtkomst till. När du frågar dem om de har samma kod kan du verifiera end-to-end-kryptering för enskilda konversationer och gruppkonversationer.

Verifiera end-to-end-kryptering för enskilda konversationer:

1. Öppna appen Google Messages .
  2. Öppna en konversation med eller skriv ett nytt meddelande till kontakten som du vill verifiera.
    • Alla deltagare i konversationen måste aktivera RCS-chattar. Det går inte att verifiera end-to-end-kryptering om RCS-chattar är inaktiverade.
  3. Tryck på Mer uppe till höger i konversationsfönstret Mer följt av Information följt av Verifiera kryptering.

Verifiera end-to-end-kryptering för gruppkonversationer:

1. Öppna appen Google Messages .
  2. Öppna en gruppkonversation som du vill använda.
    • Alla deltagare i konversationen måste aktivera RCS-chattar. Det går inte att verifiera end-to-end-kryptering om RCS-chattar är inaktiverade.
  3. Tryck på Mer Mer följt av Gruppinformation uppe till höger i konversationsfönstret.
  4. Välj konversationsdeltagaren som du vill verifiera.
  5. Tryck på Mer Mer följt av Verifiera kryptering.

Tips:

• Det går att ringa kontakten och läsa verifieringskoden högt och kontrollera till att koderna överensstämmer.
  • Det är valfritt att bekräfta en verifieringskod. Meddelanden end-to-end-krypteras även om du inte gör detta.

Felsöka meddelanden som inte går att ta emot eller dekryptera

Viktigt!

• End-to-end-kryptering fungerar kanske inte på vissa Android Go-telefoner.
  • End-to-end-krypterade meddelanden fungerar bara när du kommunicerar med en annan Google Messages-användare. Om du eller kontakten byter meddelandeapp eller operativsystem, kan det hända att Google Messages inte omedelbart identifierar när en konversation inte längre är kvalificerad för end-to-end-kryptering. Till en början visas kanske inte vissa meddelanden eller så levereras de kanske i ett oläsbart, krypterat format.

Om du får ett oläsligt, krypterat meddelande:

Om du har bytt meddelandeapp och inte får meddelanden kan du behöva inaktivera RCS-chattar.

Tips! Det går att skicka meddelanden som chattar eller att skicka om dem som sms/mms.