Krijg toegang tot nog meer berichtfuncties met RCS. Meer informatie over hoe je RCS-chats aanzet

End-to-end versleuteling gebruiken in Google Berichten

Als je een bericht stuurt naar iemand voor wie RCS-chats ook aanstaat in Google Berichten, worden je chatgesprekken automatisch geüpgraded naar end-to-end versleuteling. Met end-to-end versleuteling kan niemand de content lezen die jij en de andere persoon sturen.

Checken of een gesprek end-to-end-versleuteld is

Bij end-to-end versleutelde gesprekken staat het volgende:

• Een banner met de tekst Chatten met [naam van contact of telefoonnummer].
  • Een hangslot naast de tijdstempels van berichten.
  • Een hangslot op de knop Sturen als je een bericht opstelt.

Als bij berichten geen hangslot staat, moet het volgende gelden voor jou en de persoon aan wie je berichten stuurt:

Je verificatiecode bevestigen

Je gesprekken worden end-to-end versleuteld met een sleutel waartoe alleen jij en de andere deelnemers aan het gesprek toegang hebben. Door ze te vragen of ze dezelfde code hebben als jij, kun je verifiëren of je gesprekken met individuele personen en groepen end-to-end zijn versleuteld.

Zo verifieer je end-to-end versleuteling voor individuele gesprekken:

1. Open de Google Berichten-app .
  2. Open een gesprek of maak een nieuw bericht met een contact dat je wilt verifiëren.
    • In het gesprek moeten RCS-chats aanstaan voor alle deelnemers. Als RCS-chats uitstaan, kan end-to-end versleuteling niet worden geverifieerd.
  3. Tik rechtsboven in het gespreksvenster op Meer Meer en dan Details en dan Versleuteling verifiëren.

Zo verifieer je end-to-end versleuteling voor groepsgesprekken:

1. Open de Google Berichten-app .
  2. Open een groepsgesprek dat je wilt gebruiken.
    • In het gesprek moeten RCS-chats aanstaan voor alle deelnemers. Als RCS-chats uitstaan, kan end-to-end versleuteling niet worden geverifieerd.
  3. Tik rechtsboven in het gespreksvenster op Meer Meer en dan Groepsgegevens.
  4. Selecteer een gespreksdeelnemer die je wilt verifiëren.
  5. Tik op Meer Meer en dan Versleuteling verifiëren.

Tips

• Je kunt je contact bellen en je verificatiecode voorlezen om na te gaan of de codes overeenkomen.
  • Het is optioneel om een verificatiecode te bevestigen. Berichten worden end-to-end-versleuteld, zelfs als je deze stap niet uitvoert.

Problemen oplossen met berichten die je niet kunt ontvangen of ontsleutelen

Belangrijk:

• End-to-end versleuteling werkt misschien niet op bepaalde Android Go-telefoons.
  • End-to-end versleutelde berichten werken alleen als je communiceert met een andere Google Berichten-gebruiker. Als jij of je contact overschakelt naar een andere berichten-app of een ander besturingssysteem, kan Google Berichten misschien niet meteen vaststellen wanneer een gesprek niet meer in aanmerking komt voor end-to-end versleuteling. In eerste instantie worden sommige berichten misschien niet getoond of worden ze bezorgd met een onleesbare, versleutelde indeling.

Als je een onleesbaar, versleuteld bericht krijgt:

Als je de berichten-app hebt gewijzigd en geen berichten krijgt, moet je misschien RCS-chats uitzetten.

Tip: Je kunt berichten sturen als chat of ze opnieuw sturen als sms/mms.