Paranna viestikokemustasi RCS:n avulla. Katso, miten RCS-chatit laitetaan päälle.

Päästä päähän ‑salaus Google Messagesissa

Kun lähetät viestin henkilölle, joka on myös laittanut RCS-chatit päälle Google Messagesissa, chat-keskustelu päivitetään automaattisesti päästä päähän ‑salatuksi. Päästä päähän ‑salauksen ansiosta kukaan muu ei voi lukea keskustelunne sisältöä.

Keskustelun päästä päähän ‑salauksen tarkistaminen

Päästä päähän ‑salatuissa keskusteluissa on

• banneri, jossa lukee " Sinä ja [kontaktin nimi tai puhelinnumero] chattaatte"
  • lukko viestin aikaleimojen vieressä
  • lukko Lähetä-painikkeen kohdalla, kun kirjoitat viestiä.

Jos viesteissä ei ole lukkoja, varmista, että sekä sinulla että viestin vastaanottajalla on

Vahvistuskoodin tarkistaminen

Keskustelut salataan päästä päähän avaimella, johon on pääsy vain sinulla ja keskustelun muilla osallistujilla. Tarkistamalla, että kaikilla osallistujilla on sama koodi, voit varmistaa, että kahdenkeskiset ja ryhmäkeskustelut on salattu päästä päähän.

Päästä päähän ‐salauksen tarkistaminen kahdenkeskisissä keskusteluissa:

1. Avaa Google Messages ‐sovellus .
  2. Avaa aiempi keskustelu tai kirjoita uusi viesti tarkistettavalle yhteystiedolle.
    • RCS-chatien on oltava päällä kaikilla keskustelun osallistujilla. Jos RCS-chat ovat pois päältä, päästä päähän ‐salausta ei voida tarkistaa.
  3. Napauta keskusteluikkunan oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Tiedot ja sitten Tarkista salaus.

Päästä päähän ‐salauksen tarkistaminen ryhmäkeskusteluissa:

1. Avaa Google Messages ‐sovellus .
  2. Avaa ryhmäkeskustelu.
    • RCS-chatien on oltava päällä kaikilla keskustelun osallistujilla. Jos RCS-chat ovat pois päältä, päästä päähän ‐salausta ei voida tarkistaa.
  3. Napauta keskusteluikkunan oikeasta yläkulmasta Lisää Lisää ja sitten Ryhmän tiedot.
  4. Valitse keskustelun osallistuja, jonka salauksen haluat tarkistaa.
  5. Napauta Lisää Lisää ja sitten Tarkista salaus.

Vinkkejä:

• Voit soittaa kontaktillesi ja lukea vahvistuskoodin ääneen, jotta voitte varmistaa, että teillä on sama koodi.
  • Koodin vahvistaminen on valinnaista. Viestit salataan päästä päähän, vaikka ette vertaisi koodejanne.

Jos viestin vastaanottaminen tai salauksen purku ei onnistu

Tärkeää:

• Päästä päähän ‑salaus ei välttämättä toimi kaikissa Android Go ‑puhelimissa.
  • Viestien päästä päähän ‑salaus toimii vain, kun olet yhteydessä toiseen Google Messages ‑käyttäjään. Jos sinä tai kontaktisi vaihdatte viestisovellusta tai käyttöjärjestelmää, Google Messages ei välttämättä tunnista tilanteita, joissa päästä päähän ‑salaus ei enää toimi keskustelussa. Aluksi jotkin viestit eivät välttämättä näy tai ne toimitetaan salatussa, lukukelvottomassa muodossa.

Jos saat salatun, lukukelvottoman viestin:

Jos olet vaihtanut viestisovellusta etkä saa viestejä, sinun on ehkä laitettava RCS-chatit pois päältä.

Vinkki: Voit lähettää viestejä chat-muodossa tai lähettää ne uudelleen teksti‑ tai MMS-viesteinä.

Muuta aiheeseen liittyvää