In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over geschiloplossing en bemiddeling voor verkopers

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Google doet er alles aan om samen oplossingen te vinden voor problemen bij het gebruik van ons platform of onze services.

Met verordening 2019/1150 van 20 juni 2019 worden eerlijkheid en transparantie voor zakelijke gebruikers van online bemiddelingsservices gewaarborgd. Als u als Merchant Center-verkoper vermoedt dat Google verplichtingen uit deze verordening niet naleeft, kunt u hier contact opnemen met Google.

Als u een verkoper bent die is gevestigd in de EU of het VK, kunt u bemiddeling aanvragen om een geschil met Google op te lossen over de levering van onze online bemiddelingsservices. Hier vindt u meer informatie over de bemiddelaars met wie we bereid zijn samen te werken en instructies voor hoe u bemiddeling aanvraagt.

Behalve zoals vereist door de toepasselijke wetgeving, is bemiddeling vrijwillig en zijn u en Google niet verplicht geschillen via bemiddeling op te lossen.