Uw producten weergeven in gratis productvermeldingen op het tabblad Google Shopping (alleen VS)

Vandaag hebben we aangekondigd dat we gratis vermeldingen beschikbaar stellen op het tabblad Google Shopping in de Verenigde Staten. We nemen websites gratis op in de Google Zoeken-index. Vermeldingen van deelnemende verkopers geven we op vergelijkbare wijze gratis weer in deze resultaten. Betaalde vermeldingen worden nog steeds weergegeven in advertentieruimten en werken op dezelfde manier als Shopping-advertenties.

Voor kopers betekent dit meer producten uit meer winkels, te vinden via het tabblad Shopping. Voor verkopers betekent dit dat u uw producten vindbaar kunt maken in gratis vermeldingen door uw bestaande productfeeds aan te melden voor het programma platforms van Google. Deze wijzigingen worden voor eind april van kracht in de VS en we streven ernaar deze voor het einde van het jaar wereldwijd uit te breiden.

Volgende stappen

Als u een bestaande gebruiker van Merchant Center- en Shopping-advertenties bent en u zich al heeft aangemeld voor platforms van Google, komt u mogelijk al in aanmerking om uw producten in deze onbetaalde omgevingen weer te geven. Er zijn dan geen verdere stappen nodig om deel te nemen.

Als u zich wilt aanmelden, selecteert u 'Groei' en vervolgens 'Programma's beheren' in het linkernavigatiemenu en vervolgens de programmakaart 'Platforms van Google'. U kunt ook producten toevoegen aan uw productfeed, zodat u nog meer producten vindbaar kunt maken in deze gratis vermeldingen.

Voor nieuwe gebruikers van Merchant Center die geïnteresseerd zijn in deelname aan dit programma, is het vanaf nu beschikbaar en is er geen Google Ads vereist. We werken eraan het toelatingsproces in de komende maanden aanzienlijk te stroomlijnen. U kunt zich aanmelden voor platforms van Google tijdens het registratieproces voor Merchant Center. Vervolgens kunt u uw productfeed maken.

Rapporten voor platforms van Google zijn binnenkort beschikbaar

Binnenkort kunt u uw niet-betaalde klikken bekijken in het nieuwe prestatierapport voor platforms van Google. Dit doet u in Merchant Center door 'Prestaties' en vervolgens 'Dashboard' te selecteren in het linkernavigatievenster.