I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

uteslutna länder för Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Om du vill att produkten bara ska marknadsföras i vissa länder använder du attributet uteslutna länder för Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country]. Du kan använda det här attributet för att åsidosätta inställningarna för landsinriktning som du har konfigurerat i det primära flödet.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Beroende på ditt primära målland och produktdatans språk kan vissa av dina produkter vara tillgängliga för visning i flera länder. Använd det här attributet om du vill förhindra att en produkt visas i vissa länder och samtidigt tillåta att den visas i andra länder.

Exempel: Tänk dig att du väljer Tyskland, Österrike och Schweiz som målländer. Om du senare bestämmer dig för att du inte vill marknadsföra en viss produkt i Österrike och Schweiz kan du använda det här attributet för att förhindra att produkten visas i de länderna, men ändå låta den visas i Tyskland.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ Sträng (Unicode-tecken)
Begränsningar 2 tecken. Måste vara en landskod i formatet ISO-3166-1 Alpha 2.
Upprepat fält Upp till 100 gånger

Filformat Exempelvärde
Text (TSV) CH, AT
XML (flöden) <g:shopping_ads_excluded_country>CH</g:shopping_ads_excluded_country>
14 <g:shopping_ads_excluded_country>AT</g:shopping_ads_excluded_country>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa annonser för din produkt. Om du inte följer kraven kan produkten visas i länder där du inte vill visa den.

• Använd endast landskoder enligt ISO-3166-2 Alpha 2.

Exempel

Upprepade fält

Text

Om du vill utesluta flera länder behöver du ange attributet flera gånger, en gång för varje land (rekommenderas).

Exempel:
Produktdata för en svart skaterklänning från Millie Wray
Attribut Värde
titel [title] Skaterklänning från Millie Wray
uteslutna länder för Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country] AT
uteslutna länder för Shopping-annonser [shopping_ads_excluded_country] CH

Du kan också avgränsa varje destination med ett komma (,):

AT, CH

XML

Om du vill utesluta flera länder i ett XML-flöde anger du ett separat attribut för varje inkluderad destination:
<g:shopping_ads_excluded_country>AT</g:shopping_ads_excluded_country><g:shopping_ads_excluded_country>CH</g:shopping_ads_excluded_country>