In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uitgesloten landen voor Shopping-advertenties [shopping_ads_excluded_country]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Als u uw product in bepaalde landen wel en in andere landen niet wilt weergeven, gebruikt u het kenmerk uitgesloten landen voor Shopping-advertenties [shopping_ads_excluded_country]. Met dit kenmerk overschrijft u de doellandinstellingen van uw primaire feed.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Afhankelijk van uw doelland en de taal waarin u uw productgegevens indient, zijn sommige van uw producten mogelijk beschikbaar voor weergave in meerdere landen. Gebruik dit kenmerk om te zorgen dat het product niet in bepaalde landen wordt getoond, maar nog wel in andere.

Voorbeeld: Stel dat u Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland selecteert als doelland. Als u later besluit dat u een bepaald product niet wilt promoten in Oostenrijk en Zwitserland, kunt u dit kenmerk gebruiken om te zorgen dat het product niet in die landen wordt getoond, maar nog wel in Duitsland.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Tekenreeks (Unicode-tekens)
Limieten 2 tekens. Moet een ISO-3166-1 alpha 2-landcode zijn.
Herhaald veld Maximaal 10 keer

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv) CH, AT
XML (feeds) <g:shopping_ads_excluded_country>CH</g:shopping_ads_excluded_country>
14 <g:shopping_ads_excluded_country>AT</g:shopping_ads_excluded_country>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om advertenties voor uw product weer te geven. Als u niet aan deze vereisten voldoet, wordt uw product mogelijk weergegeven in landen waar dit niet de bedoeling is.

• Gebruik alleen ondersteunde ISO-3166-2 alpha 2-landcodes.

Voorbeelden

Herhaalde velden

Tekst

Als u meerdere landen wilt uitsluiten, geeft u het kenmerk meerdere keren op, één keer voor elk land (aanbevolen).

Bijvoorbeeld:
Productgegevens voor een zwarte Millie Wray-skatejurk
Kenmerk Waarde
Titel [title] Millie Wray-skatejurk
Uitgesloten landen voor Shopping-advertenties [shopping_ads_excluded_country] AT
Uitgesloten landen voor Shopping-advertenties [shopping_ads_excluded_country] CH

U kunt ook alle landen van elkaar scheiden met een komma ( , ):

AT, CH

XML

Als u meerdere landen wilt uitsluiten in een XML-feed, moet u een afzonderlijk kenmerk opgeven voor elke inbegrepen bestemming:
<g:shopping_ads_excluded_country>AT</g:shopping_ads_excluded_country><g:shopping_ads_excluded_country>CH</g:shopping_ads_excluded_country>