Om resultatrapportering for gratis produktoppføringer

Med resultatrapportering for gratis produktoppføringer og gratis lokale produktoppføringer kan du se hvor mye interaksjon de skaper. Finn ut mer om resultatrapportering i Merchant Center

Du kan også opprette egendefinerte rapporter ved hjelp av rapportredigereren. Finn ut mer om egendefinerte rapporter i Merchant Center

Gjennomgå resultatdataene

Du kan gjennomgå resultatdataene dine for alle produktene dine eller for enkeltprodukter.

Gjennomgå alle dataene

• Du kan få et overblikk over dataene dine ved å gjennomgå «Resultater (ubetalt)»-kortet på «Oversikt»-siden.
  • Hvis du vil gå mer i dybden, kan du klikke på Resultater og deretter på Oversikt i navigasjonsmenyen til venstre. Klikk deretter på enten Gratis produktoppføringer- eller Gratis lokale produktoppføringer-fanen over oversikten.
  • Du kan dele opp hver beregning i Produkt, Merkevare eller Kategori ved å klikke på navnet på segmentet nederst i oversikten.

Gjennomgå dataene for enkeltprodukter

• Hvis du vil finne dataene for et enkeltprodukt, klikker du på Produkter på navigasjonsmenyen til venstre og deretter på Alle produkter. I «Ubetalte klikk»-kolonnen ser du antallet klikk fra gratis oppføringer og gratis lokale oppføringer for hvert produkttilbud.

Feilsøking av resultater for gratis oppføringer

Hvis du ikke ser resultatdata for gratisoppføringene dine, kan det skyldes at du ikke aktivt har valgt å bruke funksjonen. For å kunne delta må du følge retningslinjene for å vise produkter gratis på Google og velge å bruke funksjonen.

Anbefalte fremgangsmåter for nettanalyseverktøy

Hvis du ønsker å spore klikk med et tredjeparts eller rettighetsbeskyttet nettanalyseverktøy (f.eks. Google Analytics), kan du gjøre det ved å implementere sporingskonfigurasjonen på nettstedet ditt eller i appen din. Når du har gjort det, vises klikk fra ulike Merchant Center-funksjoner automatisk i disse verktøyene. Det kan være lurt å kontrollere at fordelingen mellom Google Ads-trafikk og gratis trafikk rapporteres nøyaktig.

Du har blant annet følgende alternativer:

Alternativ 1: Bruk Google Ads for å spore klikk

Trafikk fra gratis oppføringer vises som «Google gratis trafikk», der kilden vises som «Google» og mediet som «organisk» i Google Analytics hvis attributtene link og mobile_link [mobillink] er angitt i feedene. Finn ut mer om trafikkilder i Google Analytics

Vi anbefaler at du dobbeltsjekker rapportdataene i analyseverktøyene dine mot resultatrapportene i Merchant Center.

Alternativ 2: Bruk separate nettadresser i Merchant Center-feeder ved å bruke attributtene ads_redirect [ads-viderekobling], mobile_link [mobillink] og canonical_link [kanonisk_link]

• Bruk attributtet ads_redirect [ads-viderekobling] for nettadresser for landingssider som er ment for Shopping-annonser. Dette attributtet overstyrer attributtene link og mobile_link [mobillink] for Shopping-annonsetrafikk. Du kan bruke verdisporingsparameteren {ifmobile} i dette attributtet for å angi bestemte landingssider for mobilannonser. Dette kan konfigureres i tillegg til automatisk merking og sporingsmaler for Google Ads.

Et eksempel på bruk av attributtet ads_redirect [ads-viderekobling] med Google Analytics-sporingsparametere: «https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=cpc»

• Bruk attributtet link eller mobile_link [mobillink] for nettadresser for landingssider som er ment for gratis trafikk (f.eks. trafikk fra gratis produktoppføringer og gratis lokale produktoppføringer). Hvis du har tenkt å legge til sporingsparametere, anbefaler vi at du bruker separate sporingsparametere for annonser og gratis oppføringer.

Et eksempel på bruk av attributtet link med Google Analytics-sporingsparametere: «https://www.example.com/product123.html?utm_source=feed&utm_medium=free»

• Hvis du bruker sporingsparametere i attributtet link eller mobile_link [mobillink], anbefaler vi deg å bruke attributtet canonical_link [kanonisk_link] for å oppgi en kanonisk nettadresse. Bruk attributtet canonical_link [kanonisk_link] for å sikre at produktene er knyttet til riktig nettadresse i Google Søk-indeksen. Nettadressen i dette attributtet vises ikke til brukerne, men den gir Google en bedre forståelse av produktet.

Oppdater produktfeedene dine

Du kan oppdatere attributtene i feedene dine for produktinformasjon på to måter:

1. Oppdater feeden med de anbefalte verdiene for attributtene link, mobile_link [mobillink] og ads_redirect [ads-viderekobling] ved å bruke en av metodene for feedoppdatering.
  2. Hvis du ikke kan endre feeden, kan du bruke feedregler for å tilordne link-attributtet til ads_redirect [ads-viderekobling] og fjerne/endre sporingsparameterne i link-attributtet.

Linker til beslektet innhold