I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Utvald produkt [featured_product] (samlingar)

Använd attributet utvald produkt [featured_product] för att länka produkterna från dina produktflöden till den samling där du vill visa dem.

Användningsområde

Attributet utvald produkt [featured_product] består av två delar, id:t och bildkoordinaterna och totalt tre underattribut:

• id [id]: Required Obligatoriskt.
  • x [x]: float [0-1] (Required Obligatoriskt för eller används i Performance Max för butiksmål).
    X-koordinat för produktinformationen i konsumentupplevelser
  • y [y]: float [0-1] (Required Obligatoriskt för eller används i prestanda Max för butiksmål).
    Y-koordinat för produktinformationen i konsumentupplevelser

Obs! För formatet marknadsföring av lokala produkter inom Performance Max för butiksmål kan du ange slumpmässiga koordinater, men koordinaten måste vara olika för varje utvald produkt. Du kan till exempel öka koordinaterna med 1 för varje utvald produkt enligt nedan:

• Utvald produkt 1:0.01:0.01
  • Utvald produkt 2:0.02:0.02
  • Utvald produkt 3:0.03:0.03

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar.

Mer information om när och hur du skickar in värden på engelska finns i avsnittet om att skicka in din produktdata

Typ id: text (unicode-tecken. Rekommenderas: endast ASCII)
Begränsningar id: 1–50 tecken
Upprepat fält Ja, upp till 100

Riktlinjer

Följ de här riktlinjerna för att se till att du skickar data av hög kvalitet för dina samlingar.

Filformat Exempelvärde
Text (TSV) vinterkängor:0,54:0,9
XML (flöden) <g:featured_product>
vinterkängor:0,54:0,9
</g:featured_product>

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din samling. Om du inte följer kraven underkänner vi samlingen och meddelar dig om det på sidan Diagnostik i Merchant Center-kontot.

• Använd det här attributet för att ange samlingens utvalda produkter.
  • Kontrollera att id:t du anger stämmer exakt med produktens id i produktdataflödet i Merchant Center.
  • Om du anger det här attributet krävs även attributet språk.
  • Alternativt kan du ange flödesetiketter för samlingar med utvalda produkter. På så sätt kan vi avgöra vilka produkter som är kopplade till varje samling.
  • Ange högst 100 attribut för utvald produkt [featured_product] (för samlingar).

Bra metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din samlingsdata för att få bästa möjliga resultat.

Exempel

Samling med flera utvalda produkter

Produktdata för en vinterskosamling
Attribut Värde
samling [collection] Vinterskor
bildlänk [image_link] https://www.example.com/image1.jpg
rubrik [headline] Vinterskor 2019/20.
id [id] Vinterskor2019
utvald produkt [featured_product] SnöskoStandardmodell2019:0.54:0.9, Vinterkängor2019:0.67:0.44, Pjäxor2019:0.28:0.76, VarmaTofflor2019:0.38:0.25

Obs! Id:t i exemplet ovan är samlings-id men inte produkt-id.