In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uitgelicht product [featured_product] (collecties)

Gebruik het kenmerk uitgelicht product [featured_product] om de producten uit uw productfeeds te koppelen aan de collectie waarin u ze wilt uitlichten.

Wanneer te gebruiken

Het kenmerk uitgelicht product [featured_product] bestaat uit 2 delen: de ID en de afbeeldingscoördinaten. Het heeft in totaal 3 subkenmerken:

• ID [id]: Required Vereist.
  • X [x]: float [0-1] (Required Vereist voor of gebruikt in Performance Max voor winkeldoelen.)
    X-coördinaat van de producthighlight in consumentenervaringen.
  • Y [y]: float [0-1] (Required Vereist voor of gebruikt in Performance Max voor winkeldoelen.)
    Y-coördinaat van de producthighlight in consumentenervaringen.

Opmerking: Voor de indeling van 'promotie van producten in de buurt binnen Performance Max voor winkeldoelen' kunt u willekeurige coördinaten opgeven, zolang elk uitgelicht product maar een andere coördinaat heeft. U kunt de coördinaten voor elk uitgelicht product bijvoorbeeld met 1 verhogen:

• Uitgelicht product 1:0.01:0.01
  • Uitgelicht product 2:0.02:0.02
  • Uitgelicht product 3:0.03:0.03

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type id: Tekst (Unicode-tekens. Aanbevolen: alleen ASCII)
Limieten id: 1-50 tekens
Herhaald veld Ja, maximaal 100

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw collecties van duidelijke gegevens te voorzien.

Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekst (tsv) winterhikingboot:0.54:0.9
XML (feeds) <g:featured_product>
winterhikingboot:0.54:0.9
</g:featured_product>

Minimum vereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw collectie weer te geven. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw collectie af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Gebruik dit kenmerk om de uitgelichte producten voor deze collectie te vermelden.
  • Zorg dat de opgegeven ID exact overeenkomt met de ID van uw product in uw Merchant Center-productdatafeed.
  • Als u dit kenmerk toevoegt, is ook het kenmerk taal vereist.
  • Geef eventueel feedlabels op voor collecties met uitgelichte producten. Zo kunnen we bepalen welke specifieke producten aan elke collectie zijn gekoppeld.
  • Geef het kenmerk uitgelicht product [featured_product] maximaal 100 keer op (voor collecties).

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw collectiegegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

Voorbeelden

Collectie met meerdere uitgelichte producten

Productgegevens voor een collectie winterschoenen
Kenmerk Waarde
Collectie [collection] Winterschoenen
Afbeeldingslink [image_link] https://www.example.com/image1.jpg
Kop [headline] Winterschoenen 2019/2020.
ID [id] Winterschoenen2019
Uitgelicht product [featured_product] SneeuwschoenBasismodel2019:0.54:0.9, Winterwandelschoenen2019:0.67:0.44, Skischoenen2019:0.28:0.76, WarmePantoffels2019:0.38:0.25

Opmerking: De ID in het voorbeeld hierboven is de collectie-ID, niet de product-ID.