In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Uw collecties beheren

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

U kunt collecties of collectiefeeds in uw Merchant Center-account weergeven, bewerken en verwijderen.

• Bestaande collecties bewerken door kenmerken in het feedbestand te wijzigen en het bestand opnieuw te uploaden (of ophaalacties te plannen)
  • Bestaande collecties verwijderen door ze uit het betreffende feedbestand te verwijderen en opnieuw te uploaden (of ophaalacties te plannen)
  • Een collectiefeed bewerken door het betreffende bestand aan te passen en opnieuw te uploaden (of ophaalacties te plannen)
  • Bestaande collectiefeeds in uw Merchant Center-account verwijderen

Instructies

Uw collectie weergeven

U kunt de details van uw collectiegegevens bekijken in uw Merchant Center-account. Een weergave op het hoogste niveau bevat informatie zoals de collectie-ID, het aantal gekoppelde producten, de taal en de geschiktheidsstatus.

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Producten.
  3. Klik op Alle collecties.
  4. (Optioneel) Klik op het filtericoon Filter icon om aan te passen welke informatie wordt getoond.
  5. Klik op de ID van de collectie die u wilt weergeven.

Een collectie verwijderen

U kunt een collectie op meerdere manieren uit uw Merchant Center-account verwijderen. Houd er ook rekening mee dat collecties uit uw Merchant Center-account niet vervallen.

De collectie verwijderen: Als u uw collecties updatet via een datafeed, kunt u de collectie(s) uit uw bestand verwijderen en de feed opnieuw indienen. (Dit is de voorkeursmethode voor het permanent verwijderen van een collectie.)

Collecties verwijderen op de pagina Alle collecties: Zo kunt u een afzonderlijke collectie uit Merchant Center verwijderen zonder nieuwe productgegevens in te dienen:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op Producten.
  3. Klik op Alle collecties.
  4. Vink het selectievakje aan naast de collectie die u wilt verwijderen, of gebruik het vakje naast de collectie-ID om alle collecties op de pagina te selecteren.
  5. Klik op de icoon Verwijderen Delete om de geselecteerde collectie te verwijderen. U kunt de collectie niet meer ophalen nadat u deze heeft verwijderd.

Optioneel: Als u de collectie definitief wilt verwijderen, moet u deze vóór de eerstvolgende upload verwijderen uit uw basisfeed. Collecties die u uit de lijst Alle collecties verwijdert, verschijnen na een nieuwe upload van de basisfeed, tenzij u de gegevens heeft verwijderd.