In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Mobiele link [mobile_link] (Collecties)

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Met het kenmerk mobiele link [mobile_link] kunt u een URL opnemen die een link bevat naar een voor mobiele apparaten geoptimaliseerde versie van de bestemmingspagina van uw collectie. Deze mobiele versie is de uiteindelijke URL van de bestemmingspagina en wordt weergegeven aan gebruikers op mobiele apparaten, zoals telefoons en tablets.

Als u dit kenmerk gebruikt, ziet u aanvullende rapporten in Merchant Center over potentiële problemen met uw voor mobiele apparaten geoptimaliseerde bestemmingspagina's. Met een voor mobiele apparaten geoptimaliseerde site zorgt u ervoor dat uw collectie correct wordt weergegeven en mogelijk sneller wordt geladen op mobiele apparaten.

Wanneer te gebruiken

Als u het kenmerk mobiele link [mobile_link] en het kenmerk link [link] indient, worden alle mobiele gebruikers geleid naar de bestemmingspagina die is opgegeven in het kenmerk mobiele link [mobile link].

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Bekijk het artikel over productgegevens indienen voor meer informatie over wanneer en hoe u waarden in het Engels indient

Type URL (inclusief http of https), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1-500 tekens
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeldwaarde
Tekstfeeds https://www.m-example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030
XML-feeds <g:mobile_link>https://www.m-example.com/asp/sp.asp?cat=12&id=1030</g:mobile_link>

Richtlijnen

Volg deze richtlijnen om uw collecties van duidelijke gegevens te voorzien.

Minimum vereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw collectie weer te geven. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw collectie af. Dit kunt u zien op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account.

• Voldoe aan de vereisten van het kenmerk link [link] bij de waarde die u indient voor mobiele link [mobile_link].
  • Dien het kenmerk link in. Dit is de pagina die desktopgebruikers te zien krijgen.

Praktische tips

Met deze praktische tips kunt u uw collectiegegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

Voorbeelden

Bankcollectie

Productgegevens voor een collectie banken
Kenmerk Waarde
ID [id] Seizoensgebonden banken Q1 2020
Mobiele link [mobile_link] https://mobile.example.com/sofas/
Link [link] https://example.com/sofas/