In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Bezorgduurlabel [transit_time_label]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Als de bezorgduur voor verschillende productgroepen verschilt, gebruikt u het kenmerk bezorgduurlabel [transit_time_label] en past u dit toe op de bijbehorende producten in uw feed. Met bezorgduurlabels geeft u uw klanten een betere inschatting van de bezorgdatum, wat van invloed kan zijn op hun aankoopbeslissing.

If you’re using the classic version of Merchant Center, you can use the transit time label in your "Shipping settings" to define a specific transit time for each of the previously defined groups.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type Unicode-tekens (aanbevolen: alleen ASCII)
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst Hondenvoer
XML-feeds <g: transit_time_label>Hondenvoer</g: transit_time_label>

Bekijk de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om uw product te laten zien. Als u niet aan deze vereisten voldoet, keuren we uw product af. Dit laten we u weten in uw Merchant Center-account.

• Geef geldige Unicode-tekens op. Deze tekens worden over het algemeen toegevoegd tijdens het coderingsproces van uw bestand. Gebruik UTF-8-codering om ongeldige tekens te voorkomen. Dien bestanden in een gecomprimeerde bestandsindeling in om coderingsproblemen te voorkomen. Voorbeelden van ongeldige Unicode-tekens:
    • Besturingstekens (bijvoorbeeld U+200D)
    • Functietekens
    • Tekens voor privégebruik
    • Vervangende paren
    • Niet-toegewezen codepunten
  • Een product kan maar 1 bezorgduurlabel hebben. Maak een bezorgduurlabel voor elk magazijn en elke mogelijke combinatie van magazijnen. Voorbeeld: Als er 3 magazijnen zijn, moet u de volgende labels maken:
    • Magazijn 1
    • Magazijn 2
    • Magazijn 3
    • Magazijnen 1 en 2
    • Magazijnen 1 en 3
    • Magazijnen 2 en 3
    • Magazijnen 1, 2 en 3

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik deze functie als de bezorgduur van uw producten niet altijd hetzelfde is. Bijvoorbeeld als u producten verzendt via verschillende bezorgdiensten, vanuit verschillende magazijnen of via verschillende verzendservices (over land, 2 dagen enzovoort).
  • Voor producten met bezorgduurlabels moeten consistente levertijden gelden die niet vaak veranderen. De update van de bezorgduurlabels in de catalogus kan tot 24 uur duren. Het is dus niet handig om ze te gebruiken als de levertijden en voorraad gedurende de werkdag veranderen.
  • Als bezorgduurlabels niet geschikt zijn voor al uw producten, kunt u de labels gebruiken voor bepaalde producten met een nauwkeurige geschatte levertijd (bijvoorbeeld bestsellers die consistent binnen 2 dagen aankomen).

Voorbeelden

• De meeste van uw producten worden snel per vliegtuig verzonden, maar u biedt ook elektrische apparaten met lithiumbatterijen die over land moeten worden verzonden. Gebruik een bezorgduurlabel zoals 'electronics' en wijs dit een langere bezorgduur toe, zodat klanten weten dat de bezorging van deze producten wat langer duurt.
  • U heeft meerdere magazijnen. Het assortiment verschilt per magazijn, maar u zorgt er wel voor dat ze allemaal populaire producten zoals toiletpapier op voorraad hebben, zodat u gratis bezorging binnen 2 dagen over land kunt aanbieden. Gebruik een bezorgduurlabel, zoals 2 dagen, en wijs een bezorgduur van 0-2 toe. Op die manier weten klanten dat u snelle bezorging aanbiedt voor basisproducten die ze nodig hebben.
  • Uw assortiment is verdeeld over 3 magazijnen in Californië, Texas en Pennsylvania. Afhankelijk van wat klanten bestellen, kunnen ze het snel krijgen omdat ze in de buurt van het Californische magazijn wonen, of het kan langer duren omdat het product afkomstig is uit Pennsylvania. Gebruik bezorgduurlabels zoals CA, TX en PA om aan te geven in welk magazijn een product zich bevindt. Daarna kunt u een bezorgduur toewijzen op basis van hoelang het duurt voordat een product wordt bezorgd. Het kan bijvoorbeeld 0-3 dagen duren om CA-producten te verzenden naar adressen aan de westkust, 4-6 dagen naar het Midwesten en 7-10 dagen naar de oostkust.