Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Siirtoajan ilmaiseva tunniste [transit_time_label]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Jos siirtoajat vaihtelevat eri tuoteryhmien välillä, käytä siirtoajan ilmaiseva tunniste [transit_time_label] ‑määritettä ja liitä se vastaaviin tuotteisiin syötteessäsi. Siirtoajan ilmaisevien tunnisteiden avulla voit antaa asiakkaille tarkemman arvion toimituspäivästä, mikä saattaa vaikuttaa myönteisesti heidän ostopäätökseensä.

If you’re using the classic version of Merchant Center, you can use the transit time label in your "Shipping settings" to define a specific transit time for each of the previously defined groups.

Sisällys

Käyttö

Optional Valinnainen kullekin tuotteelle

Muoto

Noudattamalla näitä muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan.

Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi Unicode-merkit (suositus: vain ASCII)
Toistuva kenttä Ei
Tiedostomuoto Esimerkki merkinnästä
Teksti Dog food
XML-syötteet <g: transit_time_label>Dog food</g: transit_time_label>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.
Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Sinun on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotta tuotteesi voivat näkyä. Jos et noudata näitä vaatimuksia, hylkäämme tuotteesi ja ilmoitamme asiasta Kauppiaskeskus-tililläsi.

• Käytä hyväksyttyjä Unicode-merkkejä. Näitä merkkejä syntyy tyypillisesti tiedoston koodausprosessin aikana. Käytä UTF-8-koodausta välttääksesi virheelliset merkit. Voit estää koodausongelmat lähettämällä tiedostot pakatussa muodossa. Esimerkkejä virheellisistä Unicode-merkeistä:
    • ohjausmerkit (esimerkiksi U+200D)
    • funktiomerkit
    • yksityiset alueen merkit
    • sijaismerkit
    • käyttämättömät koodipisteet.
  • Tuotteella voi olla vain yksi siirtoajan ilmaiseva tunniste. Jokaiselle varastolle tai varastoyhdistelmälle tulisi luoda oma siirtoajan ilmaiseva tunniste. Esimerkki: Jos varastoja on kolme, pitäisi luoda seuraavat tunnisteet:
    • Varasto 1
    • Varasto 2
    • Varasto 3
    • Varastot 1 ja 2
    • Varastot 1 ja 3
    • Varastot 2 ja 3
    • Varastot 1, 2 ja 3

Parhaat käytännöt

Näiden parhaiden käytäntöjen avulla voit ylittää perusvaatimukset ja optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Tämä ominaisuus toimii parhaiten, jos tuotteiden toimitusaika vaihtelee. Näin voi olla, jos lähetät tuotteita esimerkiksi eri kuljetusyhtiöiden välityksellä, eri paikoissa sijaitsevista varastoista tai käyttämällä eri toimituspalveluita (maateitse, 2 päivää jne.).
  • Tuotteilla, joihin liität siirtoaikojen tunnisteita, tulee olla yhdenmukaiset toimitusajat, jotka eivät vaihdu usein. Siirtoaikojen tunnisteiden päivittyminen luetteloon voi kestää 24 tuntia, joten tunnisteita ei ehkä kannata käyttää, jos siirtoajat tai varastotilanne muuttuvat arkipäivän aikana.
  • Jos siirtoajan ilmaisevia tunnisteita ei kannata käyttää kaikille tuotteillesi, harkitse niiden käyttämistä tietyille tuotteille, jotka hyötyvät eniten mahdollisimman tarkoista toimitusaika-arvioista (esimerkiksi eniten myydyt tuotteet, jotka ovat aina perillä kahdessa päivässä).

Esimerkkejä

• Useimmat tuotteistasi toimitetaan nopeasti ilmateitse, mutta myyt myös litiumparistoja sisältävää elektroniikkaa, joka on toimitettava maateitse. Valitse siirtoajan tunnisteeksi esimerkiksi "elektroniikka" ja liitä siihen pidempi siirtoaika, jotta asiakkaasi tietävät, että näiden tuotteiden toimitus kestää hieman kauemmin.
  • Sinulla on useita varastoja. Varastoissasi on keskenään eri valikoimat, mutta pidät huolta siitä, että jokaisessa on suosittuja tuotteita (esimerkiksi wc-paperia), jotta voit tarjota kahden päivän maksuttoman toimituksen maateitse. Valitse siirtoajan tunnisteeksi esimerkiksi "2pv" ja liitä siihen siirtoaika 0-2, jotta asiakkaasi tietävät, että takaat nopean toimituksen kaikkein tärkeimmille tuotteille.
  • Valikoimasi on jaettu kolmeen varastoon Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Toimitusaika riippuu asiakkaan tilauksesta: Helsingissä asuva asiakas voi saada tilauksensa nopeasti, jos tuotteet tulevat Helsingin varastolta, mutta toimitusaika on pidempi, jos tilatut tuotteet tulevat Oulusta. Valitse siirtoajan tunnisteiksi esimerkiksi "HKI", "TKU" ja "OUL" ja liitä ne näitä sijainteja vastaaviin tuotteisiin. Liitä sitten tunnisteisiin siirtoajat sen perusteella, kauanko tuotteiden toimitus kestää eri puolilta maata. Esimerkiksi "HKI"-tunnisteella merkittyjen tuotteiden toimitus voi kestää 0 päivää pääkaupunkiseudulle ja 1–2 päivää Lappiin.