In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Over automatische afbeeldingsverbeteringen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Klik hier voor informatie over de verbetering van afbeeldingen in Merchant Center Next.

Verbeter automatisch uw geüploade afbeeldingen, zorg dat ze aan de vereisten voldoen en verbeter uw algehele gebruikerservaring met automatische afbeeldingsverbeteringen. Als u deze verbeteringen in Merchant Center aanzet, worden ze automatisch toegepast op alle relevante afbeeldingen in uw account.

Automatische afbeeldingsverbeteringen worden nog niet ondersteund voor afbeeldingen in voertuigadvertenties.

Op deze pagina

Promotie-overlays

Als er een promotie-overlay wordt vastgesteld op een hoofdafbeelding, wordt het product afgekeurd, omdat deze niet voldoet aan de afbeeldingsvereisten.

Als u de automatische verwijderingstool activeert, probeert Google deze afbeeldingen automatisch te corrigeren door promotie-overlays te verwijderen. Als de verwijdering lukt, wordt de afbeelding vervangen en wordt het product goedgekeurd.

Houd er rekening mee dat dit geautomatiseerde proces niet altijd lukt. Als een afbeelding niet kan worden verbeterd, blijft het product afgekeurd. In sommige, uitzonderlijke gevallen blijven promotie-overlays hetzelfde of worden andere delen van de afbeelding verwijderd terwijl ze geen promoties bevatten. Als u niet tevreden bent met de automatisch verbeterde afbeelding, kunt u deze vervangen door zelf een nieuwe afbeelding te uploaden.

Afbeeldingen van goedgekeurde producten worden niet gewijzigd.

Hoe Merchant Center uw productafbeeldingen verbetert

• In dit voorbeeld heeft de oorspronkelijke versie van de afbeelding een promotie-overlay. Het product is afgekeurd omdat het niet voldoet aan onze afbeeldingsvereisten.
  • Als automatische afbeeldingsverbeteringen wordt aangezet, wordt de promotie-overlay verwijderd en wordt het product opnieuw goedgekeurd.
Oorspronkelijke afbeelding Verbeterde afbeelding
Een afbeelding van een shirt met een promotie-overlay. In Merchant Center zijn productafbeeldingen met promotie-elementen niet toegestaan. Een afbeelding van een shirt zonder promotie-overlay. Als u automatische afbeeldingsverbeteringen aanzet, probeert Google de afbeelding automatisch aan te passen door promotie-overlays te verwijderen.

Bekijken welke afbeeldingen zijn verbeterd

U kunt zien voor welke afbeeldingen promotie-overlays zijn verwijderd door de waarschuwingen op de pagina Diagnostische gegevens'van uw Merchant Center-account te controleren. Zoek naar de titel Verbeterde afbeeldingskwaliteit [image_link [afbeeldingslink]] in de kolom Probleem van de tabel. Op de pagina's met productdetails van de getroffen producten ziet u de verbeterde afbeelding en de oorspronkelijk geüploade afbeelding.

Problemen oplossen

Als de verbeterde versie van een afbeelding u niet bevalt, kunt u deze vervangen door een nieuwe afbeelding te uploaden. Zorg ervoor dat u de afbeeldings-URL die u in uw feed opgeeft, wijzigt, zodat Google de nieuwe afbeelding meteen kan crawlen. Als u de oorspronkelijke afbeelding opnieuw uploadt, wordt het product net als in eerste instantie afgekeurd.

Automatische afbeeldingsverbeteringen beheren

Automatische afbeeldingsverbeteringen staan standaard uit. U kunt ze op elk gewenst moment inschakelen en uw instellingen beheren.

Zo beheert u de instellingen voor automatische afbeeldingsverbeteringen:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear] en selecteer Automatische verbeteringen onder Instellingen.
  3. Klik op de volgende pagina op het tabblad Afbeeldingsverbeteringen en pas uw instellingen voor automatische afbeeldingsverbeteringen aan.