Over automatische beeldverbeteringen

Verbeter automatisch uw geüploade afbeeldingen, zorg dat ze aan de vereisten voldoen en verbeter uw algehele gebruikerservaring met automatische beeldverbeteringen. Als u deze verbeteringen in Merchant Center inschakelt, worden ze automatisch toegepast op alle relevante afbeeldingen in uw account.

Promotie-overlays

Als er een promotie-overlay wordt gedetecteerd op een hoofdafbeelding, wordt de aanbieding afgekeurd, omdat deze niet voldoet aan de afbeeldingsvereisten.

Als u de automatische verwijderingstool activeert, probeert Google deze afbeeldingen automatisch te corrigeren door promotie-overlays te verwijderen. Als het verwijderen lukt, wordt de afbeelding vervangen en wordt de aanbieding goedgekeurd.

Houd er rekening mee dat dit geautomatiseerde proces niet altijd lukt. Als een afbeelding niet kan worden verbeterd, blijft de aanbieding afgekeurd. In sommige, uitzonderlijke gevallen blijven promotie-overlays hetzelfde of worden andere delen van de afbeelding verwijderd terwijl ze geen promoties bevatten. Als u niet tevreden bent met de automatisch verbeterde afbeelding, kunt u deze vervangen door zelf een nieuwe afbeelding te uploaden.

Afbeeldingen van goedgekeurde aanbiedingen worden niet gewijzigd.

Voorbeelden van verbeterde afbeeldingen

Hier volgen enkele voorbeelden van verbeterde afbeeldingen. U ziet zowel de originele versies, die werden afgekeurd en vervolgens niet meer werden getoond, als de automatisch verbeterde versies, die ervoor zorgden dat de aanbiedingen werden goedgekeurd:

Oorspronkelijke afbeelding (niet getoond) Verbeterde afbeelding

Bekijken welke afbeeldingen zijn verbeterd

U kunt zien voor welke afbeeldingen promotie-overlays zijn verwijderd door de waarschuwingen op de pagina 'Diagnostische gegevens' van uw Merchant Center-account te controleren. Zoek naar de titel Verbeterde afbeeldingskwaliteit [image_link [afbeeldingslink]] in de kolom 'Probleem' van de tabel. Op de pagina's met productdetails van de getroffen aanbiedingen ziet u de verbeterde afbeelding en de oorspronkelijk geüploade afbeelding.

Problemen aanpakken

Als de verbeterde versie van een afbeelding u niet bevalt, kunt u deze vervangen door een nieuwe afbeelding te uploaden. Zorg ervoor dat u de afbeeldings-URL die u in uw feed opgeeft, wijzigt, zodat Google de nieuwe afbeelding meteen kan crawlen. Als u de oorspronkelijke afbeelding die tot afkeuring van de aanbieding leidde opnieuw uploadt, wordt de aanbieding opnieuw afgekeurd.

Automatische beeldverbeteringen beheren

Automatische beeldverbeteringen zijn standaard uitgeschakeld. U kunt ze op elk gewenst moment inschakelen en uw instellingen beheren.

U beheert de instellingen voor automatische beeldverbeteringen als volgt:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik op het gereedschapspictogram en selecteer vervolgens Automatische verbeteringen onder 'Instellingen'.
  3. Klik op de volgende pagina op het tabblad Afbeeldingsverbeteringen en pas uw instellingen voor automatische beeldverbeteringen aan.