Tuotteiden hylkääminen tuotetietojen laaturikkomusten takia

Voit saada tuotteesi menestymään ja tarjota hyvän käyttökokemuksen asiakkaille seuraamalla tuotetietosääntöjä, kun lähetät tuotetietoja Googlelle. Jos toimittamasi tiedot eivät vastaa tietojen laatua koskevia vaatimuksia, tuotteet ja koko Kauppiaskeskus-tilisi voidaan hylätä. Hylättyjä tuotteita ei voi näyttää Shopping-mainoksissa ja ilmaisissa tuotelistauksissa. Siksi sinun on tärkeää selvittää tuotteiden hylkäämisen syy ja tehdä tarvittavat korjaukset, jotta tuotteet voidaan hyväksyä.

Huomioitavaa: Useita maita sisältävissä syötteissä lisättävät tuotteet voidaan hylätä tai ne voivat saada varoituksia joidenkin maiden osalta käytäntöjen eroavuuksien vuoksi. Muokkaa tarvittaessa syötteen maita tai käytä shopping_ads_excluded_countries [shopping-mainoksilta_poisrajattu_maa] ‑määritettä poistaaksesi maita yksittäisistä tuotteista.

Tuotteiden hylkäämiset

Datasyötteiden ja Content API for Shoppingin kautta lähetetyt yksittäiset tuotteet tarkastetaan säännöllisesti. Jos lähettämäsi tiedot eivät vastaa verkkosivustollasi olevia tuotetietoja tai ne eivät ole tuotetietosääntöjen mukaisia, tuotteet voidaan hylätä. Hylätyt tuotteet eivät näy Shopping-mainoksissa eivätkä ilmaisissa listauksissa. Sinun on tarkistettava hylätyt tuotteet ja varmistettava, että lähetät oikeat tuotetiedot, jos haluat tuotteiden vielä näkyvän Shopping-mainoksissa ja ilmaisissa listauksissa.

Tee näin

Tarkista Kauppiaskeskus-tilisi Diagnostiikka-sivun Tuoteongelmat-välilehdeltä tiliäsi koskevat tuotehylkäykset. Lue lisää ‑linkeistä saat tarkempia ohjeita ongelmien ratkaisuun.

Voit ehkäistä hintaan ja saatavuuteen liittyviä tuotehylkäyksiä ottamalla käyttöön automaattiset tuotepäivitykset. Automaattiset päivitykset voivat pienentää hinta- ja saatavuustietojen eroista johtuvien tuotteiden hylkäämisten riskiä.

Jos tuotteesi on hylätty, tee näin:

1. Tee tuotetietoihin tarvittavat korjaukset ja lähetä tiedot uudelleen. Varmista, että olet ratkaissut ongelman niin, ettei sama tilanne toistu tulevaisuudessa.
  2. Kun olet korjannut hylättyjen tuotteiden tiedot ja lähettänyt ne uudelleen, Google tarkastaa tiedot. Tuotetietorikkomusten korjaustoimenpiteet tarkastetaan 12 tunnin kuluessa.

Huom. Hylätyt tuotteet arvioidaan säännöllisesti ja hyväksytään uudelleen, jos niitä koskevat ongelmat on ratkaistu. Vaikka tuote hyväksytään automaattisesti uudelleen, se voidaan myös hylätä myöhemmin.

Voit ehkäistä kuvan päällä olevaan mainoksen peittokuvaan liittyviä tuotehylkäyksiä ottamalla käyttöön kuvien automaattisen parannuksen. Tämä ominaisuus yrittää korjata kuvat automaattisesti poistamalla mainoksen peittokuvat. Jos poisto onnistuu, kuva korvataan ja tuotteet hyväksytään uudelleen. Lue lisää kuvien automaattisesta parannuksesta.

Tuotevaroitukset

Tuotevaroitukset ovat ilmoituksia ongelmista, jotka heikentävät tällä hetkellä mainostesi tai ilmaisten listausten tehokkuutta tai voivat ratkaisemattomina johtaa myöhemmin tilin jäädytykseen.

Jos tuotteesta puuttuu tuotetunniste, sille annetaan varoitus. Näitä tuotteita näytetään edelleen Shopping-mainoksissa ja ilmaisissa listauksissa, mutta mainosten tuloksellisuus voi kärsiä. Samankaltaisista tuotteista korkeampi prioriteetti annetaan tuotteille, joille tuotetunniste on määritetty oikein.

Lisää siis tuotteisiisi oikea tuotetunniste, jotta ne menevät paremmin kaupaksi.

Pyydä tuotetietojen GTIN-vaatimustenmukaisuuden tarkastusta

Tietyntyyppisten tuotteiden tietojen mukana on lähetettävä tuotetunniste (esim. MPN-koodi, GTIN tai brändi). Joidenkin tuotteiden kohdalla on käytettävä gtin-määritettä. Jos lisäät tuotteen tiedot ilman gtin-määritettä, vaikka gtin-määrite tarvittaisiin, tuotteen tulokset voivat kärsiä. Jos ilmoitettu GTIN-numero on virheellinen, tuotteesi hylätään.

Jos tuotteelle ei ole määritetty GTIN-arvoa tai jos antamasi GTIN-arvo on mielestäsi oikea, voit pyytää tarkastamaan asian Kauppiaskeskus-tilisi kautta.

Manuaalisen tarkastuksen pyytäminen:

1. Kirjaudu Kauppiaskeskus-tilillesi.
  2. Klikkaa navigointivalikosta Tuotteet > Kaikki tuotteet.
  3. Klikkaa tuotteen nimeä nähdäksesi sen sivun.
  4. Siirry Tuotteen tila ‑osioon. Etsi kohta "Sääntörikkomukset: Tuotetietojen GTIN-vaatimukset" ja klikkaa Toiminnot-sarakkeesta Pyydä tarkastusta.
  5. Tarkista tuotteen hylkäämiseen liittyvät gtin-määritevaatimukset ja merkkaa tietojen tarkistamisen vahvistava ruutu valituksi.
  6. Valitse Pyydä manuaalista tarkastusta.

Manuaaliseen tarkastukseen voi mennä seitsemän arkipäivää. Tarkastuksen tuloksena hyväksyttyjä tuotteita voi alkaa näyttää Shopping-mainoksissa ja ilmaisissa listauksissa 24 tunnin kuluessa.

Jos haluat nähdä kaikki GTIN-numeroon liittyvät ongelmat, klikkaa navigointivalikosta Tuotteet > Diagnostiikka. Tuoteongelmat-välilehdeltä voit ladata kattavia raportteja kustakin ongelmasta, ja näet myös ongelmaan liittyvät tuotteet.