I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Link til livsstilsbilde [lifestyle_image_link]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for link til livsstilsbilde [lifestyle_image_link] for å inkludere nettadressen til et livsstilsbilde for produktet ditt. Livsstilsbilder av produktene dine kan vises til potensielle kunder i kostnadsfrie oppføringer, og de brukes ofte til å skape bevissthet om eller vise frem produkter på en naturlig og autentisk måte.

An infographic demonstrating the correct usage of lifestyle images in advertisements.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Livsstilsbilder som sendes inn med attributtet for link til livsstilsbilde [lifestyle_image_link], brukes til å vise frem produktet i en virkelig kontekst. Eksempler kan være klær på en modell, møbler som er oppstilt i et rom, flere produkter som vises som et komplett sett, eller produkter som vises med sterke bakgrunnsfarger eller i livlige situasjoner.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når du må sende inn produktinformasjon på engelsk, og hvordan du gjør det

Type Nettadresse (inkludert http eller http://), bare ASCII-tegn og i samsvar med RFC 3986
Grenser 1–2000 tegn
Støttede filformater GIF (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), PNG (.png), BMP (.bmp) og TIFF (.tif/.tiff)
Bildets filetternavn skal samsvare med formatet.
Gjentatt felt Nei
Filformat Eksempeloppføring
Tekst (TSV) https://www.example.com/bilde1.jpg
XML (feeder)

<g:lifestyle_image_link>https://www.example.com/image1.jpg</g:lifestyle_image_link>

Content API v2 (JSON) "lifestyleImageLink": "https://www.example.com/image1.jpg"
Content API v2 (XML) <lifestyle_image_link>https://www.example.com/image1.jpg</lifestyle_image_link>
Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Retningslinjer for nettadresser

Følg disse retningslinjene for å sørge for at nettadressen til bildet ditt er formatert slik at vi kan forstå den.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for at Google skal kunne vise bildet til potensielle kunder. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, kan vi ikke vise bildet. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Bruk en nettadresse som peker til et bilde med et støttet filformat.
  • Bruk en nettadresse som begynner med http eller https og er i samsvar med kravene i RFC 3986. Eksempel: http://www.example.com/image1.jpg.
  • Bytt ut eventuelle symboler eller mellomrom med nettadressekodede enheter. Hvis nettadressen din for eksempel inneholder et-tegn ( & ), må du bytte det ut med %26. Hvis nettadressen din inneholder et komma ( , ), må du bytte det ut med %2C.
  • Forsikre deg om at Google kan gjennomsøke nettadressen din. Sjekk for eksempel at robots.txt-filen er riktig konfigurert. Finn ut mer om robots.txt-filer.

Anbefalte fremgangsmåter

Med de følgende anbefalte fremgangsmåtene kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk en stabil nettadresse. Nettadressen du oppgir, skal ikke endres med mindre bildet flyttes eller erstattes. Du må for eksempel ikke bruke nettadresser med tidsstempler eller deler som kan endres hver gang du sender inn produktinformasjonen din. Hver gang du endrer nettadressen, må bildet ditt gjennomsøkes og evalueres. Denne prosessen kan føre til unødvendig belastning på tjenerne dine.
  • Gi Google beskjed når du har lagt til eller oppdatert et bilde, slik at vi kan gjennomsøke det og få det til å vises så snart som mulig.
    • Legg til et bilde for et nytt produkt. Før du sender inn nye produkter, kan du teste noen av bildelinkene dine med verktøyet for gjennomgang av nettadresse, som er tilgjengelig via Google Search Console. Hvis du sender inn mange nye produkter, kan du bruke dette verktøyet på et par linker for å oppdage eventuelle problemer før du sender inn produktinformasjonen. Når du har sendt inn produktinformasjonen, gjennomsøkes bildet i løpet av tre dager. Finn ut mer om Search Console.
    • Endre et bilde for et eksisterende produkt. Hvis du må endre et bilde for et eksisterende produkt, må du sende inn en ny nettadresse for det nye bildet. Når du sender inn en ny nettadresse, gjennomsøkes bildet i løpet av tre dager. Husk at hvis du endrer bildet, men beholder nettadressen, kan det ta opptil seks uker å registrere og deretter gjennomsøke det nye bildet.

Retningslinjer for bilder

Følg disse retningslinjene for å sørge for at livsstilsbildet ditt oppfyller kravene våre og er optimalisert for best mulige annonseresultater.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å vise livsstilsbilder for produktene dine. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, kan vi ikke vise bildet. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.
Green checkmark

Bruk et bilde med en minimumsoppløsning på 600 x 600 piksler og et høyde/bredde-forhold på mellom 2 : 0 og 2 : 3.

Red X Ikke bruk et bilde som inneholder markedsføringselementer eller annen tekst. Her er noen eksempler på markedsføringselementer:
  • handlingsfremmende oppfordringer, for eksempel «Kjøp nå!»
  • tjenesterelatert informasjon, for eksempel «utvidet garanti»
  • fri frakt
  • prisinformasjon
  • salgsfremmende adjektiver, for eksempel «best», «billig»
  • tilstand eller kompatibilitet, for eksempel «ny», «todelt», «kan tilpasses»
  • eventuelle overlegg, for eksempel vannmerker, merkenavn, logoer
  • strekkoder
  • forhandlernavn
  • forhandlerlogoer
Red X Ikke bruk bilder med kantlinjer, og ikke bruk utfylling for å oppfylle kravene til høyde/bredde-forhold. For å sikre at bildet fungerer sammen med mange forskjellige designelementer, bør du unngå å bruke kantlinjer eller utfylling rundt bildet.
Red X

Alle bilder som lages ved hjelp av generativ AI, må inneholde metadata som viser at bildet er AI-generert (for eksempel IPTC-metadatataggen DigitalSourceTypeTrainedAlgorithmicMedia). Ikke fjern innebygde metadatatagger, for eksempel IPTC-egenskapen DigitalSourceType, fra bilder som er opprettet ved hjelp av verktøy for generativ AI-verktøy, for eksempel Product Studio. Følgende IPTC NewsCodes-tagger angir hvilken type digital kilde som ble brukt til å lage bildet, og som derfor skal beholdes i filen:

• TrainedAlgorithmicMedia: Bildet er laget ved hjelp av en modell som er hentet fra samplet innhold.
  • CompositeSynthetic: Bildet er sammensatt av syntetiske elementer.
  • AlgorithmicMedia: Bildet ble laget utelukkende av en algoritme, ikke basert på samplede opplæringsdata (for eksempel bilder laget av programvare ved hjelp av en matematisk formel).

Anbefalte fremgangsmåter

Med følgende anbefalte fremgangsmåter kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.
Green checkmark Bruk et bilde som fokuserer på ett produkt eller et sett med produkter.

Du kan vise produktet for seg selv eller i bruk.

Green checkmark Velg et bilde som fokuserer på at produktet brukes eller vises i en virkelig kontekst. Ikke bare vis produktet mot en hvit bakgrunn, men tenk på hvordan du kan fange forbrukerens oppmerksomhet med bilder som er unike, fargerike og fine – og som fokuserer på produktet i bruk.
Green checkmark Bruk bilder av høyest mulig kvalitet for å få best mulig resultater. Send inn de største bildene du har av produktet, i full størrelse og med høyest mulig oppløsning – opptil 16 MB og 64 megapiksler.
Red X Ikke forstørr bilder eller send inn miniatyrbilder. Oppskalerte bilder vises uskarpt og gir dårligere resultater.