In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Link van lifestyleafbeelding [lifestyle_image_link]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk link van lifestyleafbeelding [lifestyle_image_link] om de URL van een lifestyleafbeelding voor uw product toe te voegen. Lifestyleafbeeldingen kunnen in gratis vermeldingen aan potentiële klanten worden getoond. Ze worden vaak gebruikt om een product onder de aandacht te brengen of in een natuurlijke en authentieke setting te presenteren.

An infographic demonstrating the correct usage of lifestyle images in advertisements.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor elk product

Lifestyleafbeeldingen die met het kenmerk link van lifestyleafbeelding [lifestyle_image_link] worden ingevoerd, worden gebruikt om uw product in een realistische context te presenteren. Denk hierbij aan kleding die wordt gedragen door een model, meubels die in een kamer staan, meerdere producten die als complete set worden getoond, producten die met levendige achtergrondkleuren worden weergegeven of producten die in speelse situaties worden gepresenteerd.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google uw ingediende gegevens begrijpt.

Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens indient in het Engels

Type URL (inclusief http of http://), alleen ASCII-tekens en volgens RFC 3986
Limieten 1 - 2000 tekens
Ondersteunde bestandsindelingen Gif (.gif), JPEG (.jpg/.jpeg), png (.png), BMP (.bmp) en tiff (.tif/.tiff)
De bestandsextensie van de afbeelding moet overeenkomen met de indeling.
Herhaald veld Nee
Bestandsindeling Voorbeeld van invoer
Tekst (tsv) https://www.example.com/image1.jpg
XML (feeds)

<g:lifestyle_image_link>https://www.example.com/image1.jpg</g:lifestyle_image_link>

Content API v2 (JSON) "lifestyleImageLink": "https://www.example.com/image1.jpg"
Content API v2 (XML) <lifestyle_image_link>https://www.example.com/image1.jpg</lifestyle_image_link>
Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

URL-richtlijnen

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw afbeeldings-URL is opgemaakt op een manier die we kunnen begrijpen.

Minimumvereisten

Google kan de afbeelding alleen aan potentiële kopers laten zien als u aan deze vereisten voldoet. Als u niet aan deze vereisten voldoet, kunnen we de afbeelding niet laten zien en stellen we u hiervan op de hoogte in uw Merchant Center-account.

• Gebruik een URL die verwijst naar een afbeelding met een ondersteunde bestandsindeling.
  • Begin met http of https en voldoe aan RFC 3986. Bijvoorbeeld: http://www.example.com/image1.jpg.
  • Vervang alle symbolen en spaties door de speciale codes voor URL's. Als de URL bijvoorbeeld een en-teken (&) bevat, vervangt u dit teken door %26. Als de URL een komma ( , ) bevat, vervangt u dit teken door %2C.
  • Zorg dat Google uw URL kan crawlen. Zorg bijvoorbeeld dat uw robots.txt-bestand juist is ingesteld. Meer informatie over robots.txt-bestanden

Best practices

Met deze best practices kunt u uw productgegevens optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik een stabiele URL. De URL die u toevoegt, mag niet worden gewijzigd, tenzij u uw afbeelding verplaatst of vervangt. Gebruik bijvoorbeeld geen URL's met tijdstempels of onderdelen die kunnen veranderen op het moment dat u uw productgegevens indient. Wanneer u uw URL wijzigt, moet uw afbeelding worden gecrawld en geëvalueerd. Dit proces kan uw servers onnodig belasten.
  • Laat het Google weten als u een afbeelding heeft toegevoegd of geüpdatet. Wij kunnen de afbeelding dan crawlen en zo snel mogelijk laten zien.
    • Voeg een afbeelding voor een nieuw product toe. Voordat u nieuwe producten indient, kunt u uw afbeeldingslinks testen met de URL-inspectietool. Deze is beschikbaar via Google Search Console. Als u een groot aantal nieuwe producten indient, kunt u met deze tool problemen opsporen voordat u uw productgegevens indient. Nadat u uw productgegevens heeft ingediend, wordt de afbeelding binnen 3 dagen gecrawld. Meer informatie over Search Console
    • Wijzig een afbeelding voor een bestaand product. Als u een afbeelding van een bestaand product moet wijzigen, dient u een nieuwe URL voor de nieuwe afbeelding in. Nadat u een nieuwe URL heeft ingediend, wordt de afbeelding binnen 3 dagen gecrawld. Als u de afbeelding verandert maar dezelfde URL houdt, kan het tot 6 weken duren voordat de nieuwe afbeelding is gedetecteerd en gecrawld.

Afbeeldingsrichtlijnen

Volg deze richtlijnen om ervoor te zorgen dat uw lifestyle-afbeelding aan onze vereisten voldoet en u het beste resultaat behaalt.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan u moet voldoen om lifestyle-afbeeldingen voor uw producten weer te geven. Als u niet aan deze vereisten voldoet, kunnen we de afbeelding niet laten zien en stellen we u hiervan op de hoogte in uw Merchant Center-account.
Green checkmark

Gebruik een afbeelding met een minimale resolutie van 600 x 600 pixels en een beeldverhouding tussen 2:0 en 2:3.

Red X Gebruik geen afbeelding die promotionele elementen of andere tekst bevat. Dit zijn voorbeelden van promotionele elementen:
  • Call-to-actions zoals 'koop X'
  • Servicegerelateerde informatie zoals een uitgebreide garantie
  • Gratis verzending
  • Prijsinformatie
  • Promotionele bijvoeglijke naamwoorden zoals 'beste' of 'goedkoopste'
  • Staat of compatibiliteit zoals 'nieuw', '2-delig' of 'aanpasbaar'
  • Overlays zoals watermerken, merknamen en logo's
  • Streepjescodes
  • Naam verkoper
  • Logo verkoper
Red X Gebruik geen afbeelding met een rand en gebruik geen opvulling om te voldoen aan de vereisten voor de beeldverhouding. Gebruik geen rand of opvulling rondom de afbeelding zodat uw afbeelding geschikt is voor verschillende ontwerpelementen.
Red X

Alle afbeeldingen die met generatieve AI zijn gemaakt, moeten metadata bevatten die aangeven dat de afbeelding door AI is gegenereerd (bijvoorbeeld de IPTC-metadatatag DigitalSourceTypeTrainedAlgorithmicMedia). Verwijder geen ingesloten metadatatags, zoals de IPTC-property DigitalSourceType, uit afbeeldingen die zijn gemaakt met generatieve AI-tools als Product Studio. De volgende IPTC NewsCodes geven het type digitale bron aan dat is gebruikt om de afbeelding te maken en moeten worden bewaard:

• TrainedAlgorithmicMedia: de afbeelding is gemaakt met een model dat is afgeleid van gesamplede content.
  • CompositeSynthetic: de afbeelding is een samenstelling die synthetische elementen bevat.
  • AlgorithmicMedia: de afbeelding is volledig gemaakt met een algoritme dat niet is gebaseerd op gesamplede trainingsgegevens (bijvoorbeeld een afbeelding die door software is gemaakt met een wiskundige formule).

Best practices

Dit zijn best practices waarmee u productgegevens kunt optimaliseren voor de beste resultaten.
Green checkmark Gebruik een afbeelding waarop één product of set producten centraal staat.

U kunt het product afzonderlijk of in gebruik laten zien.

Green checkmark Kies een afbeelding waarin uw product binnen een realistische context wordt gebruikt of getoond. Toon het product niet alleen met een witte achtergrond. Bedenk hoe u de aandacht van consumenten ook kunt trekken met afbeeldingen die uniek, kleurrijk en mooi zijn, en vestig de aandacht op hoe het product wordt gebruikt.
Green checkmark Gebruik afbeeldingen van de hoogste kwaliteit voor het beste resultaat. Dien de grootste afbeelding met de hoogste resolutie in die u van het product heeft. Deze mag maximaal 64 megapixels en 16 MB zijn.
Red X Vergroot afbeeldingen niet en dien geen miniaturen in. Uitvergrote afbeeldingen zien er wazig uit en presteren slechter.