I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Kostnad för sålda varor (KSV) [cost_of_goods_sold]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd attributet kostnad för sålda varor [cost_of_goods_sold] när du rapporterar konverteringar med kundvagnsdata för att få ytterligare rapportdata om bruttovinsten.

Innehåll

Användningsområde

Optional Valfritt för varje produkt

Använd det här attributet när du rapporterar information om köpta produkter med den globala webbplatstaggen. Informationen används för att beräkna en ungefärlig bruttovinst på dina produkter. Bruttovinsten är skillnaden mellan intäkterna och kostnaden för sålda varor.

Informationen som du ger till Google om kostnaden för sålda varor är för rapporteringsändamål och behöver inte vara exakt. Ange en grov uppskattning av den faktiska KSV:n för att få en uppfattning om hur mycket du har tjänat på konverteringar. Om kostnaden för sålda varor varierar för en viss produkt rekommenderar vi att du anger ett genomsnitt.

Obs! Du måste rapportera information på artikelnivå för alla konverteringar när du använder den här typen av rapportering.

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Ta reda på när och hur du skickar in produktdata på engelska.

Typ

Siffror plus valuta (använd ISO 4217)

Upprepat fält

Nej

Filtyp

Exempelpost

Text/tabbavgränsat

100.10 SEK

XML (flöden)

<g:cost_of_goods_sold>100.10 SEK

</g:cost_of_goods_sold>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Värdet du anger måste uppfylla de här kraven. Om du inte följer kraven kanske det inte går att rapportera data om produkterna, vilket gör att dina rapporter blir ofullständiga.

• Använd valutan med ISO 4217-koder, till exempel USD.
  • Använd ”.” i stället för ”,” som decimaltecken.

Rekommenderade metoder

Nöj dig inte med minimikraven utan optimera din produktdata med metodtipsen så att du får bästa möjliga resultat.

• Använd samma valuta för kostnad för sålda varor som du använder i det pris som rapporteras för konverteringen. På så sätt undviker du oavsiktliga inkonsekvenser på grund av valutaomvandlingskurser.

Exempel

Mobiltelefoner eller surfplattor

Produktdata för Google Pixel 5” 32 GB Quite Black https://b.corp.google.com/issues/266416874

Attribut

Värde

titel [title]

Google Pixel 5" 32 GB Quite Black

pris [price]

3000.00 SEK

Kostnad för sålda varor [cost_of_goods_sold]

2900.00 SEK

Google-produktkategori [google_product_category]

Elektronik > Kommunikation > Telefoni > Mobiltelefoner