I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Varekostnad [cost_of_goods_sold]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Bruk attributtet for varekostnad [cost_of_goods_sold] når du rapporterer konverteringer med handlekurvdata for å få flere rapporter om bruttofortjeneste.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for hvert produkt

Bruk dette attributtet når du rapporterer informasjon om kjøpte produkter ved bruk av den globale nettstedstaggen. Disse dataene brukes til å gi et estimat på bruttofortjenesten på produktene dine. Bruttofortjenesten er forskjellen mellom inntektene fra og kostnaden for de solgte varene (varekostnad).

Informasjonen om varekostnad som du deler med Google, er for rapporteringsformål og trenger ikke å være helt nøyaktig. For å få et inntrykk av hvor mye du har tjent på konverteringer, oppgi et anslag for de faktiske varekostnadene. Hvis varekostnaden varierer for et bestemt produkt, anbefaler vi at du oppgir en gjennomsnittlig varekostnad.

Merk: Du må rapportere informasjon på varenivå for hver konvertering for å bruke denne typen rapportering.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn. Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type

Antall pluss valuta (bruk ISO 4217)

Gjentatt felt

Nei

Filformat

Eksempeloppføring

Tekst/tabulatordelt

100.01 NOK

XML (feeder)

<g:cost_of_goods_sold>100.01 NOK

</g:cost_of_goods_sold>

Hvis du vil formatere dataene dine for Content API, kan du se ressursen Content API for Shopping.

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene som gjelder for verdiene du sender inn. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, er det ikke sikkert at produktene dine kvalifiserer for rapportering, noe som kan føre til ufullstendige rapporteringsdata.

• Oppgi valuta med ISO 4217-koder, for eksempel «NOK».
  • Bruk punktum («.») som desimaltegn, ikke komma («,»).

Anbefalte fremgangsmåter

Med følgende anbefalte fremgangsmåter kan du optimalisere produktinformasjonen din utover de grunnleggende kravene.

• Bruk den samme valutaen for varekostnaden som du bruker for prisen som rapporteres ved konvertering. Dermed unngår du uoverensstemmelser på grunn av forskjeller i valutakurser ved konvertering.

Eksempler

Mobiltelefoner og nettbrett

Produktinformasjon for Google Pixel 5” 32 GB Quite Black

Attributt

Verdi

Tittel [title]

Google Pixel 5” 32 GB Quite Black

Pris [price]

3000.00 NOK

Varekostnad [cost_of_goods_sold]

2900.00 NOK

Google-produktkategori [google_product_category]

Elektronikk > Kommunikasjon > Telefoni > Mobiltelefoner