In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Kosten van verkochte goederen (COGS) [cost_of_goods_sold]

Een eigen icoon voor Merchant Center Next en de klassieke versie van Merchant Center.

Gebruik het kenmerk kosten van verkochte goederen [cost_of_goods_sold] als u conversies met winkelwagengegevens rapporteert om aanvullende rapporten over de brutowinst te krijgen.

In dit artikel

Wanneer te gebruiken

Optional Optioneel voor ieder product

Gebruik dit kenmerk bij het rapporteren van informatie over gekochte producten met behulp van de algemene sitetag. Deze gegevens worden gebruikt om een geschatte brutowinst van uw producten te berekenen. Brutowinst is het verschil tussen uw opbrengst en de kosten van verkochte goederen (COGS: cost of goods sold).

De informatie die u met Google deelt over de COGS is bestemd voor rapportage en hoeft niet exact te zijn. Voor een indicatie van hoeveel winst u heeft behaald met conversies, geeft u een ruwe schatting van uw werkelijke COGS. Als uw COGS voor een bepaald product varieert, raden we u aan een gemiddelde op te geven.

Opmerking: U moet voor al uw conversies informatie op artikelniveau aanleveren om dit type rapportage te kunnen gebruiken.

Indeling

Volg deze richtlijnen voor de indeling, zodat Google de gegevens die u opgeeft begrijpt. Meer informatie over wanneer en hoe u uw productgegevens opgeeft in het Engels

Type

Aantal plus valuta (gebruik ISO 4217)

Herhaald veld

Nee

Bestandsindeling

Voorbeeld van invoer

Tekst/door tabs gescheiden

10.01 EUR

XML (feeds)

<g:cost_of_goods_sold>10.01 EUR

</g:cost_of_goods_sold>

Ga naar de bron Content API for Shopping om uw gegevens voor de Content API in te delen.

Opmerking: Dien uw datafeedbestand in een ondersteunde indeling in, zodat ons systeem dit kenmerk in uw productgegevens juist herkent.

Minimumvereisten

Dit zijn de vereisten waaraan uw opgegeven waarde moet voldoen. Als u deze vereisten niet naleeft, komen uw producten mogelijk niet in aanmerking voor rapportage, wat kan resulteren in onvolledige rapportagegegevens.

• Gebruik voor de valuta ISO 4217-codes zoals USD.
  • Gebruik een '.' in plaats van een ',' om een decimaal aan te geven.

Best practices

Gebruik deze praktische tips om een stap verder te gaan dan de basisvereisten en uw productgegevens te optimaliseren voor de beste resultaten.

• Gebruik voor COGS dezelfde valuta die u gebruikt voor de prijs die wordt gerapporteerd in de conversie. Op deze manier voorkomt u onbedoelde afwijkingen als gevolg van wisselkoersen.

Voorbeelden

Mobiele telefoons of tablets

Productgegevens voor Google Pixel 5" 32 GB Zwart https://b.corp.google.com/issues/266416874

Kenmerk

Waarde

Titel [title]

Google Pixel 5" 32 GB Zwart

Prijs [price]

300.00 EUR

Kosten van verkochte goederen [cost_of_goods_sold]

290.00 EUR

Google-productcategorie [google_product_category]

Elektronica > Communicatie > Telefonie > Mobiele telefoons