Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kulut myydyistä tuotteista​ (cogs) [cost_of_goods_sold]

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Käytä kulut myydyistä tuotteista [cost_of_goods_sold] ‑määritettä, kun haluat sisällyttää konversioraporttiin myös ostoskoridatan konversiotiedot. Näin saat lisää raportoitua tietoa bruttovoitosta.

Sisällys

Käyttö

Optional Valinnainen kullekin tuotteelle

Käytä määritettä, kun raportoit ostetun tuotteen tiedoista yleisen sivustotagin avulla. Tämän datan avulla lasketaan tuotteidesi arvioitu bruttovoitto. Bruttovoitto on tulojesi ja myytyjen tuotteiden kustannuksen erotus.

Google käyttää myytyjen tuotteiden kustannuksiin liittyviä tietoja vain raportointiin, joten niiden ei tarvitse olla täysin tarkkoja. Saadaksesi käsityksen siitä, kuinka paljon voittoa olet saanut konversioiden avulla, lisää karkea arvio todellisista myytyjen tuotteiden kustannuksista. Jos kustannukset vaihtelevat tietyn tuotteen osalta, ilmoita keskiarvo.

Huom. Sinun on ilmoitettava jokaisesta konversiosta tuotetason tiedot, jotta tällainen raportointi onnistuu.

Muoto

Seuraamalla muotoiluohjeita varmistat, että Google ymmärtää lähettämäsi datan. Lue lisää siitä, milloin ja miten tuotetietoja voi lähettää englanniksi

Tyyppi

Luku ja valuutta (ISO 4217 ‑valuuttatunnus)

Toistuva kenttä

Ei

Tiedostomuoto

Esimerkki merkinnästä

Teksti-/sarake-eroteltu

10,01 EUR

XML (syötteet)

<g:cost_of_goods_sold>10,01 EUR

</g:cost_of_goods_sold>

Saat lisätietoja Content APIn datan muotoilusta tutustumalla Content API for Shoppingiin.

Huom. Muista lähettää datasyötetiedosto tuetussa muodossa, jotta järjestelmämme tunnistaa tuotetietomääritteen oikein.

Vähimmäisvaatimukset

Asettamasi arvon tulee täyttää nämä vaatimukset. Jos et noudata näitä vaatimuksia, tuotteesi eivät välttämättä ole kelvollisia raportointiin, minkä takia raportointitiedot voivat jäädä vajaiksi.

• Käytä ISO 4217 ‐valuuttakoodeja, esim. "EUR".
  • Käytä pistettä desimaalierottimena pilkun sijasta.

Parhaat käytännöt

Ylittämällä perusvaatimukset voit optimoida tuotetietojesi toiminnan.

• Käytä myytyjen tuotteiden kustannuksisssa samaa valuuttaa kuin konversioraportin hinnassa. Näin vältetään valuuttamuunnoksista aiheutuvat epäjohdonmukaisuudet.

Esimerkkejä

Puhelimet ja tabletit

Tuotetiedot: Google Pixel 5" 32 Gt Quite Black https://b.corp.google.com/issues/266416874

Määrite

Arvo

Nimi [title]

Google Pixel 5” 32 Gt Quite Black

Hinta [price]

300 USD

Kulut myydyistä tuotteista [cost_of_goods_sold]

290 USD

Googlen tuoteluokka [google_product_category]

Electronics > Communications > Telephony > Mobile Phones