Over rapporten voor multi-client accounts

Gebruik de homepage voor multi-client accounts (MCA) in Merchant Center om een momentopname van verzamelde statistieken voor multi-client accounts en een lijst met goedkeurings- en afkeuringsstatistieken voor subaccounts weer te geven.

In dit artikel wordt uitgelegd welke voordelen de MCA-homepage biedt en hoe u de gegevens hier kunt gebruiken.

Voordelen

• Bekijk een grafisch overzicht van alle statistieken voor subaccounts van de afgelopen 30 dagen.
  • Gebruik een gepagineerde lijst met subaccounts om belangrijke statistieken voor specifieke subaccounts te bekijken.
  • Download rapporten om gegevens uitgebreid te analyseren.

Hoe het werkt

De MCA-homepage werkt ongeveer hetzelfde als de pagina Diagnostische gegevens van uw Merchant Center-account. Op de onderste helft van de pagina kunt u een gepagineerde lijst van alle subaccounts en een aantal belangrijke statistieken bekijken. Subaccounts worden gesorteerd op Merchant Center-ID. Klik op de naam van het subaccount om naar dat account te gaan. Op deze pagina worden statistieken voor subaccounts op een geselecteerd tijdstip weergegeven.

Problemen met artikelen: U kunt gegevens bekijken over artikelen met de status 'Actief,' 'Vervalt', 'In behandeling' en 'Afgekeurd'. Net als op de pagina 'Diagnostische gegevens' kunt u op de MCA-homepage filteren op land en programma. Dit gedeelte bevat problemen die gevolgen hebben voor afzonderlijke artikelen. Denk bijvoorbeeld aan problemen met de verwerking van de feed, problemen met de gegevenskwaliteit en beleidsschendingen. Artikelen die meerdere problemen hebben, worden bij elk van deze problemen vermeld. Als u de lijst met getroffen subaccounts wilt bekijken, klikt u op Lijst weergeven in de kolom 'Getroffen accounts'. Als u een voorbeeld van maximaal vijftig artikelen in alle accounts wilt bekijken waarop dit probleem van invloed is, klikt u op Voorbeelden weergeven in de kolom 'Getroffen artikelen'. Meer informatie over de productstatus

Problemen met accounts: U kunt een rapport met relevante statistieken voor alle subaccounts downloaden. Dit gedeelte bevat problemen die van invloed zijn op een heel subaccount of een volledig land van verkoop voor een subaccount. Denk bijvoorbeeld aan problemen als geen gekoppeld Google Ads-account en geen geverifieerde en/of geclaimde homepage. Daarnaast bevat dit gedeelte waarschuwingen en afkeuringen op accountniveau naar aanleiding van beleidsschendingen en problemen met gegevenskwaliteit.

Tip

U kunt de MCA-homepage gebruiken om historische gegevens te bekijken. Klik in het diagram op de gewenste datum. Hierna wordt de zwevende lijn vergrendeld en toont de tabel (inclusief een gedownloade versie) de statistieken van dat moment.