I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Avgiftskategori [tax_category]

Et egendefinert ikon for den eldre versjonen av Merchant Center og Merchant Center Next.

Med attributtet for avgiftskategori [tax_category] kan du organisere produktene dine etter egendefinerte avgiftsregler. Noen klestyper er for eksempel fritatt for avgifter i enkelte amerikanske delstater, og noen produkter har lavere avgiftssatser enn den normale satsen. Ved å bruke dette attributtet sikrer du at produktet ditt vises med riktig avgiftssats i USA.

I denne artikkelen

Bruksområder

Optional Valgfritt for alle produkter

Hvis du vil angi forskjellige avgiftssatser for ulike grupper av produkter, kan du bruke attributtet for avgiftskategori [tax_category] for å angi en etikett for produkter, for eksempel «ferskvare» eller «klær». Hvis du sender inn dette attributtet, kan det brukes til å endre avgiftsinnstillingene i Merchant Center-kontoen din for delstatene du har konfigurert avgiftssatser for.

Format

Følg disse retningslinjene for formatering for å sikre at Google forstår informasjonen du sender inn.

Finn ut når og hvordan du sender inn produktinformasjon på engelsk

Type Streng (Unicode-tegn. Anbefalt: bare ASCII)
Begrensninger 1–100 tegn
Gjentatt felt Nei

Filformat Eksempeloppføring
Tekstfeeder apparel
XML-feeder <g:tax_category>apparel</g:tax_category>

Merk: For å sikre at dette produktattributtet identifiseres riktig av systemet vårt, må du huske å sende inn datafeedfilen i et format vi støtter.

Minstekrav

Dette er kravene du må oppfylle for å kunne vise produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, blir produktet avvist. Du får beskjed om dette i Merchant Center-kontoen din.

• Sørg for at de innsendte kategorinavnene samsvarer med navnene som er oppgitt i avgiftskategoridelen i Merchant Center. Kategorinavn som ikke samsvarer, blir ikke behandlet.
  • Når du sender inn avgiftsinformasjon, må du overholde lokal lov og rett.

Andre retningslinjer

Gjennomgå hver del nøye for å finne ut om kravene gjelder for landet eller produktet ditt. Hvis du ikke oppfyller kravene som gjelder for deg, avviser vi produktet ditt og gir deg beskjed om dette på Diagnostikk-siden i Merchant Center-kontoen din.

Andre land enn USA

Attributtet for avgiftskategori brukes bare for salg i USA. Du skal ikke bruke dette attributtet ved målretting mot andre land.

Eksempler

Egendefinert avgiftssats på delstatsnivå

Du kan bruke attributtet for avgiftskategori [tax_category] for å angi egendefinerte avgiftssatser for varer på delstatsnivå. Hvis for eksempel omsetningsavgiften i en delstat vanligvis er på 7,0 %, men klessalg ikke er avgiftspliktige, kan du gjøre følgende:
  1. Legg til en verdi du kaller «klær», i attributtet for avgiftskategori [tax_category] for alle klesprodukter som ikke er avgiftspliktige.
  2. I Merchant Center angir du avgiftssatsen for etiketten «klær» til 0,0 % for delstaten som krever dette.
Merk: Den spesielle avgiftssatsen for «klær» blir ikke gjeldende i andre delstater, med mindre det er spesifisert.