In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Veelgestelde vragen over het verzamelen van productreviews

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Heeft het verzamelen van productreviews via Google Klantenreviews invloed op de bestaande winkelbeoordeling voor mijn site?

Nee, het verzamelen van productreviews via Google Klantenreviews heeft geen invloed op de winkelbeoordeling voor uw site. Productreviews worden gebruikt voor het berekenen van de productbeoordelingen van de producten die u op uw site verkoopt en hebben geen invloed op de totstandkoming van de winkelbeoordeling. Alles weergeven

Ik heb de nieuwe code voor het verzamelen van productreviews geïmplementeerd. Wanneer zijn productbeoordelingen bij mijn advertenties te zien?

Productbeoordelingen worden in uw Shopping-advertenties en op het tabblad Shopping getoond wanneer Google productreviews voor u heeft verzameld. Het proces naar geschiktheid begint als Google via de aanmeldmodule geldige GTIN's ontvangt voor bestellingen die op uw site zijn geplaatst.

Productbeoordelingen voor een bepaald product worden alleen getoond wanneer Google voor het betreffende product ten minste drie reviews heeft. Als er voor een specifiek product waarvoor u een GTIN heeft opgegeven geen productbeoordelingen worden getoond, heeft Google voor dit product mogelijk nog niet voldoende reviews gekregen. Er kan ook een vertraging zitten tussen het moment dat een productreview binnenkomt bij Google Klantenreviews en het moment dat de review samen met andere productreviews voor een specifiek product wordt getoond op de pagina met de productvermelding.

Kan ik stoppen met het verzamelen van productrecensies via Google Klantenreviews als ik geen gebruik wil maken van deze functionaliteit?

Ja, het is niet verplicht om productrecensies te verzamelen via Google Klantenreviews. Als u wilt stoppen met het gebruik van deze functionaliteit, kunt u op elk gewenst moment gewoon de coderegel 'products' verwijderen uit het codefragment van de aanmeldmodule op uw site. Wanneer u deze regel code verwijdert, zullen we niet langer GTIN's verzamelen van bestellingen die zijn geplaatst op uw site en krijgt u niet langer productreviews van uw klanten.

Als u besluit om te stoppen met het verzamelen van productreviews via Google Klantenreviews, verdwijnen de productbeoordelingen uit uw Shopping-advertenties en uw productvermeldingen op het tabblad Shopping.

In de aanmeldmodule hieronder vindt u de gemarkeerde regel code die u moet verwijderen om niet langer GTIN's te verzamelen via Google Klantenreviews.

<!-- BEGIN GCR Opt-in Module Code -->
<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderOptIn"
async defer>
</script>

<script>
window.renderOptIn = function() {
window.gapi.load("surveyoptin", function() {
window.gapi.surveyoptin.render(
{
// REQUIRED
"merchant_id": "
MERCHANT_ID",
"order_id": "
ORDER_ID",
"email": "
CUSTOMER_EMAIL",
"delivery_country": "
COUNTRY_CODE",
"estimated_delivery_date": "
JJJJ-MM-DD',

// OPTIONAL
"opt_in_style": "
OPT_IN_STYLE",
"products": [{"gtin":"
GTIN1"}]

});
});
}
</script>
<!-- END GCR Opt-in Module Code →

Wat gebeurt er met de bestaande productreviews die voor mijn winkel zijn verzameld als ik besluit om geen productreviews meer te verzamelen via Google Klantenreviews?

Als u ophoudt met het verzamelen van productreviews via Google Klantenreviews, worden bestaande productreviews die van uw site zijn verzameld nog steeds voor elk kwalificerend product op de pagina met de productvermelding getoond. Productbeoordelingen verdwijnen echter uit uw Shopping-advertenties en uw productvermeldingen op Google.

Kan ik stoppen met het verzamelen van winkelbeoordelingen via Google Klantenreviews, maar nog wel productbeoordelingen verzamelen?

De enquête voor productbeoordelingen is een optionele module in Google Klantenreviews. De hoofdmodule verzamelt reviews die bijdragen aan uw winkelbeoordelingen. Het is daarom niet mogelijk om productbeoordelingen via Google Klantenreviews te blijven verzamelen als u de aanmeldmodule voor het verzamelen van winkelbeoordelingen heeft uitgezet.

Mijn website gebruikt nog steeds de oude codefragmenten van Trusted Stores. Kan ik gebruik maken van deze nieuwe functionaliteit voor productreviews?

Als uw site nog steeds de oude codefragmenten van Trusted Stores gebruikt, kunt u geen gebruik maken van de nieuwe functionaliteit voor productrecensies totdat u de broncode updatet om het nieuwe codefragment van Google Klantenreviews te gebruiken. U moet de code voor zowel de aanmeldmodule als de badge van Trusted Stores van uw site verwijderen en de instructies in de technische integratiegids van Google Klantenreviews volgen om het fragment van de nieuwe aanmeldmodule (en, optioneel, het fragment van de nieuwe badge) toe te voegen aan uw site.

Nadat u dit heeft gedaan, kunt u onderstaande instructies volgen om aan de slag te gaan met de nieuwe functionaliteit voor productrecensies:

1. Zoek in de broncode van uw site het hierboven getoonde fragment van de aanmeldmodule van Google Klantenreviews.

2. Voeg de nieuwe 'products'-regel toe onder de 'opt_in_style'-regel.

// OPTIONAL
"opt_in_style": "
OPT_IN_STYLE",
"products": [{"gtin":"
GTIN1"}]

De regel hierboven specificeert de producten in de bestelling van een klant als een array van JSON-'gtin'-objecten in een 'products'-array. Deze regel heeft slechts één 'gtin'-object, dus Google Klantenreviews kan hiermee één GTIN voor een bestelling ophalen, onafhankelijk van de hoeveelheid producten in de bestelling. Om voor elk product in een bestelling een GTIN op te halen, moet u code toevoegen aan uw site om voor elk afzonderlijk product in een bestelling dynamisch een 'gtin'-object toe te voegen aan de 'products'-array.

Het fragment van een bestelling met 2 verschillende producten moet er bijvoorbeeld zo uitzien:

// OPTIONAL
"opt_in_style": "OPT_IN_STYLE",
"products": [{"gtin":"
GTIN1'}, {'gtin':'GTIN2"}]

En een fragment van een bestelling met drie verschillende producten moet er als volgt uitzien:

// OPTIONAL
"opt_in_style": "
OPT_IN_STYLE",
"products": [{"gtin":"
GTIN1'}, {'gtin':'GTIN2'}, {'gtin':'GTIN3"}]

3. Zodra u de nieuwe code juist op uw site heeft geïmplementeerd, beginnen we met het ophalen van GTIN's van bestellingen die op uw site zijn geplaatst en met het verzamelen van productrecensies van uw klanten.

Zijn er producten die niet door klanten kunnen worden beoordeeld via Google Klantenreviews?

Ja, er zijn producten die niet in aanmerking komen voor reviews van klanten via Google Klantenreviews. We genereren alleen productenenquêtes voor producten met een geldige GTIN die zijn gekoppeld aan een product in de Shopping-catalogus.

De producten die ik verkoop hebben geen GTIN's. Kan ik nog steeds productrecensies verzamelen via Google Klantenreviews?

Als u op uw site geen producten verkoopt die een GTIN hebben, kunt u geen productreviews verzamelen via Google Klantenreviews. We genereren alleen productenenquêtes voor producten met een geldige GTIN die zijn gekoppeld aan een product in de Shopping-catalogus. U kunt echter doorgaan met het gebruik van Google Klantenreviews om verkopersreviews te verzamelen die u helpen bij het verdienen van een winkelbeoordeling voor uw site.

Wat is de definitie van een geldige GTIN?

Google Klantenreviews beschouwt een GTIN als geldig als deze de juiste indeling heeft in overeenstemming met internationale normen en overeenkomt met een bestaande productvermelding in de Shopping-catalogus.

Welke GTIN-indelingen worden door Google Klantenreviews ondersteund?

Er zijn verschillende GTIN-indelingen die voldoen aan internationale normen: GTIN-12, GTIN-14, UPC, EAN, enz. Google Klantenreviews ondersteunt al deze GTIN-indelingen.

Wat gebeurt er wanneer een klant meerdere producten met een geldige GTIN in één bestelling koopt?

Wanneer een klant meerdere producten met een geldige GTIN in één bestelling koopt, ontvangt deze slechts één productenquête voor elke bestelling. Google bepaalt over welke GTIN's de gebruikers een enquête krijgen, waarbij de logica voor selectie waarschijnlijk in de loop van de tijd verandert.