In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Integratiegids

Optioneel: De aanmeldoptie voor enquêtes aanpassen om productrecensies te verzamelen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Dit gedeelte bevat de volgende onderwerpen:

Integratie-instructies

We moeten GTIN's (Global Trade Item Numbers) verzamelen voor producten in bestellingen die op uw site zijn geplaatst. Hiervoor moet u mogelijk enkele regels code toevoegen aan het JavaScript-fragment van de aanmeldmodule van Google Klantenreviews op uw site.

Opmerking: Als u de aanmeldmodule van Vertrouwde winkels gebruikt, moet u eerst updaten naar de nieuwe module van Google Klantenreviews om productreviews te verzamelen. Weet u niet welke module uw site heeft? Bekijk de gegevens in het gedeelte 'Controleren of uw site het aanmeldfragment van Vertrouwde winkels gebruikt'.

Controleren of het aanmeldfragment van Google Klantenreviews de regel 'Producten' heeft

Als u net begint met de integratie, voegt u de optionele regel 'producten' toe. Als u de integratie al eerder heeft uitgevoerd, zoekt u het fragment van de aanmeldmodule van Google Klantenreviews in de broncode van uw site. Controleer of uw code de regel 'Producten' heeft onder het gedeelte '// OPTIONAL FIELDS' of '// OPTIONAL'. Als dit niet het geval is, moet u deze toevoegen. Hieronder wordt beschreven hoe u dit doet.

<script src="https://apis.google.com/js/platform.js?onload=renderOptIn" async defer></script>

<script>

window.renderOptIn = function() {

window.gapi.load('surveyoptin', function() {

window.gapi.surveyoptin.render(

{

// REQUIRED FIELDS

"merchant_id": 117246064,

"order_id": "ORDER_ID",

"email": "CUSTOMER_EMAIL",

"delivery_country": "COUNTRY_CODE",

"estimated_delivery_date": "YYYY-MM-DD",

// OPTIONAL FIELDS

"products": [{"gtin":"GTIN1"}, {"gtin":"GTIN2"}]

});

});

}

</script>

GTIN's doorgeven in het aanmeldfragment van Google Klantenreviews

// OPTIONAL

"opt_in_style": "OPT_IN_STYLE",

"products": [{"gtin":"GTIN1"}]

De regel hierboven specificeert de producten in de bestelling van een klant als een array van JSON-'gtin'-objecten in een 'products'-array. Deze regel heeft slechts één 'gtin'-object, dus Google Klantenreviews kan hiermee één GTIN voor een bestelling ophalen, onafhankelijk van de hoeveelheid producten in de bestelling. Om voor elk product in een bestelling een GTIN op te halen, moet u code toevoegen aan uw site om voor elk afzonderlijk product in een bestelling dynamisch een 'gtin'-object toe te voegen aan de 'products'-array.

Het fragment van een bestelling met twee verschillende producten moet er bijvoorbeeld als volgt uitzien:

// OPTIONAL

"opt_in_style": "OPT_IN_STYLE",

"products": [{"gtin":"GTIN1"}, {"gtin":"GTIN2"}]

En een fragment van een bestelling met drie verschillende producten moet er als volgt uitzien:

// OPTIONAL

"opt_in_style": "OPT_IN_STYLE",

"products": [{"gtin":"GTIN1"}, {"gtin":"GTIN2"}, {"gtin":"GTIN3"}]

Vervang 'GTIN1', 'GTIN2' en 'GTIN3' door werkelijke numerieke GTIN-waarden.

Zodra u de nieuwe code juist op uw site heeft geïmplementeerd, beginnen we met het ophalen van GTIN's van bestellingen die op uw site zijn geplaatst en met het verzamelen van productrecensies van uw klanten.

Controleren of uw site het aanmeldfragment van Vertrouwde winkels gebruikt

Als u de oude Vertrouwde winkels-code gebruikt, moet u de code voor zowel de aanmeldmodule als de badge van Vertrouwde winkels van uw site verwijderen en de instructies in de technische integratiegids van Google Klantenreviews volgen om het fragment van de nieuwe aanmeldmodule (en eventueel het fragment van de nieuwe badge) toe te voegen aan uw site.

Als u het codefragment van de oude aanmeldmodule van Vertrouwde winkels gebruikt, ziet u de volgende code op uw site:

<!-- START Google Trusted Stores Order -->

<div id="gts-order" style="display:none;" translate="no">

<!-- start order and merchant information -->

<span id="gts-o-id">MERCHANT_ORDER_ID</span>

<span id="gts-o-email">CUSTOMER_EMAIL</span>&gt;

<span id="gts-o-country">CUSTOMER_COUNTRY</span>

<span id="gts-o-currency">CURRENCY</span>

<span id="gts-o-total">ORDER_TOTAL</span>

<span id="gts-o-discounts">ORDER_DISCOUNTS</span>

<span id="gts-o-shipping-total">ORDER_SHIPPING</span>

<span id="gts-o-tax-total">ORDER_TAX</span>

<span id="gts-o-est-ship-date">ORDER_EST_SHIP_DATE</span>

<span id="gts-o-est-delivery-date">ORDER_EST_DELIVERY_DATE</span>

<span id="gts-o-has-preorder">HAS_BACKORDER_PREORDER</span>

<span id="gts-o-has-digital">HAS_DIGITAL_GOODS</span>

<!-- end order and merchant information -->

<!-- start repeated item specific information -->

<!-- item example: this area repeated for each item in the order -->

<span class="gts-item">

<span class="gts-i-name">ITEM_NAME</span>

<span class="gts-i-price">ITEM_PRICE</span>

<span class="gts-i-quantity">ITEM_QUANTITY</span>

<span class="gts-i-prodsearch-id">ITEM_GOOGLE_SHOPPING_ID</span>

<span class="gts-i-prodsearch-store-id"ITEM_GOOGLE_SHOPPING_ACCOUNT_ID/span>

</span>

<!-- end item 1 example -->

<!-- end repeated item specific information -->

</div>

<!-- END Google Trusted Stores Order

Als u het fragment van de oude aanmeldmodule van Vertrouwde winkels gebruikt, gebruikt u hoogstwaarschijnlijk ook het onderstaande fragment van de oude badge van Vertrouwde winkels:

<!-- BEGIN: Google Trusted Stores -->

<script type="text/javascript">

var gts = gts || [];

gts.push(["id", "{some ID number}"]);

gts.push(["badge_position", "{some position}"]);

gts.push(["locale", "PAGE_LANGUAGE"]);

gts.push(["google_base_offer_id", "ITEM_GOOGLE_SHOPPING_ID"]);

gts.push(["google_base_subaccount_id", "ITEM_GOOGLE_SHOPPING_ACCOUNT_ID"]);

(function() {

var gts = document.createElement("script");

gts.type = "text/javascript";

gts.async = true;

gts.src = "https://www.googlecommerce.com/trustedstores/api/js";

var s = document.getElementsByTagName("script")[0];

s.parentNode.insertBefore(gts, s);

</script>

<!-- END: Google Trusted Stores -->