In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Introductiegids voor winkelvoorraad

Uw pagina Over verifiëren (alleen voor Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland)

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Step 6 of showing your local products on Google is verifying your About page Dit is stap 7 van de introductiegids voor winkelvoorraad.

Als u advertenties met lokale voorraad of gratis lokale productvermeldingen wilt aanzetten in Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, moet u een pagina Over indienen voor elk land waarop dit van toepassing is.

De pagina Over moet voldoen aan specifieke vereisten in overeenstemming met Artikel 5 van de EU-richtlijn voor e-commerce zoals geïmplementeerd door lokale wetgeving. Volgens deze vereisten moet de pagina Over van uw website de volgende informatie bevatten:

• Een fysiek adres
  • Contactgegevens, zoals telefoonnummer en/of e-mailadres
  • De locatie waar uw bedrijf is geregistreerd
  • Alle branchespecifieke registraties, licenties en autorisaties

U kunt deze pagina ook gebruiken voor aanvullende informatie, zoals informatie die de lokale wetgeving vereist.

Voer de volgende stappen uit om een pagina Over in te dienen:

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Overzicht.
  3. Klik op Doorgaan naast Advertenties met lokale voorraad of Gratis lokale productvermeldingen.
  4. Zoek de programmabalk van het betreffende land. Klik erop als het tekstveld voor de pagina Over nog niet wordt weergegeven.
  5. Geef de URL van uw pagina Over op in het tekstveld.
  6. Klik op Opslaan.

De status van uw pagina Over controleren

Google beoordeelt de pagina Over van uw website om te controleren of deze voldoet aan de vereisten voor een pagina Over. Het beoordelingsproces kan een week duren.

Voer de onderstaande stappen uit om uw beoordelingsstatus te bekijken.

1. Log in op uw Merchant Center-account.
  2. Klik in het navigatievenster op Overzicht.
  3. Klik op Doorgaan naast Advertenties met lokale voorraad of Gratis lokale productvermeldingen.
  4. Zoek de programmabalk van het betreffende land (en klik erop als het tekstveld Over de pagina nog niet wordt weergegeven).
  5. Bekijk de status naast het veld Over pagina.

De pagina Over kan de volgende statussen hebben:

• Geverifieerd: Geen verdere actie nodig.
  • In afwachting van Google-verificatie: Controleer de status binnenkort opnieuw. Uw pagina Over wordt momenteel beoordeeld. Dit proces duurt maximaal een week.
  • Afgekeurd: Uw pagina Over is afgekeurd omdat deze niet aan de vereisten voldoet. We sturen de primaire en technische contactpersonen van uw Merchant Center-account een e-mail over de problemen die u moet oplossen. Dien vervolgens de pagina Over opnieuw in. (Controleer de stappen hierboven).
Houd er rekening mee dat advertenties met lokale voorraad of gratis lokale vermeldingen niet kunnen worden weergegeven in Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland zonder een geverifieerde URL Over.