I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Løs problemer med avviste kampanjer

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Denne artikkelen omhandler vanlige årsaker til avvisning etter gjennomgang i henhold til retningslinjer og valideringsgjennomgang samt feilsøkingstrinn og tips for å unngå avvisninger i fremtiden.

For å forstå hvordan Google gjennomgår og validerer kampanjene dine, kan du se nærmere på godkjenningsprosessen for kampanjer.

Merk: Når du har endret kampanjen din for å løse problemet som førte til avvisning, trenger du ikke å bruke en ny kampanje-ID [promotion_id] når du sender den inn på nytt. Så snart du har sendt den inn, starter gjennomgangen på nytt.

Vanlige årsaker til avvisning etter gjennomgang i henhold til retningslinjene

Krever fraktkode

Hva betyr denne avvisningen?

Fraktkampanjen din ble ikke knyttet til en innløsingskode.

Mulige årsaker:

Det er ikke knyttet noen innløsingskode til den spesifikke kampanjen.

Slik feilsøker du dette problemet:

1. Legg til en gyldig kupongkode i detaljene for kampanjen.
  2. Test koden for å være sikker på at fri eller rabattert frakt bare er tilgjengelig etter at koden er tatt i bruk.
  3. Send inn kampanjen på nytt.

Hvis du ikke knytter en innløsingskode til fraktkampanjen, kan du angi en kombinert kampanje. Finn ut mer om kombinerte kampanjer.

Tips for å unngå avvisninger i fremtiden:

• Sørg for at kampanjen med fri eller rabattert frakt bare er tilgjengelig etter at koden er tatt i bruk på nettstedet ditt.
  • Ta med innløsingskoden i detaljene for kampanjen når du sender inn kampanjen.
  • Se kravene til fraktpromoteringer.
Kampanjevilkårene er for restriktive
Hva betyr denne avvisningen?
Kampanjen er bare tilgjengelig for bestemte kunder.
Mulige årsaker:
  • Kampanjen er bare tilgjengelig for kunder som handler hos deg for første gang, og ikke for kunder som har bestilt fra nettstedet ditt tidligere.
  • Kampanjen er bare tilgjengelig for kunder på visse steder med bestemte postnumre.
  • Tittelen tyder på at kampanjen bare er tilgjengelig for en bestemt kundegruppe (for eksempel «10 % rabatt for lærere»).
Slik feilsøker du dette problemet:
  1. Endre tittelen slik at den gjelder for alle som handler på Google.
  2. Send inn kampanjen på nytt.
Tips til hvordan du kan unngå avvisninger i fremtiden:
  • Sørg for at kampanjen er tilgjengelig for alle som handler på Google, før du laster den opp.
Problemer knyttet til redaksjonelle krav
Hva betyr denne avvisningen?
Den lange tittelen på kampanjen din oppfyller ikke de redaksjonelle kravene våre.
Mulige årsaker:

Tittelen inneholder noe av dette:

• stave-, grammatikk- eller tegnsettingsfeil
  • overdreven bruk av stor bokstav
  • forkortelser eller akronymer (f.eks. BOGO)
  • overflødig eller unødvendig tekst (f.eks. «på nettet»)
  • uttrykket «i dag» når kampanjen varer lenger enn én dag
  • feil i kupongkoden
Slik feilsøker du dette problemet:
  1. Gjennomgå den lange tittelen på kampanjen, og løs eventuelle redaksjonelle problemer.
  2. Send inn kampanjen på nytt.
Tips for å unngå avvisninger i fremtiden:
  • Sørg for at tittelen oppfyller de redaksjonelle kravene.
  • Gjennomgå den lange tittelen på kampanjen for å fange opp eventuelle problemer før du sender den inn.
Inkonsekvent gyldighet
Hva betyr denne avvisningen?
Produktgyldigheten stemmer ikke overens med kampanjetittelen.
Mulige årsaker:
  • Den lange tittelen beskriver en kampanje som gjelder for alle produkter (f.eks. «10 % rabatt i hele butikken»), men attributtet for produkter kvalifisert for kampanje [product applicability] har verdien specific_products.
  • Den lange tittelen beskriver en kampanje som bare gjelder for enkelte produkter på nettstedet (f.eks. «10 % rabatt på damesko»), men produktgyldigheten er angitt som all_products.
Slik feilsøker du dette problemet:
  1. Endre gyldigheten slik at den samsvarer med kampanjetittelen.
  2. Send inn kampanjen på nytt.
Tips til hvordan du kan unngå avvisninger i fremtiden:
  • Sørg for at produktgyldigheten samsvarer med kampanjegyldigheten som er beskrevet i den lange tittelen.
Minimumsrabatt er ikke angitt
Hva betyr denne avvisningen?
Den lange tittelen på promoteringen din beskriver ingen minimumsrabatt eller -fordel.
Mulige årsaker:
  • Den lange tittelen på promoteringen beskriver bare den maksimale rabatten kunden kan få.
    • ikke tillatt: «Få opptil 50 % rabatt»
    • tillatt: «Få 20–50 % rabatt»
  • Den lange tittelen på kampanjen beskriver ingen rabatt eller fordel.
Slik feilsøker du dette problemet:
  1. Endre den lange tittelen på promoteringen slik at den beskriver minimumsrabatten som tilbys.
  2. Send inn kampanjen på nytt.
Tips til hvordan du kan unngå avvisninger i fremtiden:
Manglende informasjon om gave
Hva betyr denne avvisningen?
Kampanjetittelen gir ikke noen tydelig beskrivelse av gratisgaven.
Mulige årsaker:
En gave nevnes i den lange tittelen på kampanjen, men gaven beskrives ikke tydelig.
  • Tillatt:
    • «Silkeskjerf inkludert i alle kjøp»
    • «Ved kjøp for 5000 NOK får du et 7-delers verktøysett (verdt 3000 NOK)»
    • «Ved kjøp for 2000 NOK eller mer får du et halskjede til en verdi av 750 NOK»
  • Ikke tillatt:
    • «Få en gave ved kjøp for 1000 NOK eller mer»
    • «Overraskelsesgave inkludert i alle kjøp»
    • «Få en gave – kan løses inn i kassen»

Slik feilsøker du dette problemet:

1. Ta med en beskrivelse av gaven i tittelen.
  2. Send inn kampanjen på nytt.

Merk: Gaver, gavekort eller e-kort må vises i handlekurven eller på betalingssiden. Du finner mer informasjon på siden med promoteringsretningslinjer.

Tips til hvordan du kan unngå avvisninger i fremtiden:

• Sørg for at den lange tittelen gir en fullstendig beskrivelse av gratisgaven, før du sender inn en kampanje.

Vanlige årsaker til avvisning etter valideringsgjennomgang av produkter

Ikke tilordnet
Hva betyr denne avvisningen?
Kampanjen din kunne ikke testes for noen produkter.
Mulige årsaker:
  • Den innsendte kampanjen er ikke tilordnet til noen produkter i produktfeeden.
  • I attributtet for promoterings-ID [promotion_id] skilles det mellom store og små bokstaver, og mellomrom registreres. Det kan hende attributtet ikke er angitt nøyaktig slik det ble opprettet i promoteringsfeeden eller promoteringsbyggeren.
  • Feedreglene er ikke riktig konfigurert for attributtet for kampanje-ID [promotion_id] i produktfeeden din.
  • Kvalifiserte varer avvises i henhold til retningslinjene for Shopping-annonser
  • Det er angitt en lokalitet for kampanjen din som ikke har noen produkter.
Merk: Hvis du bruker Shopify eller BigCommerce til å laste opp produkter, må du være obs på at disse plattformene ikke kan legge til attributter i produktfeedene.
Slik feilsøker du dette problemet:
  1. Endre de eksisterende reglene for aktuelle kampanjeprodukter i promoteringsbyggeren, eller oppdater produktfilteret i promoteringsfeeden.
  2. Send inn kampanjen på nytt.
Fri frakt tilgjengelig uten kode
Hva betyr denne avvisningen?
Tilbudet om fri eller rabattert frakt kan også løses inn uten kode.
Mulige årsaker:
  • Fri frakt legges til automatisk i kassen på nettstedet ditt.
  • Fri/rabattert frakt tilbys regelmessig på nettstedet ditt.
Slik feilsøker du dette problemet:
  1. Gjør de nødvendige endringene på nettstedet slik at fri eller rabattert frakt bare er tilgjengelig etter at kunden har skrevet inn en innløsingskode.
  2. Be om en gjennomgang ved å finne promoteringene i promoteringsoversikten:
  • Klikk på Se status for gjennomgang i «Status»-kolonnen.
  • Velg Jeg bekrefter at jeg har løst alle problemene med denne promoteringen hvis du har løst problemene.
  • Velg Jeg er uenig i problemet hvis du er uenig i avvisningen.
Ugyldig kupongkode
Hva betyr denne avvisningen?
Da vi testet kampanjen, returnerte innløsingskoden en feil, eller den beskrevne rabatten ble ikke oppgitt.
Mulige årsaker:
  • Koden er feil.
  • Nettstedet ditt er ikke riktig konfigurert til å bruke koden.
  • Koden førte ikke til at den aktuelle rabatten ble gitt i handlekurven eller på betalingssiden.
  • Produktene skal ikke være knyttet til kampanjen.
Slik feilsøker du dette problemet:
  1. Kontrollér at innløsingskoden er riktig.
  2. Hvis koden er riktig, må du sørge for at den fungerer på nettstedet.
  3. Hvis koden er feil, oppretter du en ny kampanje-ID [promotion_id] med riktig informasjon.
  4. Sørg for at kampanjen er knyttet til kvalifiserte varer, og tilordne om nødvendig attributtet for kampanje-ID [promotion_id] på nytt.
  5. Be om en gjennomgang ved å finne promoteringene i promoteringsoversikten:
  • Klikk på Se status for gjennomgang i «Status»-kolonnen.
  • Velg Jeg bekrefter at jeg har løst alle problemene med denne promoteringen hvis du har løst problemene.
  • Velg Jeg er uenig i problemet hvis du er uenig i avvisningen.
Tips til hvordan du kan unngå avvisninger i fremtiden:
  • Sjekk at innløsingskoden du sender inn, er stavet nøyaktig slik den skal brukes på nettstedet ditt.
Ingen/lavere rabatt
Hva betyr denne avvisningen?
Handlekurven/betalingssiden viste ingen rabatt, eller rabatten var lavere enn det som fremgår av kampanjetittelen.
Mulige årsaker:
  • Tilbudsprisen vises allerede på produktlandingssiden og i Shopping-annonsen eller den kostnadsfrie produktoppføringen, så kundene får ikke noen ekstra fordel (de får allerede den rabatterte prisen).
  • Handlekurven/betalingssiden viser en lavere rabatt enn rabatten som fremgår av tittelen.
Slik feilsøker du dette problemet:
  1. Gjør de nødvendige endringene på nettstedet ditt slik at den rabatterte prisen i tittelen bare gjenspeiles i handlekurven eller på betalingssiden.
  2. Oppdater promoteringen, og send den inn på nytt.

Utilstrekkelig rabattverdi

Hva betyr denne avvisningen?
Denne promoteringen besto ikke valideringstesten fordi verdien for produktrabatt i produktfeeden ikke er høy nok.
Mulige årsaker:
  • Rabatter med en verdi på mindre enn 5 % avslag på varens gjeldende pris eller USD 5 i USA, CAD 5 i Canada, GBP 5 i Storbritannia, BRL 5 i Brasil, INR 5 i India, JPY 5 i Japan, KRW 5 i Sør-Korea, AUD 5 i Australia og EUR 5 i Frankrike, Tyskland, Italia, Nederland og Spania.

Ingen aktive produkter

Hva betyr denne avvisningen?
Denne promoteringen besto ikke valideringstesten fordi den ikke er knyttet til det minste antallet aktive produkter som kreves, i produktfeeden din.
Mulige årsaker:
  • minsteantallet produkter ikke kan legges i handlekurven
  • produktene dine ikke er godkjent
  • alle produktene venter på gjennomgang
  • produktsiden viderekobler til et annet nettsted
  • alternativet for å legge produkter i handlekurven, ikke er tilgjengelig
  • produktprisen ikke er tilgjengelig
  • produktinformasjonen ikke er ferdigbehandlet

Tilleggsinformasjon

Hva betyr denne avvisningen?
Denne promoteringen besto ikke valideringstesten fordi nettstedet krever at brukerne bekrefter flere detaljer, for eksempel telefonnummer og/eller gyldig legitimasjon, før promoteringsdetaljene vises.
Mulige årsaker:
  • Promoteringsinformasjonen er kun synlig for brukere etter at de har bekreftet telefonnummeret sitt eller oppfylt andre, lignende krav.
  • Promoteringen kan ikke løses inn før uspesifiserte tilleggskrav er innfridd.
  • Promoteringen kan ikke løses inn før en undersøkelse er besvart.

Slik feilsøker du dette problemet:

1. Sørg for at produktsiden eller handlekurvsiden viser informasjon om promoteringen og hvordan man løser den inn, før brukeren blir bedt om å bekrefte et telefonnummer.
  2. Sørg for at promoteringen kan løses inn uten ekstra krav til brukeren, for eksempel registrering for et betalt abonnement eller betaling av skjulte gebyrer som ikke gjelder for dem som ikke løser inn promoteringer.
  3. Unngå overdrevent restriktive betingelser for å løse inn promoteringen.