I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Konfigurera regioner

En anpassad ikon för artikelrubrik i klassiska Merchant Center.

Regioner används för att skapa anpassade områden inom länderna. Områdena kan användas för att ställa in fraktkostnader, leveranstid eller regionala priser och tillgänglighet beroende på tillgängligheten i ditt land.

Land Regionala priser och tillgänglighet* Fraktkostnad och leveranstider baserat på anpassade områden
Australien Tillgänglig Tillgänglig
Brasilien Tillgänglig Tillgänglig
Kanada   Tillgänglig
Frankrike Tillgänglig Tillgänglig
Tyskland   Tillgänglig
Indien   Tillgänglig
Nya Zeeland   Tillgänglig
Ryssland Tillgänglig
Förenade kungariket   Tillgänglig
USA Tillgänglig Tillgänglig

Att skapa anpassade områden är inte det enda sättet att ställa in fraktkostnader för specifika områden inom länderna. Du kan även ange delstater, regioner, territorier eller prefekturer beroende på land med hjälp av de avancerade inställningarna för fraktkostnad. Läs mer om hur du konfigurerar fraktinställningar.

*I tabellen utesluts länder i betastadiet.

Exempel

Om du till befinner dig på USA:s östkust kan du ha högre fraktkostnader och längre leveranstider när du skickar beställningar till västkusten. För att ta hänsyn till de högre fraktkostnaderna och längre leveranstiderna kan du skapa en särskild region för västkusten och ange en längre leveranstid och högre fraktkostnad för leveranser till den regionen.

Anvisningar

Skapa en ny region

Create a new region [regional availability and pricing]

1. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Regioner under Verktyg.
  3. Skapa en ny region genom att klicka på plusknappen .
  4. Ange värden för region-id, regionsnamn och land.
    • Region-id:t måste vara unikt för varje region och måste vara numeriskt (minst sex siffror) om du vill använda regionsåsidosättning.
    • Regionnamnet hjälper dig att identifiera det geografiska område som du vill inkludera i din region.
    • Använd rullgardinsmenyn bredvid Land för att välja det land som regionen gäller.
  5. Skapa din region med hjälp av postnummer eller områden (beroende på land).
    • Använd ett postnummer (till exempel 94043).
    • Använd ett postnummerintervall (till exempel 94002–95460).
    • Använd ett postnummerintervall med ett prefix med ett jokertecken (*) (till exempel 94*).
    • Använd ett postnummerintervall med två prefix med jokertecken (*) (till exempel 94*–95*).

För Brasilien

• Använd numret före bindestrecket (om postnumret till exempel är 30260-070 använder du 30260).
      • Använd ett postnummerintervall (till exempel 04538-30260).
      • Använd ett postnummerintervall med ett prefix med ett jokertecken (*) (till exempel 30*).
      • Använd ett postnummerintervall med två prefix med jokertecken (*) (till exempel 30*–31*).

För Kanada

• Använd FSA-identifieraren (Forward Sortation Area) för postnummer. Inkludera inte lokal leveransenhet (till exempel M5H).
      • Använd ett intervall av FSA:er med ett prefix med ett jokertecken (*) (till exempel K*).

För Förenade kungariket

Använd det utåtgående numret (om postnumret till exempel är N1C 4AG ska du använda N1C).

• I annat fall väljer du den administrativa region som är tillgänglig för ditt land.
    • Klicka på Lägg till.
  6. Slutför regionen genom att klicka på Spara.

Redigera en region

Edit a region [regional availability and pricing]

1. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Regioner under Verktyg.
  3. Om du vill lägga till eller ändra regionnamn klickar du på texten i kolumnen Regionnamn och redigerar fältet Regionnamn.
  4. Om du vill redigera postnummer:
    • Lägg till nya postnummer på samma sätt som när du skapade regionen, med ett intervall per rad. Klicka på Lägg till postnummer.
    • Om du vill ta bort ett postnummer klickar du på X bredvid postnumret. Om du vill ta bort alla postnummer klickar du på Rensa alla.
  5. Slutför redigeringen av regionen genom att klicka på Spara.

Ta bort en region

Remove a region [regional availability and pricing]

Innan du tar bort en region bör du kontrollera att den inte längre används med någon av de tillgängliga tjänsterna.

1. Klicka på verktygsikonen Menyikon för verktyg och inställningar [Kugghjul].
  2. Välj Regioner under Verktyg.
  3. Klicka på papperskorgen bredvid namnet på regionen i kolumnen Regionnamn och klicka sedan på Bekräfta.