Regio's instellen (alleen AU, FR en VS)

In dit artikel wordt uitgelegd hoe u regio's instelt.

Hoe het werkt

Regio's worden gebruikt om aangepaste gebieden te maken, zodat u de juiste verzendkosten en bezorgduur kunt instellen voor meerdere verzendservices.

Voorbeeld

Als u zich aan de oostkust van de Verenigde Staten bevindt, ziet u mogelijk hogere kosten en een langere bezorgduur voor het verzenden van bestellingen naar de westkust. U kunt daar rekening mee houden door een specifieke regio voor de westkust in te stellen en er een langere bezorgduur en een hoger verzendtarief aan te koppelen.

U kunt regio's gebruiken om bezorgduurlabels te maken, zodat u de bezorgdatums nauwkeuriger voor uw klanten kunt inschatten. Meer informatie over hoe u bezorgduurlabels instelt

Instructies

Een nieuwe regio maken

Create a new region [regional availability and pricing]

1. Klik op het gereedschapsicoon Tools and setting menu icon [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Klik op de plusknop  om een nieuwe regio te maken.
  4. Geef waarden op voor de regio-ID, de regionaam en het land.
    • De regio-ID moet numeriek zijn (minimaal 6 cijfers) en moet uniek zijn voor elke regio als u regionale uitzonderingen wilt gebruiken.
    • Met de regionaam kunt u bepalen welk geografische gebied u in uw regio wilt opnemen.
    • Gebruik het dropdownmenu naast Land om te selecteren in welk land deze regio van toepassing is.
  5. Maak uw regio met postcodes/provincies (afhankelijk van de beschikbaarheid van uw land).
    • Als er postcodes beschikbaar zijn, geeft u één code per regel op in een van de volgende stijlen:
      • Een postcode (bijvoorbeeld 75008)
      • Een postcodereeks (bijvoorbeeld 2000-2500)
      • Een postcodereeks bestaande uit een voorvoegsel en een jokerteken (*) (bijvoorbeeld 94*)
      • Een postcodereeks in de vorm van twee voorvoegsels met jokertekens (*), met hetzelfde aantal cijfers voor beide voorvoegsels (bijvoorbeeld 94*-95*)
    • Anders kiest u de administratieve regio die beschikbaar is voor uw land.Dit is alleen beschikbaar voor regionale uitzonderingen en niet voor standaard verzendinstellingen.
    • Klik op Toevoegen.
  6. Klik op Opslaan om het maken van de regio te voltooien.

Een regio bewerken

Edit a region [regional availability and pricing]

1. Klik op het gereedschapsicoon Tools and setting menu icon [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Als u de regionaam wilt toevoegen of wijzigen, klikt u op de tekst in de kolom Regionaam en bewerkt u het veld Regionaam.
  4. Postcodes bewerken:
    • Voer nieuwe codes in met één reeks per regel, net zoals u deed toen u de regio maakte. Klik op Postcodes toevoegen.
    • Klik op de X naast een postcode om deze te verwijderen of klik op Alles wissen om alle postcodes te verwijderen.
  5. Klik op Opslaan om het bewerken van de regio te voltooien.

Een regio verwijderen

Remove a region [regional availability and pricing]

Voordat u een regio kunt verwijderen, moet u ervoor zorgen dat deze niet meer wordt gebruikt met een van de beschikbare services.

1. Klik op het gereedschapsicoon Tools and setting menu icon [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Klik op de prullenbak  naast de naam van de regio in de kolom Naam van regio. Klik dan op Bevestigen.