In dit Helpcentrum vindt u content voor zowel Merchant Center Next als de klassieke versie van Merchant Center. Kijk naar het logo bovenaan elk artikel om te controleren of u het artikel gebruikt voor uw Merchant Center-versie.

Regio's instellen

Een eigen icoon voor de artikelkop voor de klassieke versie van Merchant Center.

Regio's worden gebruikt om in een land aangepaste gebieden te maken. U kunt de gebieden gebruiken om verzendkosten, de bezorgduur of de regionale beschikbaarheid en prijzen in te stellen, afhankelijk van de beschikbaarheid in het land.

Land Regionale beschikbaarheid en prijzen Verzendkosten en bezorgduur op basis van aangepaste gebieden
Australië Beschikbaar Beschikbaar
Brazilië Beschikbaar Beschikbaar
Canada   Beschikbaar
Frankrijk Beschikbaar Beschikbaar
Duitsland   Beschikbaar
India   Beschikbaar
Nieuw-Zeeland   Beschikbaar
Rusland Beschikbaar
Verenigd Koninkrijk   Beschikbaar
Verenigde Staten Beschikbaar Beschikbaar

Aangepaste gebieden maken is niet de enige manier om verzendkosten in te stellen voor specifieke gebieden binnen een land. U kunt ook staten, regio's, gebieden of prefecturen opgeven in landen waar geavanceerde instellingen voor verzendkosten beschikbaar zijn. Meer informatie over het opgeven van verzendinstellingen

*In de tabel staan geen bètalanden.

Voorbeeld

Als u zich aan de oostkust van de Verenigde Staten bevindt, ziet u mogelijk hogere kosten en een langere bezorgduur voor bestellingen naar de westkust. U kunt daar rekening mee houden door een specifieke regio voor de westkust in te stellen en er een langere bezorgduur en een hoger verzendtarief aan te koppelen.

Instructies

Een nieuwe regio maken

Create a new region [regional availability and pricing]

1. Klik op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Klik op de plusknop om een nieuwe regio te maken.
  4. Geef waarden op voor Regio-ID, Regionaam en Land.
    • De regio-ID moet numeriek zijn (minimaal 6 cijfers) en moet uniek zijn voor elke regio als u regionale uitzonderingen wilt gebruiken.
    • Met de regionaam kunt u bepalen welk geografische gebied u in uw regio wilt opnemen.
    • Gebruik het dropdownmenu naast Land om te selecteren op welk land deze regio van toepassing is.
  5. Maak uw regio met postcodes of provincies (afhankelijk van de beschikbaarheid in uw land).
    • Gebruik een postcode (bijvoorbeeld 94043).
    • Gebruik een postcodereeks (bijvoorbeeld 94002-95460).
    • Gebruik een postcodereeks bestaande uit een voorvoegsel en een jokerteken (*) (bijvoorbeeld 94*).
    • Gebruik een postcodereeks bestaande uit 2 voorvoegsels en jokertekens ( * ) (bijvoorbeeld 94*-95*).

Voor Brazilië:

• Gebruik de codes vóór het koppelteken (als de postcode bijvoorbeeld 30260-070 is, gebruikt u 30260).
      • Gebruik een postcodereeks (bijvoorbeeld 04538-30260).
      • Gebruik een postcodereeks bestaande uit een voorvoegsel en een jokerteken (*) (bijvoorbeeld 30*).
      • Gebruik een postcodereeks bestaande uit 2 voorvoegsels en jokertekens ( * ) (bijvoorbeeld 30*-31*).

Voor Canada

• Gebruik alleen het Forward Sortation Area-gedeelte (FSA) van de postcode. Laat de Local Delivery Unit (bijvoorbeeld M5H) achterwege.
      • Gebruik een reeks FSA's bestaande uit een voorvoegsel en een jokerteken (*) (bijvoorbeeld K*).

Voor het Verenigd Koninkrijk

Gebruik de uitgaande code (als de postcode bijvoorbeeld N1C 4AG is, gebruikt u N1C).

• Anders kiest u de administratieve regio die beschikbaar is voor uw land.
    • Klik op Toevoegen.
  6. Klik op Opslaan om het maken van de regio te voltooien.

Een regio bewerken

Edit a region [regional availability and pricing]

1. Klik op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Als u de regionaam wilt toevoegen of wijzigen, klikt u op de tekst in de kolom Regionaam en bewerkt u het veld Regionaam.
  4. Postcodes bewerken:
    • Voer nieuwe codes in met één reeks per regel, net zoals u deed toen u de regio maakte. Klik op Postcodes toevoegen.
    • Klik op de X naast een postcode om deze te verwijderen of klik op Alles wissen om alle postcodes te verwijderen.
  5. Klik op Opslaan om het bewerken van de regio te voltooien.

Een regio verwijderen

Remove a region [regional availability and pricing]

Voordat u een regio kunt verwijderen, moet u zorgen dat deze niet meer wordt gebruikt voor een van de beschikbare services.

1. Klik op het gereedschapsicoon Icoon voor het menu Tools en instellingen [Gear].
  2. Selecteer Regio's onder Tools.
  3. Klik op de prullenbak naast de naam van de regio in de kolom Naam van regio. Klik dan op Bevestigen.