I det här hjälpcentret hittar du innehåll för både Merchant Center Next och klassiska Merchant Center. Titta efter logotypen längst upp i varje artikel för att se till att du använder artikeln som gäller för din Merchant Center-version.

Längsta hanteringstid [max_handling_time], kortaste hanteringstid [min_handling_time]

En anpassad ikon för Merchant Center Classic och Merchant Center Next.

Använd kortaste hanteringstid [min_handling_time] och längsta hanteringstid [max_handling_time] så att vi kan ge användarna korrekt information i dina annonser och gratisannonser om hur lång tid det tar för en produkt för att komma fram till destinationen. Längsta och kortaste hanteringstid är den längsta och kortaste tiden mellan när en beställning görs och när produkten skickas.

Innehåll

Användningsområde

OptionalValfritt

Med attributen kortaste hanteringstid [min_handling_time] och längsta hanteringstid [max_handling_time] kan du ange hanteringstid för dina erbjudanden. Använd det tillsammans med attributet [shipping] för att ange fraktinformation för dina erbjudanden. De här attributen kan användas i stället för underattributen kortaste hanteringstid [min_handling_time] och längsta hanteringstid [max_handling_time] för frakt [shipping].

Om både attributen för hanteringstid och underattributen för hanteringstid finns med för attributet frakt [shipping] används underattributen. Läs mer om attributet frakt [shipping].

Format

Följ de här riktlinjerna för formatering för att se till att Google förstår den data du skickar. Läs mer om att Skicka in attribut och attributvärden.

Typ Nummer (heltal)
Upprepat fält nej
Filformat Exempelpost
Text (TSV) 1
XML (flöden) <g:min_handling_time>1</g:min_handling_time>
Filformat Exempelpost
Text (TSV) 3
XML (flöden) <g:max_handling_time>3</g:max_handling_time>

Information om hur du formaterar data för Content API finns i Content API for Shopping.

Obs! Se till att produktdataattributet identifieras på rätt sätt av vårt system genom att skicka in dataflödesfilen i ett format som vi stöder.

Minimikrav

Du måste uppfylla de här kraven för att kunna visa din produkt. Vi underkänner din produkt om du inte följer kraven och meddelar dig detta i ditt Merchant Center-konto.

• Använd arbetsdagar. Om en kund till exempel gör en beställning på tisdag och leveransen lämnar lagret senast fredag är den maximala leveranstiden tre dagar.

Obs! Som standard är arbetsdagarna inställda på måndag till fredag, men du kan ange andra arbetsdagar (inklusive helger) i ditt Merchant Center-konto.

Rekommenderade metoder

De här tipsen kan hjälpa dig gå längre än de grundläggande kraven och optimera din produktdata för att få bästa möjliga resultat.

• Om dina produkter alltid är klara att levereras samma dag som beställningen görs anger du 1. Värdet för längsta hanteringstid för beställningar måste vara minst 1.
  • Om det inte är säkert att dina produkter är klara att levereras samma dag anger du 1 eller ett högre värde. Du ska till exempel ange 1 eller ett högre värde om du tillåter att beställningar görs utanför öppettiderna.
  • Om du hellre vill ange ett intervall än ett bestämt värde kan du använda attributet längsta hanteringstid [max_handling_time] tillsammans med attributet kortaste hanteringstid [min_handling_time]. Om du inte vill ange ett intervall behöver du inte använda attributet kortaste hanteringstid [min_handling_time].
  • Om du vill visa leveranstider för annonser och gratisannonser kan du använda underattributen för frakt för hanteringstid och transporttid i stället för de fristående attributen. Läs mer om attributet frakt [shipping].