Ohjekeskuksesta löydät tietoa sekä uudesta että klassisesta Kauppiaskeskuksesta. Etsi logo kunkin artikkelin yläreunasta ja varmista, että se liittyy käyttämääsi Kauppiaskeskuksen versioon.

Kauppiaskeskuksen strukturoidun datan käyttöönotto

Oma kuvake klassiselle Kauppiaskeskukselle ja Merchant Center Nextille.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit käyttää strukturoidun datan merkintöjä tuotetiedoissasi.

Sisällys

Näin pääset alkuun

Jotta voit lisätä strukturoidun datan merkintöjä verkkosivustollesi, sinun on voitava käyttää ja muokata sivustosi HTML-koodia tai myyntijärjestelmäsi mallimääritystä. Merkintä on HTML-tagitunniste, jonka avulla hakukoneiden indeksointirobotit ja botit havaitsevat, että sivustollasi on tuotetietoja. Lisäksi merkintä auttaa järjestelmiä ymmärtämään dataa luotettavasti.

Jotta Googlen indeksointirobotti voi yhdistää strukturoidun datan tuotetietoihisi, jommankumman seuraavista ehdoista on täytyttävä:

• Laskeutumissivulla on yksi tarjous.
  • Jos koko sivulla on useita tarjouksia, jokaisella sivulla näkyvällä tarjouksella on SKU- tai GTIN-tunnus, joka on sama kuin Shopping-tuotetietojen vastaavalla tarjouksella oleva SKU (tunnus [id] ‑määrite) tai GTIN (GTIN [gtin] ‑määrite). Tämä voi olla kätevä vaihtoehto, jos yhdellä laskeutumissivulla näkyy saman tuotteen eri versioita (esimerkiksi eri kokoja tai värejä tai tiettyyn tuotteeseen liittyviä muita tuotteita).

Jos jompikumpi näistä ehdoista ei täyty, laskeutumissivulla näkyviä tuotteita ei voi täsmätä tuotetietoihisi.

Tarkempia tietoja strukturoidun datan merkintöjen määrittämisestä verkkosivustolle saat Schema.org-sivuston englanninkielisestä aloitusoppaasta. Schema.org-sivuston Machine-understandable versions of information (Koneen ymmärrettävissä olevat tietoversiot) ‑osioon tutustuminen auttaa sinua ymmärtämään ja selventämään strukturoitua dataa.

Strukturoidun datan merkintöjen lisääminen

Jos haluat lisätä strukturoidun datan merkintöjä sivustollesi, suosittelemme lisäämään ne HTML-merkintöihin JSON-LD‐muodossa. Saat lisätietoja strukturoidun datan merkintöjen käyttöä Google Haussa esittelevästä artikkelista.

JSON-LD-merkinnät erottuvat käyttäjille näkyvästä koodista, joten niitä on helpompi ylläpitää. Erityisesti Google-käyttöön suunnitellut strukturoidun datan merkinnät voi lisätä muuttamatta sivuston visuaalisia elementtejä.

Jos käytät sivustollasi jotakin verkkokauppa-alustaa, sinun on ehkä tehtävä muutoksia alustan malliin tai ohjelmakoodiin ennen strukturoidun datan lisäämistä. Lisäksi sivustosi on voitava tukea JavaScriptiä mallin ja sivutason sovellusten osalta.

Vinkki: Strukturoidun datan luomisessa käytetty koodi on synkronoitava kaikkien niiden muutosten kanssa, joita teet sivuston käyttäjille näkyviin elementteihin.

Esimerkki

JSON-LD

{

"@context": "https://schema.org/",

"@type": "Product",

"sku": "trinket-12345",

"image": "https://www.example.com/trinket.jpg",

"name": "Hieno koru",

"description": "Sulavalinjainen koru",

"gtin": "12345678901234",

"brand": {

"@type": "Brand",

"name": "MyBrand"

},

"offers": {

"@type": "Offer",

"url": "http://www.example.com/trinket_offer",

"itemCondition": "https://schema.org/NewCondition",

"availability": "https://schema.org/InStock",

"price": "39.99",

"priceCurrency": "USD"

}

Lisätyt strukturoidun datan merkinnät voivat sijaita missä tahansa HTML-lähteen kohdassa. Kaikkien lisättyjen merkintöjen on sisällyttävä verkkopalvelimen palauttamaan HTML:ään, eikä niitä voi luoda sivun lataamisen jälkeen JavaScriptin avulla.

Tuotteet ja tarjoukset

Laskeutumissivuilla on oltava tuotetta kuvaava Product-objekti sekä tuotteen myyntitapaa kuvaava sisällytetty Offer-objekti offers-kentässä.

Hinnan desimaalierottimena on käytettävä pistettä pilkun sijaan. Jos haluat, että hinta näkyy laskeutumissivulla useissa valuutoissa, voit käyttää useita Offer-tyypin objekteja. Kun käytät useita Offer-objekteja, sinun on myös ilmoitettava valuutat priceCurrency-määritteellä.

Jos myyntihinta näkyy laskeutumissivulla ja kyseinen hinta on se, jonka käyttäjä todella maksaisi tuotteesta kyseisellä hetkellä, varmista, että hinta on ilmoitettu strukturoidussa datassa.

Tärkeää: Schema.org ei tue kaikkia tuotetietomääritteitä. Seuraavat schema.org-arvot ovat pakollisia automaattisissa tuotepäivityksissä: price, priceCurrency, availability ja condition. Lue lisää strukturoidun datan tuetuista määritteistä.

Merkintöjen testaaminen

Voit testata schema.org-toteutustasi Search Consolen tai rich-tulosten työkalun avulla. Lisätietoja työkalusta, ongelmanratkaisusta ja työkalun tulosten tulkinnasta saat Google Search Consolen ohjekeskuksesta.