I Hjælp kan du finde indhold om både Merchant Center Next og den klassiske version af Merchant Center. Se efter logoet øverst i hver artikel for at sikre, at artiklen omhandler den version af Merchant Center, du bruger.

Konfigurer strukturerede data til Merchant Center

Et tilpasset ikon til den klassiske version af Merchant Center og Merchant Center Next.

I denne artikel kan du se, hvordan du implementerer opmærkning af strukturerede data for dine produktdata.

På denne side

Kom godt i gang

Du skal have adgang til og kunne redigere dit websites HTML eller dit butiksystems skabelonkonfiguration for at føje opmærkning af strukturerede data til dit website. Opmærkning er en HTML-tagannotering, der giver søgemaskinecrawlere og bots besked om, at der er produktdata på dit website, og hjælper systemerne med at forstå dataene på en pålidelig måde.

En af følgende to betingelser skal være opfyldt, for at Googles crawler kan matche de strukturerede data med dine produktdata:

• Der er et enkelt tilbud på landingssiden
  • Hvis der er flere tilbud på hele siden, skal hvert tilbud på siden være angivet med et SKU eller et GTIN, og de respektive tilbud i dine produktdata i Shopping skal have samme SKU (attributten 'id' [id]) eller GTIN (attributten ('GTIN' [gtin]). Dette kan være praktisk, hvis du viser flere varianter af det samme produkt (f.eks. forskellige størrelser eller farver eller relaterede produkter) på den samme landingsside.

Hvis mindst én af disse betingelser ikke er opfyldt, vil produkterne på din landingsside ikke matche dine produktdata.

Hvis du vil have mere detaljerede oplysninger om, hvordan du konfigurerer opmærkning af strukturerede data på dit website, kan du gå ind på schema.org's vejledning til at komme godt i gang. Schema.org's sektion om maskinlæsbare versioner af oplysninger kan hjælpe dig med at forstå og præcisere dine strukturerede data.

Tilføj opmærkning af strukturerede data

Hvis du vil føje opmærkning af strukturerede data til dit website, anbefaler vi, at du føjer den til din HTML-opmærkning som JSON-LD. Se Introduktion til opmærkning af strukturerede data i Google Søgning for at få flere oplysninger.

JSON-LD-opmærkning adskiller sig fra enhver form for kode, der er rettet mod brugerne, hvilket gør den nemmere at vedligeholde. Enhver opmærkning af strukturerede data, der er designet specifikt til brug med Google, kan tilføjes uden at ændre nogen af de visuelle elementer på dit website.

Hvis du bruger en e-handelsplatform på dit website, kan det være nødvendigt at foretage nogle ændringer i platformens skabelon eller kode, før du tilføjer dine strukturerede data. Desuden bør dit website kunne understøtte JavaScript til skabelon- og sideniveauapplikationer.

Tip! Koden, der genererer dine strukturerede data, skal synkroniseres med eventuelle ændringer i de brugerrettede elementer på dit website.

Eksempel

JSON-LD

{

"@context": "https://schema.org/",

"@type": "Product",

"sku": "trinket-12345",

"image": "https://www.example.com/trinket.jpg",

"name": "Nice trinket",

"description": "Trinket with clean lines",

"gtin": "12345678901234",

"brand": {

"@type": "Brand",

"name": "MyBrand"

},

"offers": {

"@type": "Offer",

"url": "http://www.example.com/trinket_offer",

"itemCondition": "https://schema.org/NewCondition",

"availability": "https://schema.org/InStock",

"price": "39.99",

"priceCurrency": "USD"

}

Tilføjede opmærkninger af strukturerede data kan forekomme hvor som helst i HTML-kilden. Eventuelle tilføjede markeringer skal være til stede i det HTML, der sendes tilbage fra webserveren, og kan ikke genereres, efter en side er indlæst ved hjælp af JavaScript.

Produkter og tilbud

Dine landingssider bør indeholde et objekt af typen Product, som beskriver produktet, og et indlejret objekt af typen Offer i tilbudsfeltet, som beskriver, hvordan dette produkt sælges.

Bemærk! Prisen skal angives med punktum i stedet for komma som decimaltegn. Hvis du viser prisen i flere valutaer på landingssiden, kan du bruge flere objekter af typen Offer. Hvis du bruger flere objekter af typen Offer, skal du også bruge attributten priceCurrency til at angive valutaen.

Hvis der vises en salgspris på landingssiden, og det er den pris, som brugeren faktisk skal betale på det pågældende tidspunkt, skal du sikre dig, at denne salgspris også angives i de strukturerede data.

Vigtigt! Nogle produktspecifikke attributter er ikke understøttet af schema.org. Følgende schema.org-værdier er påkrævet for automatisk opdatering af varer: price, priceCurrency, availability og condition. Få flere oplysninger om understøttede attributter for strukturerede data.

Test dine opmærkninger

Test din schema.org-implementering med Search Console eller værktøjet til udvidede resultater. Gå til Hjælp til Google Search Console for at få flere oplysninger om brug af værktøjet, fejlretning og fortolkning af dine resultater i værktøjet.