Få flere klikk med Muligheter

Generér mer trafikk til annonsene dine med Muligheter – en hel del av Merchant Center som er satt av for at det skal være lettere for deg å forbedre feeden din og kampanjene dine. I Muligheter-fanen kan du se kort med personlig tilpassede anbefalinger basert på Merchant Center-produktinformasjonen og Shopping-kampanjene du har i Google Ads.

I denne artikkelen forklarer vi hvordan Muligheter-funksjonen fungerer, og hvordan du bruker den.

Slik fungerer Muligheter-funksjonen

I Muligheter-funksjonen brukes resultatloggen for kontoen din, kampanjeinnstillingene dine og trender på Google for å gi deg anbefalinger om hvordan du kan forbedre resultatene dine. Muligheter inneholder ikke den samme informasjonen som Diagnostikk-fanen i Merchant Center. Mens du i Diagnostikk-fanen kan se alle elementene som inneholder feil, får du via Muligheter se elementer som – hvis du gjør endringer i dem – kan føre til målbare økninger i trafikk.

Du kan bruke Muligheter-fanen til å finne ut hvilke produkter du bør prioritere å endre for å nå ut til flere med annonsene dine, eller hvordan du får mest mulig ut av pengene du bruker på Shopping-kampanjer. Du kan for eksempel se et kort med informasjon om at du kan oppnå 500 flere klikk ved å legge til et manglende bilde.

På hvert kort kan du se anslåtte resultatberegninger samt informasjon om hvordan du drar nytte av aktuelle muligheten. På hvert av Muligheter-kortene ser du følgende:

• Anslått økning i antall klikk per uke: Dette viser hvor mange ekstra klikk du kan få per uke for de aktuelle produktene.
Disse anslagene beregnes med utgangspunkt i tidligere resultater for de aktuelle varene og lignende varer som for tiden er tilgjengelig på Google. Et produkt kan anses som lignende hvis det har samme GTIN-nummer, relatert produkttittel, lignende Google-produktkategori eller andre identifiserende data som ligner.
  • Anslått innsats: Her kan du se hvor stor innsats som kreves for å dra nytte av muligheten. Noen muligheter tar kanskje bare noen minutter å implementere, mens andre kan ta lengre tid.
  • Du ser ett av følgende alternativer, avhengig av typen mulighet:
    • Antall berørte produkter: Dette viser hvor mange produkter som kan dra fordel av muligheten, eller som er berørt av det aktuelle problemet. Du kan gjøre nødvendig endringer for så mange produkter du ønsker, men de anslåtte klikk- og kostnadstallene er basert på at dette gjøres for alle de berørte produktene.
    • Anslått kostnadsresultat: Dette viser hva du kan spare rent kostnadsmessig ved å benytte deg av muligheten på kortet. Kostnadene dine kan endres med dette beløpet.

Merk at de faktiske resultatene kan vise seg å bli annerledes enn anslagene skulle tilsi. Dette kan skyldes endringer i Google Ads-kampanjeinnstillingene, budsjettene, budene, markedet, den aktuelle auksjonen eller sesongvariasjoner.

Når du klikker på Se muligheten på kortet, ser du følgende:

• En liste over berørte produkter eller kampanjer. For enkelte muligheter får du se en liste over de 15 mest berørte produktene og den anslåtte økningen i antall klikk per uke for hvert produkt hvis du løser problemet. For andre muligheter ser du en liste over berørte kampanjer.
  • Datoen da muligheten ble generert: Du kan se hvor lenge det er siden muligheten ble oppdatert – helt ned på timebasis.

Kortene du ser, oppdateres flere ganger om dagen. Hvis du ikke ser noen kort, finnes det kanskje ikke tilstrekkelig med informasjon til å identifisere muligheter akkurat nå, eller så er det kanskje ingen problemer med produktinformasjonen din. Hvis du ikke ser noen muligheter, kan du komme tilbake litt senere.

Muligheter for kontoer for flere klienter

Muligheter er også tilgjengelig for kontoer for flere klienter (MCA-er). Muligheter-siden i MCA-en viser den samlede effekten av å gripe muligheten. Klikk på kortet for å se antall berørte underkontoer og navnene deres. Derfra kan du klikke på enten selgeren eller kampanjen for å se muligheten i den aktuelle underkontoen.

Tilgjengelige kort

Muligheter knyttet til produktinformasjon

På kortene for produktinformasjon kan du se informasjon om manglende eller feil produktinformasjon. Hvis du løser disse problemene, blir produktinformasjonen din mer nøyaktig, slik at Google kan vise annonsen din oftere. Nedenfor kan du se noen eksempler på slike muligheter:

• Mangler GTIN eller ISBN: Legg til et GTIN- eller ISBN-nummer, slik at det blir enklere å identifisere produktet og unngå produktavvisninger.
  • Prisen samsvarer ikke: Sørg for at prisene i produktinformasjonen din samsvarer med prisene på landingssiden, slik at annonsene dine ikke blir avvist.
  • Mangler kjønn: Legg til informasjon om kjønn, slik at vi kan vise annonsen din til riktig målgruppe.
  • Mangler aldersgruppe: Legg til informasjon om aldersgrupper, slik at det blir enklere for oss å målrette annonsene dine mot de riktige målgruppene.

Kampanjeanbefalinger

Det kan også vises anbefalinger på Anbefalinger-siden i Google Ads-kontoen din. Disse anbefalingene er tilknyttet budene dine og budsjettet ditt, og hensikten er at du skal kunne oppnå flere klikk og visninger. Her følger noen eksempler:

• Budreduksjon: Få flere klikk til samme eller lavere kostnad for budsjettbegrensede kampanjer.
  • Budsjettøkning: Få flere klikk på og visninger av annonsene dine.

Husk at det finnes en viss tidsforsinkelse mellom Google Ads og Merchant Center, så anbefalingene blir kanskje ikke oppdatert umiddelbart. Du kan imidlertid se når den aktuelle anbefalingen ble oppdatert sist. Finn ut mer om Anbefalinger i Google Ads

Slik finner du Muligheter-siden

1. Logg på Merchant Center-kontoen din.
  2. Velg Vekst på navigasjonsmenyen, og klikk deretter på Muligheter.
  3. Du ser alle tilgjengelige muligheter for kontoen din på startsiden.

På Muligheter-startsiden ser du de åtte mest nyttige mulighetene for kontoen din. Hvis du vil se flere muligheter, kan du klikke på «Vis flere»-knappen nederst på siden.

Bruk mulighetene

Bruk en mulighet

Gjør følgende for muligheter knyttet til datakvalitet:

1. På kortet klikker du på Se muligheten. På kortet ser du de 15 mest berørte varene, og du kan også klikke på Last ned som CSV-fil for å se en liste over de 1000 mest berørte varene.
  2. Oppdater produktinformasjonen din etter behov.

Gjør følgende for muligheter knyttet til kampanjer:

1. På kortet klikker du på Se muligheten. Finn den berørte kampanjen der du vil gjøre endringer, i tabellen, og klikk på Se i Google Ads.
  2. Gjør de ønskede endringene i Google Ads-kontoen din.

Hvis du ikke har tilgang til de berørte kampanjene, vises ikke sensitive data som kostnad og kampanjenavn.

Arkivér muligheter

Du er den som kjenner produktene og målene dine best. Hvis et kort ikke virker relevant for deg eller annonseringsmålene dine, kan du flytte det til arkivet ditt. Velg Vekst på navigasjonsmenyen, klikk på Muligheter, og velg det alternativet som passer best for deg.
  • Flytt til arkivet mitt: Dette kortet flyttes til Arkiv-delen av Muligheter-siden. Du kan når som helst flytte kortet tilbake til startsiden hvis det skulle bli relevant senere.
  • Flytt til arkivet mitt frem til anslaget for antall klikk øker: Kortet blir interessant for deg når den mulige resultatøkningen blir større. Kortet dukker opp igjen når den potensielle påvirkningen er omtrent dobbelt så mange klikk som da du flyttet det til arkivet.
  • Rapportér en feil: Fortell oss om dette kortet er nyttig for deg eller ikke, og hvorfor.

Arkiv-fanen kan du se årsaken til at du flyttet kortet fra startsiden. Hvis du skulle ombestemme deg, er det bare å klikke på Flytt til startsiden.

Alle som bruker den samme Merchant Center-kontoen, får se de samme mulighetene, men arkivering gjelder bare den aktuelle brukerkontoen. Du kan dermed arkivere muligheter uten at de fjernes fra startsiden til andre brukere.